Jógakonyha

Indiai, kínai, japán tradíciók, makrobiotikus receptek

Jógakonyha  
Jógakonyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , , ,
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 130
ISBN: 963-232-079-4
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

7

Bevezetés

9

Mit egyen a jógázó?

11

Gabonafélék

12

Zöldségfélék

15

Tejtermékek

15

Táplálkozási tanácsok

16

A helyes diéta
18
Menüjavaslatok
20

Étrendmódosítások

21

A sütés-főzésről

23

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy helyesen táplálkozunk-e?

24

Évezredes indiai hagyományok

27

Írott szabályok

28

Bhagavad gita
28
Satkarmaszangrahah
29
Hathapradipika
29
Gheranda szamhitá
29
Az ajurvéda
30
Hagyományos jógaétkezés
31
Az ásramok főztje
32

Kínában és Japánban: só-zsin-dzsori, sokujo, Európában: makrobiotika

33

Szervezetünk kálium-nátrium háztartása

34

Arányok

39

Makrobiotikus nyersanyagok

40

Erdő-mező asztalt terít

41

Néhány főzésre különösen alkalmas növény
49

Mi vásárolható és hol?

49

Gyökérfélék

51

Hajtások, levelek, virágok

52

Egyéb nyersanyagok

53

Jógagyakorlatok emésztőrendszeri bántalmakban szenvedőknek

57

Mielőtt az edény a tűz fölé kerül

67

Gabona alapú ételek

72

Zöldségételek

88

Mártások, krémek

101

Levesek

103

Desszertek

107

Italok

111

Minilexikon

Végszó (az orvos véleménye a jógaétrendről)

119

Irodalom

125

Receptkereső

129


Kinyit
lexikon