Ezerízű Kína

Ezerízű Kína  
Ezerízű Kína
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 131
ISBN: 963-207-613-3
"Ez a könyv - mondja érdekfeszítő művéről a szerző, aki maga is hosszabb ideig élt a Távol-Keleten - nemcsak szakácskönyv, hanem Kína kultúrtörténete is - amilyennek az a konyhából látszik. Az ősidőktől máig követi a felhasznált nyersanyagok, a főzési módszerek, az ínyesmesterség és a vendéglátás változásait ünnepeken, hétköznapokon át a paraszt vékonyfüstű konyhájától a császári lakomákig. Különös figyelmet szentel a kínaiak azon zöldség- és gyümölcsfajtáinak, amelyek nálunk is - vadon vagy díszkertekben - előfordulnak, megteremnek." A kultúrtörténeti érdekességek mellett természetesen recepteket is közöl, fő célja azonban az, hogy e páratlan szakácsművészet szellemiségét tegye közkinccsé. Számos illusztráció hozza közelebb a régi szokásokat s könnyíti meg az ételek elkészítését.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

A kezdetek (I.e. III.századig)

10

A Han-dinasztiák (i.e. 206 - i.sz.220) kora

19

A Tang-dinasztia (618-907) kora

24

A Szung-dinasztia (960-1279) kora

38

A Mongol uralom: a Jüan-dinasztia (1280-1368)

51

A Ming-dinasztia (1368-1644) kora

53

A Mandzsu Csing-dinasztia (1644-1912) kora

60

A XX.század

70

Receptek

89

Válogatott bibliográfia

125

Képjegyzék

131


Kinyit
hírlevél