Könnyű, gyors vacsorák

Könnyű, gyors vacsorák
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás éve: 1969
Oldalszám: 199
Ez a köny azt a célt szolgálja, hogy a munkamódszerekben adjon segítséget a dolgozó háziasszonyoknak. Nem lehet mindig "gyors" ételeket főzni, de lehet a lassan készülő ételeket is ésszerűen, a modern technológia nyújtotta valamennyi eszköz igénybevételével készíteni. Éppen ezért arra kérem a könyv "olvasóit", hogy ne szorítkozzanak az ételreceptek tanulmányozására, hanem olvassák el a fejezetek előtti bevezetőket is, amelyek tanáccsal, útmutatással szolgálnak.
Tartalomjegyzék
Bevezető |
3 |
A gyors főzésről |
4 |
A konyhafelszerelésről |
4 |
A konyha elrendezéséről |
6 |
A sorrendről |
6 |
A család segítsége |
7 |
Változatos étrendet! |
7 |
Néhány szó a takarékosságról |
8 |
A levesekről |
9 |
A rántásról |
10 |
Mártások |
14 |
Gombás ételek |
22 |
A tojásételekről |
25 |
Krokettek |
32 |
A halakról |
35 |
A húsokról |
44 |
Hogyan készítsük el gyorsan a marhahúst? |
44 |
A roston sült húsokról |
45 |
Sertéshús |
59 |
Borjúhús |
69 |
A bárány- és ürühúsról |
71 |
Belsőségek |
75 |
Szárnyasok |
78 |
Csirke, tyúk, pulyka |
78 |
Liba, kacsa |
82 |
A vadhúsról |
86 |
Saláták |
90 |
A köretekről |
99 |
Főzelékek, laktató egytálételek |
107 |
A húsdarálásról |
108 |
Főzelékek |
108 |
Húspótló ételek |
116 |
Töltött és rakott ételek |
121 |
Különféle egytálételek |
130 |
Ételek burgonyából |
132 |
Palacsinták, zsírban sült, égetett tészták |
137 |
Pudingok |
148 |
A kész réteslapokról |
151 |
Főtt tészták |
152 |
Vendéglátás |
160 |
Meleg szendvicsek |
161 |
Hal-, hús- és tojáskrémek |
168 |
A díszítésről |
173 |
Szendvicsalapkrémek |
173 |
Édesség, amit nem kell sütni |
174 |
A közértben kapható kész pudingokról |
182 |
Gyümölcskrémek, gyümölcshabok |
183 |
Befőttek nyers gyümölccsel |
186 |
A készen kapható tortákról |
187 |
Tortakrémek |
188 |
Sült tészták |
191 |
Víkendételek |
196 |
Hideg ételek kirándulásra |
197 |
Kinyit