Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig  
Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 410
ISBN: 963-221-328-3
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó a második kiadáshoz

9

Bevezető

11

Általános ismeretek

Étlaptervezés

17

A fogyasztók tápanyagszükséglete

19

Az ételkészítés lehetőségei

23

Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül

26

Javaslatok a csoportos étkeztetés módszereire

28

Beszerzési lehetőségek

30

A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei

32

A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek

36

Személyi higiénia

36

A nyersanyagok tárolása és előkészítése

39

Hús
40
Zsiradékok
40
Tej és tejtermékek
43
Tojás
43
Földesáru és zöldségfélék
44
Savanyított hordós áruk
45
Gyümölcsök
46
Szárazáru
47
Kenyér és pékáru
47
Fűszeráru
47
Konzerváru
48
Mélyhűtött készítmények
48

A készételek szállítása

49

Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése

49

A konyhaüzem takarítása

51

Mosogatás

52

Gyermekétkeztetési formák

53

Néhány jó tanács a szülőknek

57

Mini-konyhatechnológai

63

Egy kevés táplálkozás-élettani ismeret

63

Az étrend összeállítása

66

Az ételek összetétele és elkészítése

1

Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek

73

Reggeli italok

73

Uzsonnák

73

Levesek

76

A rántás-habarás készítése

82

A csontlé készítése

82

Fehér (híg) levesek

82

Sűrített levesek

83

Krémlevesek

85

Húsos levesek

103

Gyümölcslevesek

105

Levesbetétek

114

Mártások

117

Tojásételek

123

Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek

133

Halak

139

Marhahúsok

152

Borjúhúsok

155

Sertéshúsok

175

Bárányhúsok

190

Háziszárnyasok

221

Főzelékek

225

Köretek

234

Saláták, savanyúságok

251

A saláták élettani jelentősége, szerepük a gasztronómiában

266

A salátakészítés általános szabályai

266

A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei

267

Kevésbé ismert zöldségfélék bemutatása

268

Salátaöntetek (dresszingek)

271

Saláta- vagy savanyúságreceptek

283

Nyers saláták
288
Főtt saláták
288
Kevert saláták
292
Összetett, különleges saláták
308
Savanyúságok
320

Tészták

330

Gyúrt és főtt tészták

332

Palacsintatészták

332

Kelt élesztős tészták

350

Omlós (linzer) tészták

354

Rétesek

359

Felfújtak

365

Pudingok

368

Piskótatészták

370

Tejes ételek

371

Hideg krémek

373

Öntetek

376

Gyümölcskészítmények

379

Párolt és sült gyümölcsök

379

Gyümölcssaláták

386

Turmixitalok

391

Hidegcsomag-összeállítások

395

Irodalom

401

Tárgymutató

403


Kinyit
van itthon