Konyhai fortélyok

Konyhai fortélyok  
Konyhai fortélyok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Urr Géza
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 146
ISBN: 963-709-595-0
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Húsok

9

Vásárlása, elkészítése és tárolása

9

Takarékoskodjunk!

16

Belsőség, aprólék

16

Angolszalonna, füstölt szalonna és sonka

17

Maradékok

18

Szárnyas és vad

20

Csirke, pulyka és kacsa

20

Vadak

22

Halak és kagylófélék

24

Friss és füstölt halak

24

Sütés nyílt tűzön

27

Eszközök és szén

27

Grill ételek

28

Zöldségek

30

Általános tudnivalók

30

Hüvelyesek

31

Friss zöldségek

32

Gyökeres és más zöldségek

35

A paradicsom

38

Burgonyafélék

40

A vöröshagyma

44

A fokhagyma

46

Főzelékzöldségek, saláták és salátaöntetek

48

A levelekről

48

Egyéb salátának valók

49

Salátaöntetek

52

Ízesítők

54

Szárított fűszerek

54

Konyhakerti fűszernövények

55

Gyógynövények, gyógyteák

58

Gyógynövények

58

Kamilla

59

Hársfatea

60

Menta

60

Csipkebogyó

61

Orvosi zsálya

62

Konyhakömény

62

Ezerjófű

63

Szenna

64

Gyümölcsök és csonthéjasok

65

Szárított gyümölcsök

65

Alma és egyéb gyümölcsök

65

Puha húsú nyári gyümölcsök

72

Citrusfélék

73

Diófélék, mogyorófélék

75

Tojások

77

Általános tudnivalók

77

Tojásfőzés

81

Buggyantott tojás

82

Rántotta és omlett

83

Tejtermékek

84

Tej

84

Tejszín

86

Túró

88

Vaj

88

Joghurt

89

Sajtok

91

Mártáskészítés

93

Fehér mártás és változatai

93

Tojásalapból készült mártások

94

Főtt tészták, rizs, gabonafélék

96

Főtt tészták

96

Magvak

98

Kenyér és sütés

100

Kenyér és lángosfélék

100

Sült tészták

102

Aprósütemények

106

Habcsók

107

Torták

109

Általános tudnivalók

109

Gyümölcstorták

110

Piskóta és egyéb sütemények

111

Cukormáz és díszítés

112

Pudingok és egyéb édességek

114

Főzött és hideg pudingok

114

Édes dolgok

116

Lekvárok és a befőzés

118

Lekvárok

118

Narandzsemek

119

Egyéb befőttek, savanyúságok

120

Vendéglátás

122

A terítés módjai és eszközei

122

Különleges alkalmak

124

Karácsony

126

Italok

129

Alkoholos és üdítőitalok

129

Kávé, tea és forró csokoládé

132

Ne essünk kétségbe!

135

Ha veszélyhelyzetben vagyunk

135

Pótszerek vészhelyzetben

136

Alapvető tudnivalók mesterszakácsoknak és üvegmosóknak

138

Eszközök, felszerelések

138

Tisztítás és mosogatás

144


Kinyit
cikkek