Fűszerek könyve

Étel- és italízesítők ismertetése, termesztése és a fűszerezés gyakorlata

Fűszerek könyve  
Fűszerek könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1979
Oldalszám: 324
ISBN: 963-230-108-0
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Aperitif

5

A fűszerezés öröme

9

Egy kis fűszertörténelem

12

A fűszerekről általában

17

A fűszerek hatóanyagairól

22

A fűszerek vásárlása, tárolása és előkészítése

26

A fűszerek helyes adagolása és elkészítése

33

Étel- italfűszereink részletes ismertetése

37

Angelika

38

Áfonya

40

Ánizs

42

Babérlevél

45

Bazsalikom

47

Boróka

49

Bors

51

Borsikafű

54

Borsmenta

56

Cayeni bors

58

Citrom

59

Citromfű

61

Csillagánizs

62

Édes kömény

64

Fahéj

66

Fehér üröm

67

Fekete üröm

69

Fokhagyma

70

Galanga

73

Gyömbér

74

Izsóp

77

Kakukkfű

78

Kapor

81

Kapri

83

Kardamomi

85

Kálmos

87

Komló

90

Koriander

91

Kömény

93

Kurkuma

95

Lestyán

96

Majoranna

98

Metélőhagyma

100

Mustár

102

Narancshéj

104

Paprika

106

Paradicsom

112

Petrezselyem

116

Római kömény

121

Rozmaring

122

Sáfrány

125

Sáfrányos szeklice

126

Szagosmüge

128

Szegfűbors

129

Szegfűszeg

131

Szerecsendió

133

Szurokfű

134

Tárkony

136

Torma

138

Turbolya

140

Vanília

141

Vasfű

143

Vöröshagyma

145

Zeller

147

Zsálya

149

Fűszernövények a kiskertben és az ablakban

151

Fűszernövények házi tartósítása

162

Fűszerkeverékek

171

Fűszeres pácok - pácolások

181

Néhány szó a divatos fűszermártásokról

187

Az ételízesítőkről

201

A gomba is fűszer

205

Legyünk óvatosak a sózással!

210

Fűszeres növényi ecetek

214

Ízesített konyhaecetek

214

Borecetek

216

Egyéb ecetek

217

Korszerű ételek - korszerű ételízesítés

219

Új típusú és hagyományos levesek

219

Konzervételek

222

Mirelite gyrosfagyasztott ételek

226

Alufóliás ételek

230

Grillételek

232

Húsételek

238

Halételek

244

Sajtos ételek

247

Saláták

250

Baba- és gyermekételek

256

Diétás fűszerezési tanácsok

260

A fűszerek mint italalapanyagok

269

Likőrök, pálinkák

273

Gyümölcsborok, bólék, sörök

276

Hűsítő italok

278

Kávék

279

A méz mint ízesítő

280

Fűszerkalauz

284

Mihez - mit?

285

Mit - mihez?

292

Hasznos konyhai tanácsok

298

Fűszernövények a szépség szolgálatában

306

Irodalomjegyzék

310

Mit, hol keressünk?

311


Kinyit
van itthon