Házi befőzés

Ismert és különleges lekvárok, dzsemek, befőttek, gyümölcssajtok, savanyúságok

Házi befőzés  
Házi befőzés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 63
ISBN: 9635487606
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

6

A befőzés legfontosabb szakaszai

8

Május-június

10

Spárga sós lében

12

Bodzaszörp

13

Fűszeres rebarbaradzsem

13

Rebarbaravelő cukorbetegeknek

13

Egresdzsem

13

Egressajt

14

Rostos eperszörp

14

Nyers eperdzsem

14

Citromos eper cukorban

15

Konyakos eper nyersen

15

Eperdzsem

16

Vörösboros málnaszörp

16

Egyszerű málnaszörp

16

Tutti-frutti likőr

16

Málnazselé

17

Július-augusztus

18

Ecetes cseresznye Frank módra

20

Cseresznyebefőtt cukorbetegeknek

21

Meggybefőtt diétázóknak

21

Szódavizes meggy

21

Mustáros meggy

21

Meggyivólé cukor nélkül

22

Konyakos meggy

22

Magozott rumos meggy

23

Rumosmeggy-dzsem

23

Vörösboros meggy

23

Ribiszkeszörp

23

Savanyú ribiszke

24

Ribiszkekocsonya nyersen

24

Kajszibarackdzsem

25

Sárgabarackdzsem cukor nélkül

25

Sárgabarackbefőtt cukor és lé nélkül

26

Baracklikőr

26

Őszibarackbefőtt

27

Cukrozott őszibarack

28

Őszibarackdzsem

28

Savanyú őszibarack

28

Rostos őszibarack-ivólé

28

Rumos sárgadinnye

29

Ecetes sárgadinnye

29

Cukrozott zöld dió

30

Zölddió-befőtt

30

Mézes diópálinka

31

Zöld mandula cukorban

31

Töklekvár

31

Ananászos töklekvár

32

Tormás-kapros patisszon

33

Patisszoncsalamádé

33

Tárkonyos gyöngyhagyma

34

Apró csemegeuborka

34

Nyers ringló

35

Uborkasaláta

35

Kovászos uborka szőlővel

36

Zöldbab pikáns lében

36

Pácolt fokhagyma

37

Savanyú görögdinnye

38

Cukrozott görögdinnyehéj

38

Narancsos karottadzsem

39

Szeptember-október

40

Szegfűkörte cukorban

42

Muskotályos körtelekvár

42

Paradicsom-ivólé

42

Nyers paradicsom egészben

42

Paradicsomdzsem

43

Ketchup

44

Lecsó

44

Csípős lecsópüré

45

Paradicsompaprika ecetben

45

Marinált paradicsompaprika

45

Paradicsomos ételízesítő

45

Szerb ételízesítő (ajvar)

45

Tölteni való zöldpaprika

46

Káposztával töltött paradicsompaprika

46

Rumos szilva befőtt

46

Fahéjas nyers szilva

47

Ecetes szilva

47

Szilvalekvár

47

Csalamádé

48

Vegyes gyümölcsíz

49

Gyümölcsleves

49

Süteménytöltelék almából

49

Mustos almabefőtt

49

Boros-ecetes alma

49

Szőlő cukorban

50

Szőlőbefőtt

50

Szőlőlekvár

51

Édes must konzerválva

51

Kukoricasaláta

51

Főtt zöldparadicsomsaláta

52

Karfiol ecetben

52

Kapros gombasaláta

52

Cukrozott gyümölcs

53

November-december

54

Mézes mandula

56

Birsalmabefőtt

57

Birsalmasajt

58

Narancshéjbefőtt

58

Narancshéjszörp

58

Narancsdzsem

59

Angol narancslikőr

59

Citromdzsem

60

Mandarinlekvár

60

Déligyümölcs-saláta

60

Nyers csipkebogyólekvár

60

Naspolyalekvár

60

Gesztenyebefőtt

61

Céklasaláta

61

A könyv tartalma A-tól Z-ig

62

Miből mit készíthetünk?

62

Befőttek

63

Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak

63

Csemegék

63

Dzsemek, lekvárok

63

Ételízesítők

63

Italok

63

Savanyúságok és zöldségek

63

Süteménytöltelékek

63


Kinyit
google+