Mindentudó új szakácskönyv

Mindentudó új szakácskönyv  
Mindentudó új szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Bördős János
Kiadó: Black & White Kiadó
Oldalszám: 368
ISBN: 963-7095-36-5
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és levesbetétek

5

Az egyszerű híg levesek és az erőlevesek

6

Jelentősebb híg és erőlevesek
6

Sűrített levesek

12

Jelentősebb sűrített leveseink
14
Egyszerű sűrített levesek
19
Áttört (püré-)levesek
22
Krémlevesek
24
Gyümölcslevesek
28
Különleges levesek
29
Egyéb különleges levesek
30

Levesbetétek

36

Legismertebb levesbetéteink
36
Egyéb levesbetétek
38

Mártások

41

Hideg mártások

42

Jelentősebb majonézes és hideg mártások
42
Egyéb majonézes mártások
44
Egyéb hideg mártások
46

Meleg mártások

48

Egyszerű mártások
53
Barna mártással készülő mártások
54
Tejmártással készülő mártások
56
Fehér mártással készülő mártások
57
Hollandi mártással készülő mártások
59
Egyéb mártások
59

Főzelékek és köretek

62

Főzelékek

62

Egyszerű sűrített főzelékek
63
Egyéb sűrített főzelékek
64
Főzelékből és zöldségből készült köretek
67
Főzelék- és zöldségköretek változatai
73
Összetett zöldségköretek
85

Köretek

87

A hasábburgonya és a burgonyapüré
87
Zsiradékban sült burgonyaköretek
89
Főtt-sült burgonyaköretek
89
Főtt burgonyaköretek
93
Rakott és töltött burgonyák
95
Jelentősebb rizs- és tésztaköreteink
96
A rizs- és tésztaköretek különféle változatai
98

Meleg előételek

102

Meleg ízelítők

102

A kaviáros kelt palacsinta és a frissen sült vajaspástétomok készítése
103
Egyéb meleg ízelítők
104

Főzelék- és zöldségfélékből készült előételek

107

Tejszínes-kapros töltött tök és csirág csőben sütve
107
Egyéb főzelék-zöldség előételek
109

Előételek tésztafélékből és meleg pástétomok

113

Vajaspástétom kalotaszegi és spagetti bolognai módon
113
A tésztaelőételek és a meleg pástétomok különféle változatai
115

Húsfélékből és belsőségekből készült előételek

118

Húsfélékből és belsőségekből készíthető fontosabb előételeink
119
Húsfélékből és belsőségekből készíthető egyéb előételek
120

Meleg tojásételek

123

Az ismertebb tojásételek készítése
123
A bevert tojások változatai
126
A habart tojások változatai
127

Hideg ételek

129

Az aszpik készítése

130

Hideg ízelítők és szendvicsek

131

A vegyes ízelítő különféle változatai
131
A szendvicsek
133

Saláták

134

Egyszerű saláták
135
Összetett saláták
139

Hideg tojásételek

144

Hideg halételek

146

Galantinok, kocsonyák, pástétomok

149

A jércegalantin és a kocsonyázott libamájhab készítése
149
Kocsonyafélék és pástétomok
151

Húsfélék és hentesáruk

154

Halakból és hidegvérűekből készült ételek

155

Meleg halételek édesvízi halakból

156

Édesvízi halakból készült legismertebb ételeink
156
Édesvízi halakból készült egyéb fogások
159

Marhahúsételek

171

Bélszínből és hátszínből készíthető frissensültek

171

A legismertebb frissensültek bélszínből és hátszínből
172

Egészben sültek bélszínből és hátszínből

174

Az angol bélszín és hátszín készítése
175

Párolással és főzéssel készült marhahúsételek

176

A legismertebb párolt és főtt marhahúsételek
177
Egészben párolt marhahúsételek
181
Szeletben párolt marhahúsételek
182
Főtt marhahúsételek
185

Marhaapróhúsból készíthető ételek

185

Legismertebb ételeink marhaapróhúsból
186
Marhaapróhúsból készült egyéb ételek
188

Marhabelsőségekből készíthető ételek

190

Marhabelsőségekből készülő leggyakoribb ételeink
190
Marhabelsőségekből készült egyéb ételek
191
A legismertebb frissensültek borjúhúsból
193

Borjúhúsételek

193

Frissen sült borjúhúsételek

193

Egyéb frissensültek borjúhúsból
196

Egészben sült és párolt borjúhúsételek

201

A borjúsült és a töltött borjúszegy készítése
202
Az egészben sült és párolt borjúhúsételek változatai
204

Borjúapróhúsból és darált borjúhúsból készíthető ételek

207

A borjúpörkölt és a borjúragu készítése
207
Egyéb ételek borjúapróhúsból és darált borjúhúsból
208

Borjúbelsőségekből készült ételek

210

A pirított borjúmáj és a rántott borjúláb készítése
210
Borjúbelsőségekből készült egyéb ételek
211

Sertéshúsételek

213

Frissen sült sertéshúsételek

213

A sertéshúsból készülő legismertebb frissensültek
214
Egyéb frissen sült sertéshúsételek
215

Egészben sült sertéshúsételek

217

Jelentősebb egészben sült sertéshúsételeink
217
Az egészben sült sertéshúsételek változatai
219

Párolt sertéshúsételek

220

Ismert párolt ételek sertéshúsból
220
Egyéb párolt sertéshúsételek
222

Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készült ételek

225

Leggyakoribb ételeink sertésapróhúsból és darált sertéshúsból
225
Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készülő egyéb ételek
230

Sertésbelsőségekből készült ételek

233

A pirított vese és a savanyú sertéstüdő készítése
233
Egyéb ételek sertésbelsőségekből
234

Ételek füstölt húsból és hentesárukból

236

A füstölt húsok és a hentesáruk felhasználásának módjai
236

Juhhúsételek

239

A bárány- és ürühús részeinek felhasználása

239

Bárányhúsételek

240

Frissen sült bárányhúsételek
240
Egészben sült és párolt bárányhúsételek
243
Bárányapróhúsból és belsőségekből készült ételek
245

Ürühúsételek

247

Frissen sült ürühúsételek
247
Egészben sült és párolt ürühúsételek
250
Ürüapróhúsból és -belsőségekből készült ételek
254

Szárnyashúsból készült ételek

257

Frissensültek fehér húsú szárnyasokból

257

Ismert frissen sült ételek fehér húsú szárnyasokból
258
Egyéb frissensültek fehér húsú szárnyasokból
259

Sült, párolt vagy főtt ételek fehér húsú szárnyasokból

263

A sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek legismertebb készítési módjai
263
Egyéb sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek
266

Frissensültek barna húsú szárnyasokból

272

A barna húsú szárnyasokból készült frissensültek változatai
273

Egészben sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból

275

A libasült, a párolt libamáj és a lecsós kacsacomb készítése
276
Egyéb sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból
279

A szárnyasaprólék felhasználása

284

Szárnyasaprólékból készíthető ételek
284

A házinyúl felhasználása konyháinkon

285

A vadakból és vadszárnyasokból készíthető frissensültek

287

Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek

287

A vadakból és vadszárnyasokból készülő leggyakoribb frissensültek
288
Egyéb frissensültek vad- és vadszárnyashúsból
290

Sült, párolt vagy főtt vad- és vadszárnyasételek

294

A sült, párolt vagy főtt vadételek legismertebb készítési módjai
295
Egyéb sült, párolt vagy főtt vadételek
299

A vadak apróhúsának felhasználása

306

Apróhúsból készíthető vadételek
306

Speciális ételek

257

Tejből és tejtermékekből készülő ételek

308

Sajtos ételek
308
Tehéntúróból készült ételek
316
Juhtúróból készült ételek
318
Tejes ételek és italok
319

Gombás ételek

320

A gombából készült ételek különféle változatai
321

Bisztró ételek (gyorsfalatok)

328

Melegszendvicsek
328
Rostonsültek
332
Egyéb gyorsan készíthető ételek
335

Tészták és gyümölcskészítmények

338

Tésztafélék

338

Gyúrt tészták
338
Főtt-sült tészták
339
Burgonyás tészták és gombócok
340
Palacsinták és morzsafélék
341
Kelt tészták és élesztős vajastészták
344
Rétesek
346
Omlós (linzer) tészták
348
Zsírban sült tészták és fánkok
349
Vajastészták
350
Pudingok és felfújtak
352
Piskótatészták
354
Hideg krémek
355
Tésztához való habok, mártások, öntetek
356
Néhány tésztakülönlegesség
357

Gyümölcskészítmények

358

Gyümölcssaláták
358
Töltött gyümölcsök
359
Vegyes gyümölcskészítmények
360

Kinyit
pinterest