Magyar szakácskönyv

Magyar szakácskönyv
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 352
ISBN: 9639659544
Német Zsuzsána szakácskönyve a 19. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyik. Először 1835-ben jelent meg Kassán, az olvasó kezében levő könyv az 1858-as Pesten megjelent "bővített s jobbított kiadás" alapján készült.
Tartalomjegyzék
Levesek |
3 |
Böjtös és hamis levesek |
23 |
Leves utáni előételek |
29 |
Tojás-étkek |
38 |
Marhahús |
41 |
Mártások a marhahúshoz |
44 |
Zöld és száraz főzelékek |
50 |
Aprómarhából |
64 |
Borjúhúsok |
79 |
Bárány- és ürühús |
86 |
Marhahúsból pecsenyék |
92 |
Sertéshús |
101 |
Vadhús |
107 |
Halak |
120 |
Kolbászok |
139 |
Saláták |
141 |
Tésztás ételek |
143 |
Élesztős sütemények |
189 |
Compótok |
199 |
Pástétomok |
202 |
Crémek és kocsonyák |
206 |
Torták és csemegék |
216 |
Fagylaltok |
247 |
Meleg és hideg italok |
250 |
Hideg étkek |
253 |
Befőtt gyümölcsök, levek és conservek |
255 |
Gyümölcs csemege |
264 |
Gazdasszonytár |
266 |
Az ételek ízletes elkészítéséről s a tálalásról |
266 |
Az asztal terítéséről |
269 |
Az ételek fölszeldeléséről |
271 |
Különféle konyhaczikkeket és éléskamrai tárgyakat becsinálni és eltartani |
281 |
Különféle eczetkészítés |
292 |
Szeszek és esszencziák |
293 |
Kinyit