Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek

Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek  
Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 216
ISBN: 963-016-797-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A halhús kémiai összetétele és táplálkozás-élettani jelentősége

8

A hal kezelése - tárolása - és minőségi átvétele

8

A tartósított termékekről

10

A fogyasztásra alkalmas hideg vérű állatok csoportosítása

11

Étkezésre alkalmas egyéb hideg vérű állatok

12

Édesvízi fehér húsú halak

13

Édesvízi barna húsú halak

19

Tengeri fehér húsú halak

26

Tengeri barna húsú halak

33

Vándorhalak

38

A halak előkészítése

42

Fogyasztásra alkalmas egyéb hidegvérű állatok

49

Lábasfejűek

49

Rákok

52

A rákok elsődleges konyhai feldolgozása

57

Kagylók

59

Teknősök

61

Békák

64

Csigák

66

Levesek

68

Híg levesek

68

Sűrített levesek

71

Püré- és krémlevesek

73

Mártások

75

Hideg mártások

75

Meleg mártások

80

Hideg ételek

92

Koktélok
92
Saláták - Majonézek
95
Krémek és ízesített vajak
100
Szendvicsek
104
Hideg tojásételek
113
Hideg tésztaelőételek
117
Hideg főzelékételek
120
Kocsonyázott ételek
123
Galantinok - Pástétomok - Pizzák
130
Hideg hal-előételek
135
Melegen elkészített - hidegen tálalt ételek
145

Meleg ételek

148

Meleg tojásételek
148
Melet tésztaelőételek
153
Meleg főzelékételek
160
Meleg ételek halakból és egyéb hidegvérű állatokból
162
Párolással készíthető ételek - édesvízi halakból
167
Párolással készíthető ételek - tengeri halakból
176
Párolással készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból
183
Főzéssel készíthető ételek - halakból és egyéb hideg vérű állatokból
190
Frissensütéssel készíthető ételek - édesvízi halakból
192
Frissensütéssel készíthető ételek - tengeri halakból
197
Frissensütéssel készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból
203

Felhasznált irodalom

209

Tárgymutató

211


Kinyit
van itthon