Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: JLX Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 420
ISBN: 9789633051832
A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az ebéd vagy a vacsora elkészítésének bonyolultsága vagy költségei. Ez a szakácskönyv lépésről lépésre vezeti be az olvasót a konyhaművészetek rejtelmeibe. A finomabbnál finomabb ételek elkészítését bárki megtanulhatja, a legegyszerűbb ételektől a többfogásos ünnepi lakomáig. Az egyszerűen és gazdaságosan elkészíthető, mégis fenséges ételek egytől-egyig kipróbált - és jól bevált - receptjeinek segítségével Ön is könnyedén szerezhet kellemes perceket magának és családjának egy-egy étkezés során, a vendéglői árak töredékéért.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

A helyes étrend-összeállítás szabályai

5

Néhány gyakorlati tanács

10

Levesek

15

Sűrítés nélkül készülő levesek

16

Sűrítés nélkül készülő magyaros levesek

26

Sűrített levesek

28

Pürélevesek

53

Krémlevesek

54

Nyáklevesek

56

Gyümölcslevesek

56

Különleges levesek

58

Tejlevesek

66

Borleves

66

Levesbetétek

67

Főzelékek

77

Párolt főzelékek

78

Vajas főzelékek

80

Főzelékek pirított morzsával

80

Sütőben (csőben) sült főzelékek

81

Kirántott főzelékek

82

Sós palacsintatésztába vagy sörtésztába bundázott főzelékek

83

Főzelékpörköltek, paprikások

84

Rántással készített főzelékek

87

Száraz hüvelyes főzelékek

97

Habarással készített főzelékek

99

Főzelékszerű ételek

100

Rakott főzelékek

103

Töltött főzelékek

109

Főzelékszeletek, ropogósok

119

Gombás ételek

122

Húsok

127

Háziszárnyasokból készült ételek

127

Sertéshúsból készült ételek

146

Zsírolvasztás

173

Marhahúsból készült ételek

175

Borjúhúsból készült ételek

192

Juhhúsból és bárányból készített ételek

201

Belsőségek

208

Vadhúsokból készült ételek

216

Hal, rák, béka

228

Rákételek

255

Tojásételek

260

Saláták

273

Gyümölcssaláták

287

Mártások és köretek

289

Hideg mártások

289

Meleg mártások

289

Gyümölcsmártások

305

Burgonyaköretek

307

Rizsköretek

316

Tésztaköretek

318

Egyéb köretek

322

Különleges köretek

326

Könnyű ételek ebédre, vacsorára, előételnek vagy betegeknek

331

Felfújtak

331

Palacsintából készült előételek

338

Makaróniból készült ételek

340

Rétesek és más tészták

343

Gyümölcselőételek

356

Hideg húsok, hússaláták

358

Szendvicsek, szendvicskrémek

373

Tészták

381

Gyúrt tészták

381

Burgonyás kifőtt tészták

388

Kevert tészták

391

Kelt tészták

400

Rétesek

406

Hajtogatott élesztős tészták, félvajas tészta

414

Egészvajas leveles tészta

418

Omlós tészták

421

Omlós élesztős tészták

423

Lepények

429

Zsírban sült tészták

437

Pogácsák

444

Sós teasütemények

447

Felfújtak (pudingok, szuflék, kochok)

451

Torták, finom sütemények

456

Aprósütemények

482

Mézessütemények

487

Csemegék

490

Sütés nélkül készíthető tésztafélék

495

Takarékos tészták

502

Édes mártások, sodók

512

Krémek

515

Parfék

520

Tárgymutató

524


Kinyit
vegetáriánus ételek