Fűszerekről, ízesítésről a vendéglátásban

Fűszerekről, ízesítésről a vendéglátásban  
Fűszerekről, ízesítésről a vendéglátásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1979
Oldalszám: 79
A nemzetek konyháinak ízvilága gazdag változatát nyújtja a különböző ételeknek. A fűszerek szélesebb körű felhasználására napjainkban hazai viszonylatban is nagy lehetőség van. Ehhez kívánunk e kiadványunkban segítséget nyújtani és felhasználásukhoz gondolatokat ébreszteni az ételkészítés hivatásos művelői számára.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Felhasznált fűszerek és fűszerkeverékek

1

Fűszerezés a főzés lelke

5

Levesek

Marhahúsleves

11

Tyúkhúsleves

11

Tejfölös gombaleves

12

Halleves

13

Tüdővagdalék-leves

13

Paradicsomleves

14

Hideg előételek

Vitaminsaláta I.

15

Vitaminsaláta II.

15

Magyaros gombasaláta

16

Csirkemájjal töltött sonkatekercs

17

Halsalátával töltött paradicsom

17

Tatárbeefsteak magyar módra

18

Csirkemájsaláta

18

Sajtsaláta olaszosan

19

Vitaminos sajtsaláta

20

Bükkerdei saláta

20

Kiskőrösi csirkesaláta

21

Meleg előételek

Töltött tök kapormártással

22

Kelvirág szerecsendióval

23

Franciás rakott burgonya

23

Francia paraj

24

Meleg töltött paradicsom

24

Halételek

Halszeletek Picasso módra

26

Halászlé franciásan

26

Halrudacskák rántva

27

Fűszeres halfilé

27

Bácskai pontyszeletek

28

Alufóliában sült halszeletek

28

Halszeletek olaszosan

29

Balatonfüredi pontyfilé

29

Halszeletek fehérbormártásban

30

Fogasszeletek friss paradicsommal

30

Halszeletek parajjal

31

Halszeletek fűszermártással

32

Tengerihal-filé sajtmártással

32

Tengeri hal Moszkvai mártással

33

Tengerihal-filé fűszermártással

34

Tejmártás

34

Marhahúsból készült ételek

Borsos marhatokány

35

Majoránnás marhatokány

36

Párolt marhasült

36

Szerecsendiós párolt marhasült

37

Párolt hagymás rostélyos

37

Hirtelen sütött rostélyos (vagy lapos hátszín)

38

Hamburger

38

Hátszínszelet fűszervajjal

39

Hátszínszeletek curry-mártással

40

Háromszéki mitite

40

Töltött rostélyos

41

Marhafelsál lengyelesen

42

Sertéshúsból készült ételek

Erdélyi lucskos káposzta sertésoldalassal

43

Kolozsvári töltött káposzta

44

Indonéz húsos metélt

45

Sertéstokány

45

Fokhagymás sertéstarja

46

Sertésborda balkáni módra

46

Füstölt sonka amerikai módra

47

Delikát sertésoldalas

47

Sertésoldalas betyárosan

48

Párizsi fészek indiai töltelékkel

49

Sertéssült olaszosan

49

Majorannás sertésborda

50

Pirított sertésmáj magyarosan

51

Sertésborda Börzsöny módra

51

Királyhágói rakott káposzta

52

Tordai lacipecsenye

52

Sertésborda oroszosan

53

Töltött sertésdagadó

53

Hajdúkáposzta sertésoldalassal

54

Sertésszeletek kaprival

55

Sertéshús kelkáposztában

55

Sertés djuvets

56

Ínyenc vagdalt

57

Ürühúsból készült ételek

Irlandi ürügulyás

58

Párolt ürücomb

58

Aprópecsenye törökösen

59

Székelyudvarhelyi ürüborda

60

Szárnyasokból készült ételek

Töltött libanyak

61

Csirke currymártással-ananásszal

62

Ricsettes kacsasült

63

Mandulás töltött csirke

64

Gesztenyével töltött pulyka

65

Örmény csirkemell

66

Borban párolt gombás csirke currys metélttel

67

Vadhúsból készült ételek

Nyúlfilé háziasan

68

Párolt őzcomb

69

Szarvaspörkölt

70

Szarvascomb burgundi módra

75

Tészták

Diákkenyér

71

Gyömbéres lepényke

71

Kókuszos perecek

72

Barackos margaréta

72

Ánizsívek

72

Ánizsos rudak

73

Fűszeres bordesszert

73

Köményes, túrós pogácsa

73

Almás palacsinta

74

Kijevi alma

74

Mézes puszedli

74

Ánizskenyér

75

Ánizsos puszedli

75

Köményes kenyér

75

Fűszeres lapocska

76

Linzi perecek

76

Olimpiakifli

76

Ánizsos piskóták

77

Kevert linzer

77

Spitz buben

78

Hideg szendvics

Klubszendvics

79

Meleg szendvicsek

Sonkakrémes sajtos szendvics

79

Gombás szendvics

79

Fűszerek és ételek táblázatban

81


Kinyit
google+