Hal- és vadételek
Halat, s vadat
Szerzők: Hargitai György, Hunyaddobrai Csaba
Kiadó: Könyvkuckó Kiadó
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 159
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadó: Könyvkuckó Kiadó
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 159
Tartalomjegyzék
Halételek |
|
Angolnapörkölt |
8 |
Balatoni fogasfilé hollandi mártással |
8 |
Balatoni süllőfilé Hungária módra |
9 |
Béka kétféleképpen |
10 |
Briósban sült halpástétom |
12 |
Bundázott hal |
14 |
Busavagdalt |
15 |
Busa reform módra |
15 |
Chevice |
16 |
Chilis rák |
17 |
Csukapörkölt |
18 |
Dinnyés ráksaláta |
19 |
Diós-majonézes halkoktél |
19 |
Dióval töltött csuka |
20 |
Dorozsmai ponty |
21 |
Dunai halak roston |
22 |
Édes-savanyú tintahal |
23 |
Fagyasztott rák felhasználása |
24 |
Fogas remoulade mártással |
25 |
Fogasszelet bakonyi módra |
25 |
Fogas vörösbormártással |
26 |
Fokhagymás busa |
28 |
Fóliában sült törpeharcsa |
29 |
Füstölt lazac tejszínes tormával |
29 |
Halászlé |
30 |
Halászlé korhely módra |
32 |
Halfilé szezámmagos bundában |
33 |
Halgombócleves |
33 |
Hallabda leves |
34 |
Hallabdák Tamás módjára |
35 |
Harcsa székelyesen |
36 |
Hering három pácban |
37 |
Hideg haltrió |
38 |
Hideg töltött pisztráng kétféleképpen |
40 |
Homár elkészítése |
42 |
Indiai sült hal |
44 |
Jóféle fogastekercs tartármártással |
45 |
Kagyló vinaigrette-mártással |
46 |
Kaviár |
47 |
Kaviáros palacsinta |
48 |
Kecsegepörkölt |
48 |
Keszeg sütve |
49 |
Kocsonyázott angolna |
50 |
Krevett cukkiniköpenyben sütve |
51 |
Lazacburger |
52 |
Lazac-sajt |
52 |
Lazactatár |
53 |
Majonézes halsaláta |
54 |
Majonézes hecksaláta |
54 |
Majonézes ráksaláta |
55 |
Mandulás harcsa |
56 |
Marinált kagylósaláta |
56 |
Marinált ponty |
57 |
Olívás töltött hal paradicsommártásban |
58 |
Ormánsági haltepertő |
59 |
Palóc halsaláta |
60 |
Paradicsomos halsaláta |
60 |
Parajos töltött csuka |
61 |
Pácolt heck nyárson |
63 |
Pisztrán Szalajka módra |
64 |
Pontykocsonya |
65 |
Rácponty |
66 |
Rácponty másképpen |
68 |
Ráktorta |
69 |
Rántott hering |
69 |
Rántott pontyderék majonézes burgonyával |
70 |
Roston sült busa |
71 |
Sajttal töltött heck |
72 |
Sáfrányos, citromos halfilé |
73 |
Süllőfilé molnárné módra |
74 |
Süllő vagy fogas egészben sütve |
74 |
Szálkamentes ponty |
75 |
Szilásváradi pisztráng |
76 |
Vincellér módra |
77 |
Tárkonyos halleves |
78 |
Tejfölös harcsa diszkoszban sütve |
79 |
Tejfölös-kukoricás tengeri hal |
81 |
Tenger gyümölcsei saláta |
82 |
Tengeri halfilé furmint mártással |
83 |
Tengerihal-leves |
84 |
Tok tartármártással |
85 |
Tonhalas paradicsom |
86 |
Tonhalas spagetti |
87 |
Tőkehalas padlizsán |
88 |
Túrós heringtekercs |
88 |
Vörösboros hering |
89 |
Vörösboros ponty |
90 |
Zöldborsós halgaluskaleves |
91 |
Zöldborsós halragu |
92 |
Zöldfűszeres tőkehalfilé |
93 |
Vadételek |
|
Cseresznyés vadkacsa |
96 |
Fácánerőleves húsgaluskával |
97 |
Fácán és fürj gyümölcsökkel |
98 |
Fácánerőleves Károlyi Mihály módra |
100 |
Fácánleves |
101 |
Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve |
102 |
Fácán rablóhús |
103 |
Fácánropogós narancsos majonézzel |
104 |
Fácán vincellér módra |
105 |
Fokhagymás szarvastokány |
106 |
Fürjek szalonnaköpenyben sütve |
107 |
Fürjtojáskrémmel töltött sonkatekercs |
108 |
Füstölt fürjtojásfalatok |
109 |
Gemenci őzgerinc hidegen, vörösboros körtével |
110 |
Gyümölcsös fürjtojássaláta |
111 |
Kelben párolt fácánmell |
112 |
Kemencében sült őzfilé erdei gombákkal |
113 |
Kocsonyázott szarvaspástétom |
114 |
Kőtálban párolt vaddisznópástétom haladóknak (terrine) |
116 |
Kukoricás őzragu |
118 |
Lencseleves fácánnal |
118 |
Mézes-narancsos fácánmell |
119 |
Mustáros őzpörkölt |
120 |
Mustáros őztokány |
121 |
Őz-carpacció |
122 |
Őzcsukló befőttel |
122 |
Őzfilé vadász módra |
123 |
Őzgerinc alufóliában sütve |
124 |
Pirított vaddisznómáj |
125 |
Rántott vaddisznómáj |
126 |
Rostélyon sült fürjek |
126 |
Styriai fácán |
127 |
Szarvasborda fűszeres barackmártással |
128 |
Szarvascomb vadasan |
129 |
Szarvasgulyás |
130 |
Szarvasragu nagyvadász módra |
131 |
Tárkonyos vadraguleves zsemlében |
132 |
Tejföldben sült fácánmell |
133 |
Tésztában sült fürjek |
134 |
Töltött szarvasfilé ínyenc módra |
135 |
Töltött vadkacsamell |
136 |
Tűzdelt fácán gödöllői módra |
137 |
Tűzdelt fácán Hegyalja módra |
138 |
Tűzdelt fácán Ritz módra |
139 |
Tűzdelt őzfilé Cumberland-mártással |
141 |
Vadászmester krémlevese |
141 |
Vadászpalacsinta Hubertus mártással |
143 |
Vaddisznó székelyesen |
144 |
Vadhússal töltött uborka |
145 |
Vadnyúl krémmártással |
146 |
Vadnyúlpaprikás |
147 |
Vadnyúlpástétom |
148 |
Vörösboros-zöldséges őzpörkölt |
150 |
Vörösboros szarvascomb |
151 |
Kinyit