Halak, rákok és a tenger gyümölcsei

Ételkülönlegességek édesvízi és tengeri halakból, rákokból, kagylókból, polipokból

Halak, rákok és a tenger gyümölcsei  
Halak, rákok és a tenger gyümölcsei
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 111
ISBN: 9638185481
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Főzőiskola

Édesvízi halak

8

Kaviár

11

Tengeri halak

12

Rákok, kagylók

16

Tintahalak, polipok

18

Vásárlási ötletek

19

Tárolás

19

Halak helyes előkészítése és főzése

20

Pisztráng előkészítése kékre főzéshez

21

Pisztráng filézése

21

Főtt pisztráng filézése

22

Pisztráng előkészítése sütésre

22

Fogas megtöltése

23

Lazac felszeletelése

23

Ponty feldarabolása

24

Halfond (halalaplé) készítése

24

Lapos hal lenyúzása

25

Nyelvhal lenyúzása

25

Nyelvhal filézése

25

Nyelvhalfilé feltekerése

25

Főtt homár darabolása

26

A páncél és az emésztőcsatorna eltávolítása a garnélafarokból

26

Homárfond (homárcsontlé készítése)

27

Folyami rák kibontása

27

Osztriga kinyitása

28

Szt. Jakab-kagyló kinyitása

28

Tinta nyerése tintahalból

29

Friss tintahal vagy kalmár előkészítése

29

Új polgári konyha

Makrélafilé borsmártással

32

Kemencében sült burgonya tejszínes kaviárral

32

Tőkehalszelet vargányával

32

Csőbensült lepényhal

34

Fogasfilé fűszeres tejszínben

34

Lepényhal molnárné módra

34

Gőzölt nyelvhalfilé spárgával

36

Sült rombuszhal fenyőmaggal

36

Tejszínes-boros csuka

38

Maréna halász módra

38

Mandulás pisztráng

38

Folyami rákok kaporszószban

40

Sült kagyló

40

Nemzetközi konyha

Aranykeszeg thai módra

44

Gyömbéres halfilé kínai módra

44

Makrélafilé indonéz módon

44

Loire menti csuka vajmártásban

47

Fűszeres pácolt pisztráng

47

Serpenyős garnéla kínai módra

48

Grillezett bébi languszta

48

Csőbensült tintahal

48

Feketekagyló é la Rochelaise

50

Osztriga spenótköntösben

50

Sült rákfarkak

50

Roston sült languszta tárkonyos vajjal

52

Sült Szt. Jakab-kagyló

52

Ínyenckonyha

Süllő spárgával, rizlingmártásban

56

Ördöghalszeletek zöldfűszerekkel

56

Fogfasfilé rózsabors-mártásban

58

Csőbensült tengerihal-filé

58

Laposhal kaprimártásban

61

Hallal töltött palacsinta

61

Ponty sherrys szójamártásban

61

Roston sült tintahal fokhagymamártással

62

Tőkehal bormártással és póréhagymával

62

Scampi dinnyével és póréhagymával

64

Homár konyakos paradicsommártással

64

Osztriga pezsgőmártásban

66

Kagyló fűszeres lében

66

Szt. Jakab-kagyló petrezselymes vajjal

66

Natúrkonyha

Lazacpisztráng tormamártásban

70

Vörös márna szezámköpenyben, lucernacsírával

70

Vegyes tengeri hal zöldsalátán

72

Rombuszhal árpagyönggyel és zöldséggel

72

Szt. Jakab-kagyló cukorborsóval

74

Töltött tintahal tárkonyos mártásban

74

Cikória párolt osztrigával, currymártásban

77

Homár karfiollal és vörösboros vajjal

77

Pirított királyrák pestóval

77

Gyorskonyha

Laposhal bazsalikomos paradicsommal

80

Tonhalszelet kapribogyóval

80

Csőbensült halfilé parajjal

80

Rákkal töltött nyelvhaltekercs

82

Nyelvhalfilé metélőhagymás tejszínben

82

Ördöghalérmék kínai gombával

82

Sherrygőzben párolt nyelvhalfilé

84

Pisztránghab salátával

84

Lazac gombával

84

Kagylóragu

87

Szt. Jakab-kagyló turbolyás sajttal

87

Óriásgarnéla petrezselymes-fokhagymás vajban

87

Receptek mikrohullámú sűtöhőz

Tonhal pikáns bundában

90

Kardhal kapribogyóval

90

Maréna póréhagymán

92

Fokhagymás-fűszeres ponty

92

Töltött szardínia

92

Lazaccal töltött fogasfilé mángold-levélben

94

Nyelvhaltekercs sáfrányos mártásban

94

Genovai paradicsomos süllőfilé mozzarellával

96

Színes haltál

96

Kelkáposztába töltött rák

98

Garnéla fűszeres vajjal

98

Kagyló cseréptálban

98

Karcsúsító konyha

Aranymakréla babérlevéllel

102

Párolt pisztráng bazsalikomos paradicsommártással

102

Maréna roston, zöldfűszeres joghurtmártásban

104

Sült csuka újhagymával

104

Lepényhaltekercs karalábécsíkokkal

104

Lazac kapros uborkával

107

Görög tintahalragu

107

Tonhalszelet párolt almával

107

Tőkehal currys joghurtmártásban

108

Spanyol halasfazék

108

Ördöghal narancsos sherrymártásban

108

Királyrák roston, citrommártással

110

Kagyló zelleres fűszermártásban

110


Kinyit
facebook