Hal- és vadételek

Hal- és vadételek  
Hal- és vadételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Verhóczki István
Kiadó: Puedlo Kiadó
Oldalszám: 159
ISBN: 963-9320-77-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Halételek

5

Alufóilában sült hal

7

Angolna tejfeles tormamártással

7

Bajai halászlé

8

Balatoni töltött ponty

8

Bécsi heringsaláta

9

Brokkolis, sajtos halfilé

10

Busacsíkok fehérbormártásban

10

Busavagdalt

11

Citromos halleves

11

Csiperkegombás süllő

12

Csípős pisztráng

12

Csőben sült fésűskagyló

13

Csuka dióval töltve

14

Csuka tejfölös tormamártásban

14

Csuka tormával és gesztenyével

15

Dorozsmai molnárponty

16

Édesköményes polip

17

Édesköménnyel sült pisztráng

17

Édes-savanyú ponty

18

Édes-savanyú tintahal

19

Egzotikus sült hal

20

Feketekagyló fűszeres mártásban

20

Feketekagyló paradicsommártással

21

Finn töltött csuka

22

Fogas bakonyi módon

22

Fogas jóasszony módon

24

Fogas molnárné módon

24

Fogas Orly módon

25

Fogaskoktél

25

Fokhagymás busa

26

Fokhagymás-zöldséges harcsafilé

26

Füstölthal-saláta

27

Fűszeres pontyszeletek római tálban

28

Garnéla édes-savanyú mártásban

28

Garnéla nyárson sütve

29

Gombás pisztráng

30

Gombás süllő

30

Gombás tonhal

31

Görög boros bébipolip

31

Grillezett cápasteak

32

Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta

33

Hal fokhagymásmártással

34

Hal paradicsommártásban

34

Halas burgonyasaláta

35

Halfilé kókusszal

36

Halgombócleves

36

Hallal töltött paradicsom hidegen

37

Halszeletek hagymás káposztával

38

Harcsa almás-mustáros mártással

38

Harcsa savanyú káposztával

39

Harcsapaprikás

40

Homár és languszta főzése

40

Kagyló petrezselymes vajjal

41

Kagylókoktél

42

Kagylóleves

43

Kagylóragu

43

Kagylósaláta

44

Kapros halgombócleves

45

Kapros rákragu

45

Kecsege vörösborban

46

Kínai sült ponty

46

Korhely busaleves

47

Lazacos-spárgás tésztasaláta

48

Lazacpástétom

48

Lecsós pontysült

49

Magyaros pontykocsonya

50

Mandulás halfilé

51

Mandulás pisztráng

51

Mandulás sült ponty

52

Marinírozott hal

52

Mediterrán halfilé

53

Mogyorós hallabdák

54

Olasz heringsaláta

55

Sörös pontyfilé

55

Paella a tenger gyümölcseiből

56

Paradicsomos halsaláta

56

Párolt tőkehal tormakrémmel

57

Párolt halcsíkok

57

Pisztráng baconszalonnával

58

Pisztráng vincellér módon

59

Ponty gombával töltve

59

Ponty rántva

60

Ponty zöldségágyon

60

Pontyfalatok Orly módra

61

Pontykocsonya

62

Provence-i halleves

62

Rácponty

63

Rákos, tojásos rizs

64

Rákpörkölt

65

Rombuszhal gombavagdalékkal

65

Roston sült tintahal fokhagymás majonézzel

66

Sáfrányos-citromos halfilé

67

Sajtos amur

68

Sajtos halfilé

68

Savanyú halleves

69

Sonkás halleves

69

Sonkával töltött ponty

70

Spanyol egytálétel a tenger gyümölcseiből

71

Süllő egészben sütve

72

Süllőfilé kapormártásban

72

Sült rákfarkak

73

Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel

74

Szegedi halászlé

75

Székely tárkonyos hal

75

Székely tormás csuka

76

Széki töltött compó

76

Tárkonyos apróhal

77

Tárkonyos halleves

77

Tenger gyümölcsei saláta

78

Tintahalsaláta

79

Tojásos harcsafilé

80

Tonhalas paradicsom

80

Tormakrémes süllő

81

Tőkehalmáj-saláta

81

Töltött fogas

82

Töltött kalmár

83

Töltött pontyfilé

84

Vörös sügér mexikói módra

84

Vörösboros-gombás amúr

85

Vörösmárna római módra

86

Zalai ráksaláta

87

Zöldségekkel párolt pisztráng

87

Zöldségekkel sült lazac

88

Zöldségekkel sült pontyszeletek

89

Zöldségekkel töltött halfilé

89

Vadételek

91

Nedves pác vadételekhez-alaprecept

93

Száraz pác vadételekhez-alaprecept

93

Áfonyás vaddisznósült

94

Almás vadmalacborda

95

Bakonyi vadhúsos palacsinta

96

Becsináltleves vaddisznóból

97

Birsalmás vadkacsa

98

Borókás fürjek

98

Börzsönyi rántott palacsinta

99

Citromos vadkacsa

100

Debreceni szarvastokány

101

Diós vadnyúlgerinc áfonyamártással

101

Elzászi vadpástétom

103

Elzászi vadkacsa

104

Fácán római tálban

104

Fácán tejszínes krémmártással

105

Fácánleves

105

Fácánsült

106

Fenyvesmadár és szalonka sütése

107

Fogoly provence-i módon

107

Fogoly szalonnában sütve

108

Fokhagymás szarvastokány

108

Fokhagymás, kelkáposztás nyúlcombok

109

Fokhagymás-tejfölös őzérmék

110

Francia nyúlragu

110

Fürjek szalonnaköpenyben sütve

111

Gombás őztokány

112

Gombás szarvascomb

112

Gombás-vörösboros vadkacsa

113

Gyümölcsös fácánpástétom

114

Gyümölcsös-gombás őzbordák

115

Kelkáposztás fácán

116

Kocsonyázott szarvaspástétom

116

Lecsós vadliba

118

Muflongulyás

118

Narancsos vadkacsa

119

Nyúl római tálban

120

Nyúlgerinc bormártással

121

Őzborda petrezselyemmártással

122

Őzcomb erdészné módra

123

Őzgerinc bakonyiasan

123

Őzgerinc tavasziasan

124

Őzgerinc vörösborban

125

Őzszeletek Kedvessy módon

126

Savanyú nyúlgerinc

126

Sonkás gombás fácán

127

Stájer szarvastokány

128

Borban párolt szalonka

129

Szalonka göngyölve

129

Szarvasbélszín rókagombával

130

Szarvasfilé gombával

130

Szarvasgulyás palócosan

131

Szarvassült zöldségmártással

132

Tanyasi nyúlcomb

133

Tárkonyos őzgerinc

133

Tárkonyos vadraguleves

134

Tejfölös nyúlaprólék

135

Tejfölös őzérmék

136

Tormás vaddisznó

136

Töltött fürj

137

Tűzdelt őzfilé Cumberland-mártással

138

Tűzdelt őzgerinc

138

Vaddisznósült áfonyás mártással

139

Vadas nyúlcomb

140

Vaddisznó füstölt hússal, tejfölös, paprikás káposztával

141

Vaddisznóborda olasz módra

142

Vaddisznógerinc pikáns mártással

143

Vadkacsa vadas mártással

144

Vadkacsapörkölt

144

Vadliba káposztában

145

Vadmalac-comb aszalt szilvával

145

Vadnyúl Velouté leves

146

Vadnyúlgerinc rókagombamártással

147

Vadpástétom

148

Vaddisznó csipkeízzel

148

Vargányás vadragu

150

Vargányás töltött fogoly

150

Vörösboros őzpörkölt

151

Wellington szarvasbélszín

152


Kinyit
recept beküldése