Halak, rákok és a tenger gyümölcsei
Ételkülönlegességek édesvízi és tengeri halakból, rákokból, kagylókból, polipokból

Halak, rákok és a tenger gyümölcsei
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 111
ISBN: 9638185481
Tartalomjegyzék
Főzőiskola |
|
Édesvízi halak |
8 |
Kaviár |
11 |
Tengeri halak |
12 |
Rákok, kagylók |
16 |
Tintahalak, polipok |
18 |
Vásárlási ötletek |
19 |
Tárolás |
19 |
Halak helyes előkészítése és főzése |
20 |
Pisztráng előkészítése kékre főzéshez |
21 |
Pisztráng filézése |
21 |
Főtt pisztráng filézése |
22 |
Pisztráng előkészítése sütésre |
22 |
Fogas megtöltése |
23 |
Lazac felszeletelése |
23 |
Ponty feldarabolása |
24 |
Halfond (halalaplé) készítése |
24 |
Lapos hal lenyúzása |
25 |
Nyelvhal lenyúzása |
25 |
Nyelvhal filézése |
25 |
Nyelvhalfilé feltekerése |
25 |
Főtt homár darabolása |
26 |
A páncél és az emésztőcsatorna eltávolítása a garnélafarokból |
26 |
Homárfond (homárcsontlé készítése) |
27 |
Folyami rák kibontása |
27 |
Osztriga kinyitása |
28 |
Szt. Jakab-kagyló kinyitása |
28 |
Tinta nyerése tintahalból |
29 |
Friss tintahal vagy kalmár előkészítése |
29 |
Új polgári konyha |
|
Makrélafilé borsmártással |
32 |
Kemencében sült burgonya tejszínes kaviárral |
32 |
Tőkehalszelet vargányával |
32 |
Csőbensült lepényhal |
34 |
Fogasfilé fűszeres tejszínben |
34 |
Lepényhal molnárné módra |
34 |
Gőzölt nyelvhalfilé spárgával |
36 |
Sült rombuszhal fenyőmaggal |
36 |
Tejszínes-boros csuka |
38 |
Maréna halász módra |
38 |
Mandulás pisztráng |
38 |
Folyami rákok kaporszószban |
40 |
Sült kagyló |
40 |
Nemzetközi konyha |
|
Aranykeszeg thai módra |
44 |
Gyömbéres halfilé kínai módra |
44 |
Makrélafilé indonéz módon |
44 |
Loire menti csuka vajmártásban |
47 |
Fűszeres pácolt pisztráng |
47 |
Serpenyős garnéla kínai módra |
48 |
Grillezett bébi languszta |
48 |
Csőbensült tintahal |
48 |
Feketekagyló é la Rochelaise |
50 |
Osztriga spenótköntösben |
50 |
Sült rákfarkak |
50 |
Roston sült languszta tárkonyos vajjal |
52 |
Sült Szt. Jakab-kagyló |
52 |
Ínyenckonyha |
|
Süllő spárgával, rizlingmártásban |
56 |
Ördöghalszeletek zöldfűszerekkel |
56 |
Fogfasfilé rózsabors-mártásban |
58 |
Csőbensült tengerihal-filé |
58 |
Laposhal kaprimártásban |
61 |
Hallal töltött palacsinta |
61 |
Ponty sherrys szójamártásban |
61 |
Roston sült tintahal fokhagymamártással |
62 |
Tőkehal bormártással és póréhagymával |
62 |
Scampi dinnyével és póréhagymával |
64 |
Homár konyakos paradicsommártással |
64 |
Osztriga pezsgőmártásban |
66 |
Kagyló fűszeres lében |
66 |
Szt. Jakab-kagyló petrezselymes vajjal |
66 |
Natúrkonyha |
|
Lazacpisztráng tormamártásban |
70 |
Vörös márna szezámköpenyben, lucernacsírával |
70 |
Vegyes tengeri hal zöldsalátán |
72 |
Rombuszhal árpagyönggyel és zöldséggel |
72 |
Szt. Jakab-kagyló cukorborsóval |
74 |
Töltött tintahal tárkonyos mártásban |
74 |
Cikória párolt osztrigával, currymártásban |
77 |
Homár karfiollal és vörösboros vajjal |
77 |
Pirított királyrák pestóval |
77 |
Gyorskonyha |
|
Laposhal bazsalikomos paradicsommal |
80 |
Tonhalszelet kapribogyóval |
80 |
Csőbensült halfilé parajjal |
80 |
Rákkal töltött nyelvhaltekercs |
82 |
Nyelvhalfilé metélőhagymás tejszínben |
82 |
Ördöghalérmék kínai gombával |
82 |
Sherrygőzben párolt nyelvhalfilé |
84 |
Pisztránghab salátával |
84 |
Lazac gombával |
84 |
Kagylóragu |
87 |
Szt. Jakab-kagyló turbolyás sajttal |
87 |
Óriásgarnéla petrezselymes-fokhagymás vajban |
87 |
Receptek mikrohullámú sűtöhőz |
|
Tonhal pikáns bundában |
90 |
Kardhal kapribogyóval |
90 |
Maréna póréhagymán |
92 |
Fokhagymás-fűszeres ponty |
92 |
Töltött szardínia |
92 |
Lazaccal töltött fogasfilé mángold-levélben |
94 |
Nyelvhaltekercs sáfrányos mártásban |
94 |
Genovai paradicsomos süllőfilé mozzarellával |
96 |
Színes haltál |
96 |
Kelkáposztába töltött rák |
98 |
Garnéla fűszeres vajjal |
98 |
Kagyló cseréptálban |
98 |
Karcsúsító konyha |
|
Aranymakréla babérlevéllel |
102 |
Párolt pisztráng bazsalikomos paradicsommártással |
102 |
Maréna roston, zöldfűszeres joghurtmártásban |
104 |
Sült csuka újhagymával |
104 |
Lepényhaltekercs karalábécsíkokkal |
104 |
Lazac kapros uborkával |
107 |
Görög tintahalragu |
107 |
Tonhalszelet párolt almával |
107 |
Tőkehal currys joghurtmártásban |
108 |
Spanyol halasfazék |
108 |
Ördöghal narancsos sherrymártásban |
108 |
Királyrák roston, citrommártással |
110 |
Kagyló zelleres fűszermártásban |
110 |
Kinyit