Magyarországi zsidó ételek

Magyarországi zsidó ételek  
Magyarországi zsidó ételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 116
ISBN: 963-223-295-x
A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték, kötik meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg a századforduló idejéből.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Receptek

47

Kenyér

47

Levesek

50

Levesbetétek

55

Mártások

59

Köretek

62

Főzelékek

66

Halak

72

Húsételek

79

Ízes falatok kenyér mellé

94

Tésztafélék

96

Sütemények

97

Ünnepi ételajánlatok

115


Kinyit
recepttár