Könnyű, gyors vacsorák

Könnyű, gyors vacsorák  
Könnyű, gyors vacsorák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás éve: 1969
Oldalszám: 199
Ez a köny azt a célt szolgálja, hogy a munkamódszerekben adjon segítséget a dolgozó háziasszonyoknak. Nem lehet mindig "gyors" ételeket főzni, de lehet a lassan készülő ételeket is ésszerűen, a modern technológia nyújtotta valamennyi eszköz igénybevételével készíteni. Éppen ezért arra kérem a könyv "olvasóit", hogy ne szorítkozzanak az ételreceptek tanulmányozására, hanem olvassák el a fejezetek előtti bevezetőket is, amelyek tanáccsal, útmutatással szolgálnak.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

3

A gyors főzésről

4

A konyhafelszerelésről

4

A konyha elrendezéséről

6

A sorrendről

6

A család segítsége

7

Változatos étrendet!

7

Néhány szó a takarékosságról

8

A levesekről

9

A rántásról

10

Mártások

14

Gombás ételek

22

A tojásételekről

25

Krokettek

32

A halakról

35

A húsokról

44

Hogyan készítsük el gyorsan a marhahúst?

44

A roston sült húsokról

45

Sertéshús

59

Borjúhús

69

A bárány- és ürühúsról

71

Belsőségek

75

Szárnyasok

78

Csirke, tyúk, pulyka

78

Liba, kacsa

82

A vadhúsról

86

Saláták

90

A köretekről

99

Főzelékek, laktató egytálételek

107

A húsdarálásról

108

Főzelékek

108

Húspótló ételek

116

Töltött és rakott ételek

121

Különféle egytálételek

130

Ételek burgonyából

132

Palacsinták, zsírban sült, égetett tészták

137

Pudingok

148

A kész réteslapokról

151

Főtt tészták

152

Vendéglátás

160

Meleg szendvicsek

161

Hal-, hús- és tojáskrémek

168

A díszítésről

173

Szendvicsalapkrémek

173

Édesség, amit nem kell sütni

174

A közértben kapható kész pudingokról

182

Gyümölcskrémek, gyümölcshabok

183

Befőttek nyers gyümölccsel

186

A készen kapható tortákról

187

Tortakrémek

188

Sült tészták

191

Víkendételek

196

Hideg ételek kirándulásra

197


Kinyit
hírlevél