Magyar ízek

Magyar ízek  
Magyar ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: Neulaender Márta, Török Irén
Kiadó: Grafo Kiadó
Oldalszám: 127
ISBN: 963-8280-14-X
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Előételek

23

Hideg libamáj zsírjában

24

Hortobágyi húsos palacsinta

24

Gombapaprikás tükörtojással

25

Vörösborban párolt sonka

25

Balatoni halsaláta

26

Töltött paprika

26

Kocsonyázott ponty magyarosan

28

Sajttal töltött gombafejek rántva

28

Töltött tök hideg kapormártással

29

Meleg töltött paradicsom kapros túróval

29

Levesek

31

Újházi tyúkleves

32

Jókai bableves

32

Korhelyleves

34

Káposztaleves kolbásszal

34

Zalai rákkrémleves

35

Nyírségi gombócleves

36

Hédervári galambleves

38

Palócleves

38

Tárkonyos őzaprólékleves

39

Saláták

41

Parasztsaláta

42

Padlizsánsaláta

42

Erdélyi burgonyasaláta

43

Kovászos uborka

43

Károlyi saláta

44

Uborkasaláta

44

Paprikasaláta

44

Káposztasaláta

46

Hagymás burgonyasaláta

46

Sajtsaláta

46

Tejfölös, kapros töksaláta

47

Bakonyi gombasaláta

47

Gellért saláta

48

Paradicsomsaláta

48

Halételek

51

Balatoni süllő egészben sütve

52

Rácponty

52

Fogasszelet bakonyi módra

54

Szegedi halászlé

54

Paprikás süllőszelet

55

Ponty forrázva

55

Harcsapaprikás

56

Tejfölös, gombás ponty

56

Marha- és borjúhús

59

Töltött borjúszegy

60

Gombás borjútokány

60

Borjúbecsinált

61

Szalontüdő

61

Borjúborda bakonyi módra

62

Borjújava magyaróvári módra

62

Borjújava Duna módra

64

Hortobágyi rostélyos

65

Citromos, vajas borjúszelet

65

Erdélyi marhatokány

66

Mustban párolt bélszínszeletek

66

Bográcsosgulyás

68

Csáki rostélyos

68

Hétvezér tokány

69

Pusztapörkölt

70

Savanyú vetrece

70

Sertéshús

73

Bácskai töltött paprika

74

Csikóstokány

74

Tokaji sertésborda

75

Csabai sertéskaraj

75

Ropogós malacsült

76

Tejfölös malacaprólék

76

Rablóhús nyárson sütve

78

Székelygulyás

78

Töltött káposzta

80

Hargitai sertésborda

81

Párolt káposzta

81

Bárány- és ürühús

83

Párolt fokhagymás ürücomb

84

Erdélyi ürütokány

84

Töltött bárányszegy

85

Tartármártás

85

Ürüborda udvarhelyi módra

86

Tárkányos bárány

86

Vad- és szárnyashús

89

Nyúlgerinc vadasan

90

Tejfölös nyúlaprólék

91

Szarvastokány erdei gombával

91

Almával töltött fácán

92

Fogoly kelben sütve

92

Börzsönyi vaddisznó

94

Őzpörkölt

94

Vadpástétom rakott makarónival

95

Gödöllői töltött csirke

96

Pulykacomb párolt káposztával

96

Szegedi tarhonyás tyúk

98

Paprikás csirke

99

Csongrádi tepsis csirke

99

Ludaskása

100

Pirított libamáj

100

Vagalt libamell lencsepürével

102

Serpenyős libacomb

103

Libamájszeletek rántva

103

Köretek

105

Lecsó

106

Vajas galuska

106

Rizibizi

106

Tarhonya

107

Zsemlegombóc

107

Ecetes torma

107

Puliszka

108

Galuska

108

Paradicsommártás

108

Tészták

111

Farsangi fánk

112

Forgácsfánk

112

Máglyarakás

113

Szilvalekváros derelye

113

Dobostorta

114

Cseresznyés pite

114

Stíriai metélt

116

Masánszky rizsfelfújt

116

Rákóczi túróslepény

117

Vegyes rétes

118

Lúdlábtorta

120

Vargabéles

121

Töpörtyűs pogácsa

121

Gundel palacsinta

122


Kinyit
lexikon