Magyar szakácskönyv

Magyar szakácskönyv  
Magyar szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Kiadó: Alinea Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 352
ISBN: 9639659544
Német Zsuzsána szakácskönyve a 19. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyik. Először 1835-ben jelent meg Kassán, az olvasó kezében levő könyv az 1858-as Pesten megjelent "bővített s jobbított kiadás" alapján készült.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek

3

Böjtös és hamis levesek

23

Leves utáni előételek

29

Tojás-étkek

38

Marhahús

41

Mártások a marhahúshoz

44

Zöld és száraz főzelékek

50

Aprómarhából

64

Borjúhúsok

79

Bárány- és ürühús

86

Marhahúsból pecsenyék

92

Sertéshús

101

Vadhús

107

Halak

120

Kolbászok

139

Saláták

141

Tésztás ételek

143

Élesztős sütemények

189

Compótok

199

Pástétomok

202

Crémek és kocsonyák

206

Torták és csemegék

216

Fagylaltok

247

Meleg és hideg italok

250

Hideg étkek

253

Befőtt gyümölcsök, levek és conservek

255

Gyümölcs csemege

264

Gazdasszonytár

266

Az ételek ízletes elkészítéséről s a tálalásról

266

Az asztal terítéséről

269

Az ételek fölszeldeléséről

271

Különféle konyhaczikkeket és éléskamrai tárgyakat becsinálni és eltartani

281

Különféle eczetkészítés

292

Szeszek és esszencziák

293


Kinyit
tippek, fortélyok