Nagy kerti grill kalauz

Minden, ami barbecue/Technikák, nyersanyagok, kellékek/Könnyen elkészíthető receptek

Nagy kerti grill kalauz  
Nagy kerti grill kalauz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 498
ISBN: 9639552283
"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt, hogy ez a könyv hozza izgalomba a grillezés harcedzett bajnokait is, olyan receptekkel, fogásokkal ismertesse meg őket, amelyekkel bátran és büszkén kiállhatnak közönségük elé az elkövetkező években. Természetesen, azt terveztem, hogy bemutatom a szabadtűzi sütés minden technikáját, a közvetlen és a közvetett grillsütést - ezek mibenlétéről majd később -, a sütést forgó nyárson, a füstölést, és így tovább, mégpedig gázzal működő vagy faszénnel fűtött készüléken egyaránt. De nem akartam kihagyni a legfontosabb sütési és anyagelőkészítési technikákat sem: például, miként lehet gyorsan átsütni egy csirkét vagy grillezésre alkalmassá tenni a marha vesepecsenyét, hogyan kell megtisztítani egy rákot vagy összeállítani egy nyársonsültet, hogyan készülnek a pácok, a sütő- vagy a barbecue mártások - mert ezek ismerete nélkül senkiből sem lehet nagy grillező. Hogy mindezen céljaimat megvalósíthassam, könyvemet három részre osztottam. Az elsőbe kerültek a partigrillezés alapvető technikái, ...a második, a terjedelmesebb részben több mint száz egyedi "lecke' található, mindegyikük egy-egy sajátos eljárásra összpontosít... A fő fejezetekben - marha-, sertés-, baromfihús, hal, tenger gyümölcsei, zöldségfélék - olyan ételféleségek leírása szerepel, amelyeknek elvárásaink szerint ott kell lenniük egy grillezésről szóló könyvben, de belekerült a kötetbe mindenféle szokatlan dolog - grillen sült pizza, quesadillák, saláták, tofu, s ráadásként néhány desszert is -, amelyet ha olvasóm elkészít, rokonai, barátai és üzletfelei csak a szájukat tátják majd. Minden egyes leckében megtalálható a szükséges eljárás rövid leírása és egy fénykép arról, hogy ennek nyomán milyen végeredmény születhet. A könyv utolsó része az alapfelszereléssel foglalkozik, a kerti grillezők különböző fajtáival és a nélkülözhetetlen vagy csupán hasznos segédeszközökkel. Ahogyan már ezt elmondtam korábban, és még ismételni is fogom, a grillezés nem agyműtét. A legfontosabb az benne, hogy jól szórakozzunk. Ne feledjük: a konyhán nincs ballépés, legfeljebb rátaláltunk egy még felfedezésre váró új receptre."
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Fogjunk hozzá!  6
Különböző grillezési módok; Sütés faszenes grillen; Sütés gázgrillen; A hőerősség szabályozása; Egyéb grilltípusok; Még néhány ötlet; A legfontosabb kiegészítő hozzávalók; Néhány mértékegység
Marha- és borjúhúsok  32
Marharostélyos grillezése egyben; Töltött marharostélyos grillezése; Füstös marhaszegy készítése; Marhabélszín grillezés egyben; Churrasco grillezése; Steakfajták; Porterhouse steak grillezése; T-Bone steak grillezése; Marhahátszín grillezése; Marhabélszíérme grillezése; Grillezés londoni módra; Töltött marhahasalja grillezése; Marhaszaté grillezése; Grillezett marhahús salátaágyon; Marhadagadó grillezése fajitához; Marhaoldalas grillezése; Füstös marhaoldalas készítése; Tökéletes hamburger grillen sütve; Borjúborda grillezése
Sertéshúsok és kolbászfélék  106
Sertéshús szálasra sütve; Sertéshús készítése jerk pácban; Töltött sertéskaraj grillezése; Sertésszűzpecsenye grillezése; Pácolt sertéskaraj grillezése; Töltött sertéskarajszeletek grillezése; Füstös sertésoldalas készítése; Malackaraj közvetett grillezése; Bordacsontos malachús forgónyársas grillezése; Kolbászfélék grillezése; Hot dog grillezése; Egész malac sütése grillen
Bárányhúsok  160
Csontos báránycomb grillezése egyben; Kicsontozott báránycomb grillezése; Bárányborda közvetlen grillezése; Bárányborda közvetett grillezése; Csontos báránykarajszelet grillezése; Bárányborda grillezése tandoori módra; Shish kebab grillezése; Darált bárányhúsból készült kebab grillezése; Egész bárány forgónyársas grillezése
Csirke és más szárnyasok  202
Egész csirke közvetett grillezése; Egész csirke forgónyársas grillezése; Sörösdobozon grillezett csirke; Egész csirke gyors grillezése; Fél csirke gyors grillezése; Csirkedarabok grillezése; Sós lében pácolt csirkemell grillezése; Töltött csirkemell grillezése; Tégla alatt grillezett csirke; Csirkeszárnyak grillezése; Csirkefalatok grillezése nyárson; Csirkeszaté grillezése; Füstös egész pulyka készítése; Pulykapastrami grillezése; Kacsa forgónyársas grillezése; Jérce forgónyársas grillezése; Fürj grillezése
Halak  282
Nagy hal grillezése egészben; Kis hal grillezése egészben; Hal bőrén grillezve; Halfilé grillezése; Halszelet grillezése; Haldarab levélben grillezve; Füstös hal készítése
Rákok és kagylók  316
Garnélarák grillezése; Garnélarák páncéljában grillezve; garnélarák grillezése kétféle nyárson; Egész és fél homár grillezése; Langusztafarok grillezése; Puha páncélú rák grillezése; Fésűkagyló rozmaring-nyárson grillezve; Osztriga grillezése; Éti kagyló és más kagylók grillezése
Zöldségfélék és egyebek  354
Spárga (és egyéb hosszú, vékony zöldségek) grillezése; Fejes káposzta közvetett grillezése; Csöves kukorica grillezése; Egész padlizsán grillezése; Szeletelt padlizsán grillezése; Saláta grillezése; Gomba grillezése; Óriásgomba grillezése; Hagymafélék grillezése; Paprika grillezése; Füstös sült burgonya készítése; Édesburgonya (és egyéb gumós zöldségek) parázsban sütve; Paradicsom grillezése; Cukkini és sárga tök grillezése; Grillezés alufóliában; Quesadilla grillezése; Pizza grillezése; Tofu grillezése; Fokhagymás pirítós grillezése
Desszertek  424
Ananász (és egyéb gyümölcsök) grillezése; Füstös körte (és egyéb gyümölcsök) készítése; Füstös creme brulée készítése; S'more készítése grillen
Fűszerkeverékek, pácok, mártások, ízesítők  440
Fűszerkeverékek (szárazpácok készítése; Sütőmártások készítése; Babecue-mártások készítése; Ízesített vajak készítése; Önálló mártások, ízesítők készítése
Partigrillek és segédeszközök  464
Partigrillek; Segédeszközö; Tűzgyújtók, tüzelő- és füstölőanyagok.


Kinyit
lexikon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

1 szelet hús - 50 recept 1 szelet hús - 50 recept
Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Hússzeletek csúcsformában! Ropogós bundában - klasszikus és finom! Ám a hússzeletek valódi sztárok lehetnek...

Grill, raclette, fondü Grill, raclette, fondü
Szerző: Donhauser, Thomas
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Villámgyors grillezés Villámgyors grillezés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)

Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Rostonsültek Rostonsültek
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült...

Raklet parti Raklet parti
Szerző: Kieslich, Sabine
Kiadó: K.u.K. Kiadó (2005)

Aki szívesen hív vendégeket, de nem óhajt órákat tölteni az előkészületekkel, a lehető legjobban teszi, ha...

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Sütés a szabadban Sütés a szabadban
Szerző: Perrier-Robert, Annie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A...

Grillezés Grillezés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)

Nincs nyár grillezés nélkül. De vajon miért csak a tarját és a kolbászt tesszük a nyársra? Dr. Oetker...

155 étel a szabadban 155 étel a szabadban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Grillparti Grillparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

A társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a...

Szendvicsek nagykönyve Szendvicsek nagykönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes...

Grillezés Grillezés
Szerző: Lane, Rachel
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas...

33 grillétel 33 grillétel
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

A nyári esték slágere a szabad ég alatti grillezés. Persze a konyhában is pompás grillfogások születhetnek,...

Grillételek, kerti partik Grillételek, kerti partik
Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)

A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Kapcsolódó cikkek