Mártások hidegen, melegen

Mártások hidegen, melegen  
Mártások hidegen, melegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Aranyhal Kiadó
Oldalszám: 75
ISBN: 963-9394-25-4
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

Történelmi visszatekintés, avagy mióta készítünk mártásokat

5

A mártások rendszerezése

7

A mártások gasztronómiai szerepe

8

A mártások élettani hatásai

9

Milyen ételhez adjunk mártásokat

10

Szakkifejezések magyarázata

14

Receptek

20

Admirálismártás

20

Ajókamártás

20

Ajvár (szerb paradicsompaprikás mártás)

20

Albuféra-mártás

21

Almamártás

21

Almás tormamártás

21

Amerikai mártás

22

Andalúziai mártás

22

Archiduc-mártás

22

Auróra-mártás

23

Áfonyamártás

23

Bakonyi gombamártás

23

Barna alaplé

24

Barnamártás

24

Barna gombamártás

24

Barna sonkamártás

25

Barna zománcmártás

25

Bercy-mártás

25

Béarni mártás

26

Besamelmártás

26

Bíborosmártás

26

Bigard-mártás

27

Bolgármártás

27

Bordóimártás

27

Bormártás

28

Borsmártás

28

Brazilmártás

28

Burgundimártás

29

Céklamártás

29

Chilimártás

29

Choron-mártás

29

Cigánymártás

30

Colbert-mártás

30

Cumberland-mártás

30

Currymártás

31

Csalánmártás

31

Császárgombamártás

31

Csipkemártás

32

Csipős sajtmártás

32

Csirkemártás

32

Csipős sajtmártás

33

Csirkemártás

33

Dauphine-mártás

33

Debreceni mártás

34

Demidoff-mártás

34

Diana-mártás

35

Diómártás

35

Duglére-mártás

35

Duroc-mártás

36

Echalote-mártás

36

Egri mártás

37

Egyiptomi mártás

37

Eleonóra-mártás

38

Erdélyi mártás

38

Fehér alaplé

39

Fehér halalaplé

39

Fehér alapmártás

39

Fehérbormártás

40

Fehér gombamártás

40

Fhér hagymamártás

40

Fehér zománcmártás

41

Finomfűmártás

41

Fodormentamártás

42

Fokhagymamártás

42

Foyot-mártás

42

Genfi mártás

43

Génuai mártás (meleg)

43

Génuai mártás (hideg)

44

Gloucester-mártás

44

Gombamártás

44

Gratenmártás

45

Gribiche-mártás

45

Hagymamártás

46

Hentesmártás

46

Heringmártás

46

Hideg moszkvai mártás

47

Hideg mustármártás

47

Hideg szardellamártás

47

Hollandimártás (hideg)

48

Hollandimártás (meleg)

48

Indonézmártás

48

Kapormártás

49

Kaprimártás

49

Koktélmártás

49

Lazacmártás

50

Lyoni mártás

50

Madeiramártás

50

Majonéz

51

Majonézmártás

51

Mandulamártás

52

Mandulamártás tormával

52

Máltai mártás

52

Medici-mártás

53

Metélőhagyma-mártás

53

Mogyorómártás

54

Mornay-mártás

54

Moszkvai mártás

54

Mustármártás

54

Narancsmártás

55

Németmártás

55

Niverhaise-mártás

56

Nontuai mártás

56

Normandiai mártás

56

Norvégmártás

57

Olaszmártás

57

Oroszmártás

58

Osztrigamártás

58

Ördögmártás

58

Paprikamártás

59

Paprikás mártás

59

Paradicsommártás

60

Pekingi mártás

60

Pikáns mártás

60

Piros zománcmártás

61

Portugálmártás

61

Provance-i mártás

61

Ravigotmártás

62

Rákmártás

62

Reformmártás

63

Régensmártás

63

Remuládmártás

64

Ribizlimártás

64

Róbert-mártás

64

Római mártás

65

Sajtmártás

65

Sárga zománcmártás

65

Sherrymártás

66

Soubise-mártás

66

Spárgamártás

66

Stanley-mártás

67

Supreme-mártás

67

Svédmártás

67

Szardellamártás

68

Szarvasgombamártás

68

Szuvorov-mártás

69

Tartármártás

69

Tárkonyos mártás

69

Tejfölös tormamártás

70

Tejszínhabos mártás (hideg)

70

Tejszínhabos mártás (meleg)

70

Tiroli mártás

70

Tokajimártás

71

Uborkamártás

71

Vadászmártás

71

Vajmártás

72

Valois-mártás

72

Velencei mártás

72

Vileroi mártás

73

Vinaigrette-mártás

73

Vince-mártás

73

Vörösbormártás

74

Zellermártás

74

Zöldmártás

74

Zöld zománcmártás

75

Zsemlemártás

75


Kinyit
könyvek