Karcsúsító konyha

Karcsúsító konyha  
Karcsúsító konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069906
Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan megválasztjuk karcsúsító fogásaink hozzávalóit, betartjuk az elkészítésükre vonatkozó útmutatásokat, gazdagon és változatosan étkezhetünk. Kerüljön az asztalra leves, egytálétel, sőt az édesség sem tilos, örömet lelhetünk az evésben. Ráadásul minden reggel nyugodtan állhatunk a mérlegre - a mutató állásában is örömet lelhetünk.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Együk karcsúra magunkat  2 
A fogyókúra nem boszorkányság, csak tudni kell, hogy mindennapi ételeink mennyi zsiradékot tartalmaznak. Ha fogyni akarunk, ne együnk többet naponta 30-40 gramm zsírnál. Inkább több - amúgy jóízű - rostos ételt vegyük magunkhoz.

Levesek  8
Úgy válogattuk össze ezeket a leveseket, hogy csak nagyon kevés zsírt tartalmazzanak. Együnk hozzá kenyeret (2 szelet mindössze 1 gramm zsírt tartalmaz) és gyümölcsöt (ami nem tartalmaz zsírt), és máris jóllakunk vele.

Saláták és zöldségfélék  18
A zöldségfélékből számtalan meleg zöldségételt, illetve hideg salátát készíthetünk. Fogyókúránk során bátran tallózzunk e receptek között, mert zsírtartalmuk rendkívül csekély, 1-6 gramm zsír van minden adagban.

Könnyű falatok  32
Ha a zöldséget főtt tésztával párosítjuk, zsírszegény, könnyű ételeket kapunk. Zsírtartalmuk adagonként 1 és 7 gramm között van, és rendszerint nagy tál salátával, esetleg kenyérrel kínáljuk.

Főételek  46
Estefelé, miután egész nap zöldségfélét, rizst, főtt tésztát ettünk, megengedhetünk magunknak valamilyen sovány pecsenyét, esetleg halat, mert erre szervezetünknek szüksége van. Az alábbi receptek szerint készült ételek csak 2 és 10 gramm közötti zsírt tartalmaznak.

Édességek  56
Az alábbi receptek zsírt nem tartalmaznak, annál több mézet vagy cukrot. Ezért csak módjával fogyasszunk belőlük, de ünnepi ebédeken, vacsorákon bizonyára nem fog megártani egy tányérka desszert.


Kinyit
twitter

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2010)

A legtöbb betegségünk kialakulása étkezési szokásainkban rejlik. Ételeinket olyan alapanyagokból...

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Makrobiotika Makrobiotika
Szerző: Sebestyén Szilvia
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A makrobiotika az ősi keleti filozófia bölcsességein alapuló életmód és táplálkozási rendszer, amely a...

77 remek reform recept 77 remek reform recept
Szerző: Kisa Judit
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2008)

Egészségkonyha? Igen! Számtalan bizonyíték támasztja alá, hogy ételeink mennyisége és minősége nagyrészt...

33 egészséges nyers ételek 33 egészséges nyers ételek
Szerző: Meng Tünde
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2010)

A friss, nyers étel természetes színe és zamata különleges élvezetet nyújt, és olyan energiabomba...

33 lúgosító sütemény és desszert 33 lúgosító sütemény és desszert
Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2013)

"A süteményeket, desszerteket sokan szeretik, de sajnos ezek többsége savasítja szervezetünket. Mi most olyan...

691 recept jó étvággyal, egészségesen 691 recept jó étvággyal, egészségesen
Szerkesztő: Móza Katalin
Kiadó: Írisz 2003 Kiadó (2004)

Családi étlapunk mindennapos segítség az egészséges, tápláló, de nem hizlaló ételek elkészítéséhez.

Paleolit szakácskönyv 2. Paleolit szakácskönyv 2.
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2011)

Ebben a szakácskönyvben a Paleolit diéta során használható receptek találhatók. Az Előszó témája a...

Állítson össze saját menüt egészségesen Állítson össze saját menüt egészségesen
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Könyvünk 22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén...

A legfinomabb egészséges ételek A legfinomabb egészséges ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

33 étel a paleolit táplálkozás jegyében 33 étel a paleolit táplálkozás jegyében
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2011)

A receptkönyvsorozat legújabb kötet az egyre népszerűbb paleolit táplálkozás jegyében született. A...

Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv
Szerzők: Szendi Gábor, Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó (2010)

"Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert ilyen,...

55 ízletes reformétel 55 ízletes reformétel
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

„Vissza a természethez!" - ez lehetne a jelszavunk, ha azt szeretnénk, hogy táplálékaink a legtökéletesebben...

100 természetes immunerősítő 100 természetes immunerősítő
Szerző: Haigh, Charlotte
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja őket,...

1000 kcal 1000 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)

A Diabetes újság 1999-ben ünnepelte 10 éves születésnapját. A veszprémi székhelyű Cukorbetegekért...

Paleolit étrend Paleolit étrend
Szerző: Cordain, Loren
Kiadó: Jaffa Kiadó (2011)

Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember...

Kapcsolódó cikkek