Gyorsételek szakácskönyve

Gyorsételek szakácskönyve  
Gyorsételek szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 317
ISBN: 963-9330-31-0
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Tartalom

5

Bevezető

9

Az ételkészítés meggyorsításának módszerei

11

Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására

11

Eszközök és gépek

14

Segítőtársunk, a hűtőszekrény

16

Kuktafazék

17

Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására

17

Gyorsan készíthető ételek

19

Levesek

19

A gyors levesekről

19

Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag

19

Mártások

29

A gyors mártáskészítésről

29

Főzelékek, köretek

35

A gyors főzelékkészítésről

35

A salátákról

43

Tojásételek

51

A tojásételekről általában

51

Rántották

51

Omlettek

54

Habart tojások

59

Tálon sült tojások

62

Egyéb tojásételek

66

Rizses ételek és makarónifélék

71

A rizses ételekről általában

71

A szárított tésztákról általában

76

A gyors hidegkonyha

81

Hideg mártások

82

Hideg sültek és egyéb húsfélék

82

Hideg halfélék

85

Összetett saláták

87

Egyéb gyorsan készíthető saláták

94

Egyéb hideg ételek

96

Sajtfélék

98

Gyors szendvicskészítés

99

Halételek

105

A halételekről általában

105

Süllőből készíthető halételek

106

Pontyból készíthető halételek

109

Húsok

113

Sertéshúsételek

113

Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készíthető ételek

124

Virslivel készíthető ételek

126

Páros debreceni vagy füstölt kolbász

127

Marhahúsételek

133

Hátszínszeletekről és rostélyosokrl

139

Borjúhúsételek

142

Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek

145

Belsőségekből készíthető gyorsételek

147

Szárnyasból készíthető gyorsételek

151

Vadak húsából készíthető gyorsételek

155

Gyorstészták

159

A szárított gyári tésztákról általában

159

A félkész piskótatorták

163

Édes mártások

167

Réteslapból készíthető rétesek

168

Egyéb félkész tészták

169

Néhány házilag készíthető gyorstészta

170

Gyümölcskészítmények

177

Gyümölcssaláták

178

Egyéb gyümölcskészítmények

181

Hideg krémek

189

Gyors házi parfékészítés

193

Üdítőitalok

195

Gyümölcslevek

195

Egyéb hűsítő italok

196

Hasznos tanácsok az ételek gyors elkészítéséhez

201

Konzervek felhasználása és feljavítása

211

Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére

211

Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése

235

Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához

235

Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése

241

Étrendminták évszakonként összeállítva

241

Nyári menük

242

Őszi menük

243

Téli menük

244

Tavaszi menük

245

Nyári menük elkészítésének részletezése

246

Őszi menük elkészítésének részletezése

255

Téli menük elkészítésének részletezése

263

Tavaszi menük elkészítésének részletezése

272

Gyors egytálételek és reggeliminták

281

Egytálételek

281

Néhány változatos reggeli-összeállítás

292

Melegszendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok

295

Melegszendvicsek

295

Hideg-meleg gyorsfalatok

299

Tárgymutató

307


Kinyit
könyvek