Fűszerek könyve

Étel- és italízesítők ismertetése, termesztése és a fűszerezés gyakorlata

Fűszerek könyve  
Fűszerek könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1976
Oldalszám: 325
ISBN: 963-230-506-X
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Aperitif

5

A fűszerezés öröme

9

Egy kis fűszertörténelem

12

A fűszerekről általában

17

A fűszerek hatóanyagairól

22

A fűszerek vásárlása, tárolása és előkészítése

26

A fűszerek helyes adagolása és elkészítése

30

Étel- italfűszereink részletes ismertetése

34

Angelika

35

Áfonya

36

Ánizs

38

Babérlevél

40

Bazsalikom

42

Boróka

45

Bors

47

Borsikafű

49

Borsmenta

51

Cayeni bors

53

Citrom

54

Citromfű

55

Csillagánizs

56

Édes kömény

57

Fahéj

59

Fehér üröm

60

Fekete üröm

62

Fokhagyma

64

Galanga

64

Gyömbér

67

Izsóp

68

Kakukkfű

70

Kapor

71

Kapri

73

Kardamomi

76

Kálmos

77

Komló

79

Koriander

81

Kömény

82

Kurkuma

84

Lestyán

85

Majoranna

86

Metélőhagyma

88

Mustár

90

Narancshéj

95

Paprika

96

Paradicsom

96

Petrezselyem

99

Római kömény

101

Rozmaring

102

Sáfrány

104

Sáfrányos szeklice

106

Szagosmüge

107

Szegfűbors

108

Szegfűszeg

110

Szerecsendió

111

Szurokfű

116

Tárkony

115

Torma

116

Turbolya

118

Vanília

121

Vasfű

122

Vöröshagyma

124

Zeller

125

Zsálya

127

Fűszerkalauz

129

Mihez - mit?

131

Mit - mihez?

132

Fűszerkeverékek

138

Fűszeres pácok - pácolások

143

Néhány szó a divatos fűszermártásokról

147

Fűszeres növényi ecetek

151

Ízesített konyhaecetek

156

Borecetek

156

Egyéb ecetek

157

A fűszerek mint illatalapanyagok

159

Likőrök, pálinkák

161

Gyümölcsborok, bólék, sörök

164

Hűsítő italok

168

Kávék

170

A gomba is fűszer

171

Legyünk óvatosak a sózással!

172

Diétás fűszerezési tanácsok

177

Irodalomjegyzék

181

Mit hol keressünk?

189


Kinyit
hírlevél