Magyar konyha ízei I-VIII.

Ünnepi asztal/Húsvéti teríték/Komatál (pünkösd)/...Mindennapi kenyerünk.../Szüretelő/Disznótoros/"Kiskarácsony, nagykarácsony/Farsangi falatok

Magyar konyha ízei I-VIII.  
Magyar konyha ízei I-VIII.
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: Réz Mária, Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft
Oldalszám: 383
ISBN: 963-845-02-6
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

I. füzet "Kiskarácsony, nagykarácsony" (ISBN:963-8459-02-6)

Ajánló

7

Előételek

9

Halkocsonya

9

Halpástétom

9

Pulykakocsonya

9

Töltött kenyér

10

Levesek

11

Halleves

11

Babéros lencseleves

11

Savanyú tojás

12

Borleves - kenyérrel

12

Sörleves - hidegen

12

Korhelyleves

13

Húsos vöröskáposzta

13

Hús- és halételek

15

Szegedi halászlé

15

Hagymás ponty

15

Dorozsmai molnárponty

16

Halragu

16

Csorba csirke

17

Töltött pulyka

17

Töltött csirkecomb magyarosan

18

Pulykafilé

18

Malacpecsenye

19

Töltött malac

19

Köményes malaccomb

20

Gesztenyés göngyölt

20

Virsligulyás

21

Sült virsli

21

Virsli köpenyben

22

Köretek, saláták, mártások

23

Burgonya zellermártással

23

Korhelysaláta lenmagolajjal

23

Burgonyasaláta

23

Pezsgős rizottó

24

Tormasaláta

24

Pezsgős káposzta

25

Tészták, csemegék

27

Karácsonyi guba

27

Mákoscsík

27

Kőttkalács

28

Magyaros kukoricakása

29

Finom mézeskalács

29

Bejgli

30

Rétes

30

Házi szaloncukor

31

Alma-dió

32

Rumos almahab

32

Italok

33

Krampampuli

33

Szilveszteri bólé Rumos puncs

33

Józankoktél

34

Gyümölcsbólé

34

Paradicsomfröccs

35

Ünnepi fogások

37

Karácsonyköszöntő

43

II. füzet Ünnepi asztal (Édesanyám füzetéből) (ISBN:963-8185-11-2)

Margit néni előétele

9

Májpástétom

10

Sonkafelfújt

10

Kaszinótojás

11

Gombás előétel

12

Csirkeleves almával

13

Májpüréleves

13

Gyűszűfánk (levesbetét)

14

Káposzta (korhely) leves

14

Karácsonyi borleves

15

Sertéskarj bormártásban

16

Székely almás hús

16

Sonkahabos pecsenye

17

Mennyei máj

17

Töltött gomba

18

Töltött ponty

19

Újévi malacpecsenye

20

Karfiolsaláta

21

Tojásos zellersaláta

21

Ünnepi narancssaláta

22

Gesztenyés szelet

23

Dióspite

23

Ilonka torta

24

Cukrozott narancshéj

24

Egytojásos torta

25

Teasütemény

25

Omlós apróság

26

Ananászos piskóta

26

Tiroli rétes

27

Kókuszcsemege

28

Gyors tészta

29

Csörögefánk

29

Rigójancsi

29

Jutka almapiskótája

30

Csokoládékrém

30

Debrceni mézeskalács

31

Párolt alma, ananász szeleten

31

Omlós tepertős pogácsa dióval

32

Mézes torta

33

Puncs desszert

34

Gyümölcsbólé

35

Borlikőr

35

Borovicska

36

Narancslikőr

36

Puncs Szilveszter estére

37

Csokoládé flip

37

Tojásos konyak

37

Tojásos puncs

38

III. füzet Disznótoros (ISBN:963-8459-00-x)

Kóstoló

7

Levesek

9

Orjaleves

9

Csontleves

9

Disznótoros leves

10

Véreshurkás

10

Hagymaleves

10

Malacaprólék leves

11

Májleves

11

Kásás ételek

13

Disznófős kása

13

Abalés köles

13

Hurka

14

Körmöskása

14

Húsos ételek

15

Toros paprikás

15

Füle-farka pörkölt

15

Disznópaprikás

16

Pirított máj

16

Pacal parasztosan

16

Sült vér

17

Abált szalonna

17

Kolbász

17

Töltött káposzta (Szárma)

18

Gömöri káposzta

19

Sertéssült hagymamártással

19

Disznótoros pecsenye

20

Tepsiben sült karaj

21

Rakott sertésborda

21

Tejes sertésszelet

22

Lesütött hús

22

Disznósajt

22

Disznófej savanyúan

23

Tarhonyás tüdő

23

Tepertőkrém

24

Tepertőpástétom

24

Szószok, mártások, savanyúk

25

Fokhagymaszósz

25

Hagymamártás

25

Savanyúhagyma

25

Birsalmaszósz

26

Sültkáposzta

26

Babsaláta

26

Céklasaláta

27

Tészták, csemegék

29

Tepertős pogácsa

29

Hájas tészta

29

Erdélyi tepertős

30

Juhtúrós pogácsa

30

Töltött alma

30

Sajtos-sós rud

31

Italok

33

Forralt bor

33

Fűszeres forralt bor

33

Boros tea

33

Rumos tea

34

Teapuncs

34

Boros limonádék

34

"Disznó(ki)múlató"

35

Kántálók

43

IV. füzet "Komatál" (ISBN: 963-04-3132-7)

Komatálat hoztam

7

Előételek

Töltött fejes saláta

9

Sonkás puding

9

Töltött burgonya

10

Fejes saláta gyümölccsel és sajttal

10

Hagymás tojás

11

Levesek

Újházi-csirkeleves

13

Gombaleves

13

Tavaszi tarhonyaleves

14

Zöld leves

14

Sóskaleves

15

Ragulves

15

Részeges eperleves

15

Főzelékfélék

Salátafőzelék

17

Töltött karalábé

17

Paraj - sonkával

18

Lencsefőzelék füstölt hússal

18

Parajfelfújt

19

Rakot sajtos burgonya

19

Húsételek

Levesben főtt tyúkpecsenye

21

Csirkepörkölt

21

Paprikás csirke

21

Aszpikos csirkemell

22

Csirkecomb ínyenc módra

23

Sörös csirke

23

Töltött csirke

24

Vegyes pörkölt

24

Tárkonyos bárány

25

Zöldfokhagymás báránypecsenye

25

Hal tavasziasan

26

Pityókos ponty

27

Könnyű fasírt

27

Saláták mártások

Tavaszi saláta

29

Májusi saláta

29

Halsaláta

30

Szárnyassaláta ananásszal

30

Snidling mártás

31

Gombamártás

31

Tészták csemegék

Lekváros derelye

33

Herőce

33

Túrósmarni

34

Gyümölcskenyér

34

Sonkás palacsinta

35

Sós perecek

35

Vaníliás kifli

36

Rizskoch

36

Piskótakuglóf

37

Házi karamella

37

Rumhab

38

Italok

Mézbor

39

Májusi ital

39

Málna turmix

39

Borkoktél

40

Szamócabólé

40

Borsodó

40

Kísérő (Urószó)

41

V. füzet Húsvéti teríték (ISBN: 963-02-9438-9)

Kínáló

7

Előételek

9

Sonkagomba

9

Mustáros tojás

9

Tojásos korhelysaláta

10

Töltött tojás

10

Sajtkrémes tojás

11

Levesek

13

Erőleves

13

Tavaszi galambleves

14

Újházi-tyúkhúsleves

15

Tejleves

16

Rizsleves

17

Cibereleves

17

Habart bableves

18

Csülkös bablees

18

Húsételek

19

Főtt sonka

19

Magyarosan pácolt sonka

20

Sonkás sajt

20

Sonkás pástétom

21

Sonkaropogós

21

Kocsonya

22

Bárányhús sülve

22

Rántott bárány

23

Töltött bárányhús

23

Birkapörkölt

24

Juhos kása

25

Sonkával töltött marhaszelet

26

Saláták, mártások

27

Sonkás zöldbabsaláta

27

Tormamártás

27

Tejfeles torma

28

Mandulás tormamártás

28

Tészták, csemegék

29

Foszlós fonott kalács

29

Húsvéti pipics

29

Sonkafánk

30

Sonkás, sajtos kiflikoch

30

Sonkás puding

31

Puding sonkával és sajtmártással

31

Túrópogácsa

32

Lepény

32

Remek apró dióskifkli

33

Gyümölcsös túrótorta

34

Részeges madártej

34

Narancsszeletek rummal

35

Csírmálé

35

Italok

37

Házi ürmös

37

Oranzsád

37

Teabólé

37

Manhattan-koktél

38

Arany fizz

38

Erő és vér

38

Sörös bólé

39

Körítés

41

VI. füzet Szüretelő (ISBN: 963-02-9536-9)

Buzdító

7

Egytálételek

9

Szegedi burgonya

9

Savanyú káposztás bableves

9

Ürüragu

10

Juhhúsos kása

11

Bográcsosok

13

Babgulyás

13

Marhapaprikás

14

Marhagulyás

14

Halpörkölt

15

Boros-húsos ételek

16

Töltött szőlőlevél

16

Szüreti borda

16

Rizses csirke bormártásban

17

Sertéscomb fehérborban

17

Aprópecsenye vörösborban

18

Boros marhavese

18

Vörösboros máj

19

Tészták

21

Omlós pogácsa

21

Burgonyás-kapros lepény

21

Káposztás pogácsa

22

Alföldi túróslepény

22

Tejfölös pite

23

Vargabéles

23

Sajtos perec

24

Borbamártogató

24

Italok

25

Házibor

25

Fűszeres bor

26

Házi vermut

26

Borkoktél

27

Fűszeres borkoktél

27

Édes szőlőmust

27

Pezsgő házilag

28

Gyümölcspálinka

29

Diópálinka

29

Télrevalók

30

Szőlőlé

30

Birsalmasajt mustban

30

Szőlőlekvár birsalmával

31

Szőlőlekvár

31

Szőlőbefőtt

31

Birsalma mustban

32

Tök mustban

32

"Boralap"

33

Koccintók

39

VII. füzet Farsangi falatok (ISBN:963-8459-04-2)

Invitáló

7

Előételek

9

Sajtfánk

9

Nyúlpástétom

9

Kelvirágfánk - hússal

9

Levesek

11

Bab - füstölt tyúkkal

11

Sárgaborsó - oldalassal

11

Csipetkés

12

Kolbászleves

12

Tyúkhúsleves - mással

12

Vadhúsleves

13

Főzelékfélék

15

Babpörkölt

15

Savanyúkáposzta főzelék

15

Lencsefőzelék

16

Székelykáposzta

16

Sárgaborsó

17

Húsételek

19

Kenyérben sült sonka

19

Tyúkpecsenye - levesből

19

Serpenyős libacomb

19

Rizses libaaprólék

20

Savanyú libamell

20

Orjával sült

21

Kolozsvári káposzta

22

Kocsonya magyarosan

22

Natúr kacsasült

22

Fácánsült

23

Fogolybecsinált

23

Gesztenyés fácán

24

Nyúlpaprikás

24

Babéros nyúl

24

Mártások, saláták

27

Almás tormamártás

27

Céklamártás

27

Tárkonyos lencse

27

Boros hagymasaláta

28

Leveszöldség saláta

28

Tészták, csemegék

29

Tarkedli

29

Pampuska

29

Fonatos fánk

30

Farsangi fánk

30

Forgácsfánk

31

Herőce

31

Kitoló

32

Cicege

32

Görhe

33

Káposztás pogácsa

33

Babtorta

33

Diós aszalt szilva

34

Túróhab

34

Italok

35

Ürmös

35

Narancsbor

35

Mancipanci

36

Mázes csipke

36

Csipkés almalé

36

Gyümölcsös tej

37

"Farsangfarka"

38

VIII. füzet ...Mindennapi kenyerünket... (ISBN:963-04-3288-9)


Kinyit
facebook