Hidegkonyhai szakácsművészet

Hidegkonyhai szakácsművészet  
Hidegkonyhai szakácsművészet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1983
Oldalszám: 551
ISBN: 963-221-271-1
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

5

Előszó

11

Bevezető gondolatok a magyar hidegkonyha keletkezéséről, a korszerű táplálkozásban betöltött szerepéről

13

Receptek szövegben, képekben

17

Saláták

19

Dresszing - salátaöntet - salátamártás
21
Salátareceptek
27

Hideglevesek

83

Zöldségkészítmények - vegetáriánus receptek

89

Vegetáriánus receptek
104

Sajtok - sajtsaláták - körözöttek

111

Szendvicsek

125

Kenyeres szendvicsek
129
Péksüteményes szendvicsek
131
Zsúrkenyeres szendvicsek
133
Vegyes extraszendvicsek
134
Különleges szendvicsek
140
Étvágyfalatok
141
Minyonszendvicsek
143
Szendvicstorták
145
Rakott pirítós szendvicsek
146

Mártások

153

Aszpikos készítmények

167

Fűszeres krémek - fűszeres habok

197

Tojásos készítmények

209

Hal- és rákkészítmények

223

Szárnyashús-készítmények

247

Húsos készítmények

257

Vadhúsos készítmények

283

Pástétomok - galantinok

291

Gyümölcsök - gyümölcskészítmények

311

Hidegtálak - hidegtálköretek

325

Hidegtál köretek
357

Tészták - krémek - habok

365

Sznekkoktélok

375

Egyszemélyes koktélreceptek
379
Tízadagos koktélreceptek
381

Tartósítás - tartósított készítmények

387

A házi tartósítás általános ismeretei
388
Tartósított készítmények
392

A hidegkonyha szakácsművészete képekben

399

Termelési és értékesítési ismeretek

401

Áruismeret, díszítés és alapműveletek

403

Fontosabb élelmianyagok áruismerete
403
A díszítés elvei, módszerei, anyagai és eszközei
447
Alapműveletek és alapfogalmak
466

A korszerű hidegkonyha

475

Egy központi termelő hidegkonyha modellje
477
A központi hidegkonyha áruellátásának korszerű megoldása
493
A hűtés eszközei
496

Az értékesítés változatai

501

A hidegkonyhai készítmények értékesítése
501
Rendezvények (írta: Tauzin Miklós)
509

Függelék

519

Táplálkozásélettani alapismeretek

521

Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma

523

A hidegkonyhai készítmények tárolásai ideje a tárolási hőmérséklet függvényében

528

Gasztronómiai versenyek, bemutatók egységes irányelvei a hidegkonyhai készítmények elbírálásához

529

Irodalom

533

Tárgymutató

535


Kinyit
ételfotó