Horgászok és halkedvelők szakácskönyve

Horgászok és halkedvelők szakácskönyve  
Horgászok és halkedvelők szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Táncsics Kiadó
Kiadás éve: 1977
Oldalszám: 160
ISBN: 963-320-623-5
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A halakról, felhasználásuk, előkészítéséről

Hideg halételek

17

Hideg főtt hal

17

Halmajonéz

17

Halsaláta

18

Halsaláta pisztrángból

18

Halsaláta amurból

19

Hideg fogas

19

Amur hidegen

19

Kocsonyázott hal I.

20

Kocsonyázott hal II.

20

Kocsonyázott hal III.

20

Halsalátával töltött paradicsom

21

Hideg kecsege

21

Hideg harcsa

21

Kocsonyázott süllőszeletek

22

Pácolt ponty

22

Halsaláta heringből

23

Aszpikkészítés

23

Kaviár készítése

23

A kaviár tálalása

24

Kaviárral töltött tojás

24

Meleg halételek

26

Halászlé 1 (pontyból)

26

Halászlé 2 (vegyes halból)

26

Halászlé 3 (alaplé készítéssel)

26

Halászlé 4 (bajai módra)

27

Halleves savanyúan

27

Halleves szakács módra

28

Halleves vörös borral

28

Halleves áttörve

28

Halleves busából

29

Halikra leves

29

Párolt hal

30

Töltött hal

30

Vörösboros hal

30

Gombás főtt hal

30

Pisztráng főzve

31

Pisztráng sütve I.

31

Pisztráng sütve II.

31

Pisztráng alufóliában

31

Pisztráng borban

32

Pisztráng rántva

32

Süllő főzve

32

Süllő tormával

33

Süllő sütve

33

Süllő paprikásan

33

Süllő bakonyiasan

34

Süllő ásványiasann

34

Süllőfilé jó asszony módra

34

Süllőfilé bakonyi módra

35

Rántott kecsege

35

Nyárson sült kecsege

36

Tepsiben sült kecsege

36

Kecsege rántva

36

Kecsege tormával

36

Kecsegeleves

36

Kecsegepörkölt

37

Kecsege paprikásan

37

Fogas molnárné módra

37

Fogas vajban

38

Forrázott fogas

38

Harcsapörkölt Kellner módra

38

Harcsa rizzsel

39

Harcsa kékre főzve

39

Harcsa rántva

40

Harcsa roston

40

Harcsa paprikában

40

Harcsa párizsiasan

41

Ponty vajban

41

Forrázott ponty

41

Tejfölös ponty

42

Ponty oroszosan I.

42

Ponty oroszosan II.

43

Ponty rácosan

43

Ponty különleges módra

43

Ponty roston

44

Ponty rántva

44

Pörkölt ponty

44

Paprikás ponty

45

Ponty darmai módra

45

Ponty varsói módra

45

Ponty szolnokiasan

46

Ponty jóasszony módra

46

Ponty dorozsmaiasan

46

Ponty szalonnásan

47

Ponty töltve

47

Ponty erdélyiesen

47

Ponty zöldborsóval

48

Ponty-ragout

48

Amurpaprikás

48

Amurszeletek bakonyiasan

49

Halleves alföldiesen amurból

49

Amur paprikásan

49

Amurral töltött paradicsom

50

Amur húsleves mártással

50

Amur zöldségesen

50

Amur pácolva

51

Amur borban

51

Busa vajban

51

Busa háziasszony módra

52

Busapörkölt

52

Busa paprikásan I.

52

Busa paprikásan II.

53

Savanyú halleves busából vagy amurból

53

Busa kirántva

53

Busa köménymagosan

54

Busa tejfölösen

54

Csuka lengyelesen

54

Csuka vagdaltan

55

Csuka káposztában

55

Csuka vajban

55

Csuka tormásan

56

Csuka erdélyiesen

56

Csuka spékelve

56

Csuka töltve

57

Csuka sütve

57

Csuka rántva

57

Pácolt csuka rántva

57

Csukapörkölt bajaiasan

58

Angolna rostélyon sütve I.

58

Angolna rostélyon sütve II.

58

Angolna sütve

59

Angolna kirántva

59

Angolna vajjal

59

Angolna párolva

60

Angolna kékre főzve

60

Angolna sörben főzve

60

Angolna füstölve

61

Angolna borral

61

Sült keszeg

61

Keszeg kirántva

62

Keszeg töltve

62

Kárász főzve

62

Kárász pirított vajjal

62

Kárász kirántva

63

Kárász oroszosan

63

Szálkás, apró halak felhasználása

63

Hering sülve

64

Hering tejfölösen

64

Töltött hering

64

Sügér vajban

65

Sügér hagymásan sütve

65

Menyhal főzve

65

Menyhal borban

65

Lazac főzve

66

Lazac párolt káposztával

66

Lazac szelet borban

66

Tonhal főzve (besózott)

67

Tonhal párolva

67

Tonhal rántva

67

Rák-, béka-, éticsiga-ételek

69

Rákételek

69

Rákleves

69

Rákvaj készítése

70

Kenyérszeletek rákkal

70

Fehérboros hideg rák

70

Fehérboros meleg rák

71

Rák pontytejjel sütve

71

Hámozott rák

71

Sült rák

71

Rákmajonéz

71

Párolt rák

72

Kocsonyázott hideg rák

72

Rákpörkölt

72

Rákragu

73

Zöldborsós rák

73

Rákmártás

73

Töltött rák

74

Rákkal töltött palacsinta

74

Békaételek

74

Békacombpörkölt

75

Békacomb bundában

75

Békabecsinált

75

Békacomb rántva

75

Békacomb gombával

76

Békacomb paprikásan

76

Éti csigából készült ételek

77

Csigaleves

77

Töltött csiga I.

77

Töltött csiga II.

77

Csiga hidegen

78

Csiga savanyú káposztával

78

Kempingételek

80

Roston sült hús

80

Hal nyárson

80

Csirkegulyás

80

Csirke lecsóban

81

Csirke tarhonyásan

81

Csirkepörkölt

81

Burgonyaleves disznóhússal

82

Bográcsgulyás disznóhússal

82

Székelygulyás disznóhúsból

82

Vese velővel

83

Paprikás sertésszelet

83

Rizseshús orosz módra

83

Borsostokány sertéshúsból

84

Hentestokány sertéshúsból

84

Pásztortokány sertéshúsból

85

Sertésszelet frissen sütve

85

Sertésszelet gombával

85

Matrózhús párizsiasan

86

Sertésszelet bakonyi módra

86

Sertésszelet temesváriasan

87

Sertésszelet debreceniesen

87

Sertéskaraj tükörtojással

88

Sertéskaraj hortobágyiasan

88

Sertéscomb hagymásan párolva

89

Majorannás sertéscomb

89

Sertésborda serpenyősen

89

Marhagulyás

90

Marhapörkölt

90

Gyorsan készíthető tojásételek

91

Habart tojás

91

Habart tojás sajttal

91

Habart tojás sonkával

91

Habart tojás zöldborsóval

91

Tojáslepény

92

Tojáslepény zöldborsóval

92

Tojáslepény gombával

92

Tojáslepény sonkával

93

Tojáslepény vidékiesen

93

Tojáslepény burgonyával

93

Gombaételek

95

Legfontosabb ehető gombáink

96

Fontos tudnivalók a gombákról

104

A gomba tartósítása házilag

107

Gombaételek készítése

108

Erdei gomba-leves

109

Gombaleves áttörve

109

Kucsmagomba leves

110

Erdei gombakrém-leves

110

Kenyérszeletek korállgombával

110

Kenyérszeletek kucsmagombával

111

Gombás kenyérkocka

111

Erdei gomba székely módra

111

Gombás burgonya

112

Gombásrizs

112

Erdei gomba ropogós

112

Fasírozott vargánya

113

Gombapörkölt

113

Gombapaprikás

113

Erdei gomba-ragu

114

Gombamártás

114

Csiperkegomba Orly módra

114

Pirított kucsmagomba

115

Gomba rántva

115

Gombás omlett

115

Gomba tojással I.

115

Gomba tojással II.

116

Gombával töltött paradicsom

116

Töltött vargányagomba

116

Töltött sampinyongomba

116

Töltött kucsmagomba I.

117

Töltött kucsmagomba II.

118

Gombás palacsinta

118

Gombasaláta I.

118

Gombasaláta II.

119

Halételekhez kiegészítők, köretek, mártások, saláták

121

Tésztafélék

121

Pogácsák

121

Vajas pogácsa

121

Tepertős pogácsa

122

Zsíros pogácsa

122

Palacsinták - Húsospalacsinta

123

Sonkás palacsinta

123

Túrós palacsinta

123

Rétesek - Cseresznyés rétes

124

Túrós rétes

124

Káposztás rétes

125

Kifőtt tészták

125

Túrós csusza

125

Káposztás csusza

126

Gyúrt levestészta

126

Tojáshabgaluska

126

Lúdgégenyak- (csiga-) tészta

126

Zsemlegombóc

127

Köretek

127

Burgonyapüré

127

Hasábburgonya

127

Burgonya ropogós

128

Szalmaburgonya

128

Pirított burgonya

128

Burgonyagombóc

128

Galuska

129

Franciasaláta készítés

129

Francia körítés

129

Pirított tarhonya

130

Zöldbab vajjal

130

Zöldborsó vajjal

131

Lecsó

131

Párolt rizs

131

Lencsefőzelék

132

Sárgaborsó püré

132

Párolt káposzta

132

Kucsmagombás táska

133

Grízgaluska

133

Mártások

133

Majonéz

133

Tartármártás

134

Barnamártás (spanyol)

134

Madeiramártás

135

Burgundi mártás

135

Barna gombamártás

135

Róbert mártás

135

Olasz mártás

135

Hagymamártás

136

Kapormártás

136

Remoulade mártás

136

Tormamártás tejföllel

137

Tormamártás ecettel

137

Mustármártás

137

Sóskamártás

138

Ribiszkemártás

138

Paradicsommártás

138

Zsemlyemártás

138

Céklamártás

139

Saláták

139

Burgonyasaláta

139

Fejes saláta

139

Uborkasaláta

140

Céklasaláta

140

Paprikasaláta

140

Pardicsomsaláta

140

Ecetes torma

141

Néhány szó a táplálkozásról és a halételekhez felhasznált táplálóanyagokról

143

A paprikáról és a borsról

156


Kinyit
szótár