Kínai és távol-keleti konyhák

Kínai és távol-keleti konyhák  
Kínai és távol-keleti konyhák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 63
ISBN: 9638185813
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

6

A térség táplálkozási filozófiájáról

7

Főzési fortélyok

8

Előételek

10

Sertéshússal töltött sült tésztaroládok

12

Zöld borsos sertéshús burgonyás tésztában sütve

12

Kínai vegyes ízelítő

13

Kantoni saláta

14

Noritekercs nyers hallal és rizzsel

14

Hagymás tintahalsaláta

15

Zöldséges metélt

15

Fokhagymás csirkemell spárgával, kukoricával

16

Sózott kínia kel

16

Gőzölt tésztagombócok sertéshússal töltve

17

Rizses nyers hal

17

Főételek

18

Bárányszűz üvegtésztával

20

Sertésműj szezámmaggal és kínai kellele

20

Marhacomb zöldbabbal és sült üvegtésztával

21

Ecetes rizs

21

Sült üvegtészta

21

Kacsa vízigesztenyével

21

Pulykamell licsivel

22

Pulykamell mangóval

22

Mandulás pulykamell szegűfombával

23

Sertéshússal, mogyoróval töltött paprika

23

Borjúcomb szójacsírával

24

Édes-savanyú sertéshús

24

Sertéshús tökkel, kaporral

25

Fokhagymás bélszín gyömbéres spenóttal

25

Currys bélszín burgonyával

26

Zelleres marhahús

26

Gyömbéres pulykamell

27

Nyárson sült bárányhús zöldséges rizzsel

27

Ananászos kacsa

28

Borjúszűz spenóttal, szójacsírával

28

Marhacomb kesudióval

29

Marhacomb chilipaprikával és hagymával

30

Pekingi kacsa

30

Sertéshús kókuszmártással

31

Olajban sült diós csirkemell és szezámmagos bélszín

32

Füstölt oldalas diós mártással

32

Csirkemáj cukkinival és szegfűgombával

33

Mézes jérce chilivel

34

Szumátriai csirkemell

34

Szecsuáni bélszínragu

35

Kolduscsirke lótuszlevélben, agyagban sütve

35

Gőzölt jérce kínai gombával

36

Kínaikel-levelek húsos, zöldséges töltelékkel

36

Mandarinos sertéscomb szójacsírával

37

Halak-rákok

38

Sült királyrák zöldségekkel

40

Sült keszeg zöldségekkel

40

Királyrák fokhagymával

41

Tintahal laskagombával

42

Fűszeres sült hal

42

Tintahal bundában

43

Ropogós sügér édes-savanyú mártásban

43

Ponty zöldséges rizzsel

44

Harcsafilé tojással

44

Rizs rákkal, tojáslepénnyel

45

Polipsaláta

46

Zöldborsós rizses ponty

46

Rákkal és zöldségekkel töltött tésztabatyuk

47

Kókuszos halfilé

47

Levesek

48

Tojásos kukoricaleves

50

Garnélarákleves korianderzölddel

50

Húsleves kínai kellel, hússal töltött tésztával

51

Húsgombócleves kínai kellel

52

Spenótos csirkeleves gombával

52

Tofuleves shrimpsszel és norival

53

Uborkás csirkeleves

54

Sertéshúsleves bambuszrüggyel

54

Kacsaleves kínai kellel, gombával

54

Rizstésztaleves gombával

55

Desszertek

56

Csokoládés rambután kókuszszirommal

58

Görögdinnye gyömbérborban

58

Gesztenyegombócok

58

Mézes dió csillagánizzsal

59

Szezámmagos sült tészta

60

Gőzölt gyümölcstészta

60

Édesburgonya-gombócok

60

Alma karamellben

61

Ananász rizzsel töltve

62

Kókuszos, szezámmagos golyók

62

A könyv tartalma A-tól Z-ig

63


Kinyit
szólj hozzá, értékelj