Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése

Borkészítés egyszerűen/Üdítő üdítők/Zamatos ecetek

Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése  
Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 124
ISBN: 963-286-128-0
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

7

A gyümölcslé és feldolgozása

A gyümölcslé

11

A gyümölcslé gyógyító hatásai
21
A gyümölcslé mint szépítőszer
25
Egyes gyümölcslevek különleges hatásai
25
A gyümölcslé felhasználása a konyhában
26

Milyen gyümölcsökből és zöldségekből készíthetünk üdítőitalokat?

32

Gyümölcsök
32
Zöldségek
38

A gyümölcslékészítés műveletei és eszközei

40

Válogatás, mosás
40
A gyümölcs zúzása és pihentetése
41
Lényerés
44
A gyümölcslevek tisztítása
51
Gyümölcslevel tartósítása
52
A gyümölcslé tárolására szolgáló edények és lezárásuk
54
A gyümölcslé hibái és betegségei
56

Gyümölcslevek

Üdítőitalok

61

Almalé
61
Szőlőlé
62
Meggylé
62
Ribiszkelé
62
Szamócalé
62
Málnalé
63

A gyümölcslevek típusai

64

Erjedésmentes gyümölcslevek
65
Rostos gyümölcslevek (nektárok)
69

Gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok, gyümölcsecetek

Gyümölcsborok

75

Az alkoholos erjedés
75
A gyümölcsborok készítése
82
Száraz, asztali gyümölcsborok készítése
91
Édes gyümölcsborok készítése
93
A gyümölcsborok hibái
99

Milyen gyümölcsborokat ismerünk?

102

Almabor
102
Szamócabor
103
Ribiszkebor
104
Köszmétebor
105
Szederbor
106
Meggybor
107
Csipkebogyóbor
107
Szilvabor
108
Birsbor
109
Áfonyabor
109
Berkenyebor
109
Bodzabor
109
Borbolyabor
110
Kökénybor
110
Sombor
110
A déligyümölcsök borai
110
Egyéb borok
112
Pezsgők
113

Alkoholos gyümölcsitalok

115

Gyümölcsbólék
115
Gyümölcslikőrök
116
Fűszerezett gyümölcsitalok
119

Gyümölcsecetek

121

Az ecetes erjedés
121
Gyümölcsecetek készítése
122

Irodalom

124


Kinyit
ételfotó