Olasz konyha

1001 eredeti recept

Olasz konyha  
Olasz konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 360
ISBN: 963-09-4635-1
Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról. Legtöbbjük klasszikus recept, melyeket a modern felhasználáshoz alakítottak, majd fejezetekbe gyűjtöttek, abban a sorrendben, ahogyan egy hosszú étkezés során az asztalra kerülnek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Szószok, mártások

12

Kenyér és focaccia

22

Pizza és calzone

34

Fűszeres piték

46

Frissen sült előételek, köretek

60

Előételek

74

Levesek

102

Tészták

120

Rizsételek

164

Polenta, gnocchi és palacsinta

182

Halak és a tenger gyümölcsei

198

Borjúhús

216

Sertés- és bárányhús

234

Szárnyas- és vadhúsok

250

Zöldségételek

266

Saláták

292

Desszertek

306

Sütemények

326

Receptmutató

348


Kinyit
facebook

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Tésztadiéta Tésztadiéta
Szerző: Dusy, Tanja
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Töltött cannelloni? Mennye - de a kalóriák..." Semmi vész, ettől nyugodtan ehetjük! A tészta ugyanis semmi...

Paradicsomszósz Paradicsomszósz
Szerző: Deiana, Hermina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nemcsak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

Al dente Al dente
Szerző: Black, William
Kiadó: Tericum Kiadó (2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti...

Mindennapi kincsünk, a kenyér Mindennapi kincsünk, a kenyér
Kiadó: Alexandra Kiadó (2013)

Bevásárlólistánk állandó szereplője, naponta fogyasztjuk sósan vagy édesen, hidegen vagy melegen,...

Csizma az asztalon Csizma az asztalon
Szerzők: Illés Andrea, Repka Noémi
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Tészták Tészták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mindenki szereti a tésztát? Nem tudjuk. Egy azonban biztos: azoknak, akik szeretik, ezek a receptek örömet...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

1 tészta - 50 pizza 1 tészta - 50 pizza
Szerző: Kempe, Christina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

Több mint száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára a pizza. Ebből a közkedvelt és laktató ételből...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan...

Olasz ízek Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Firenze - ízek városa Firenze - ízek városa
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz...

Kapcsolódó cikkek