Frissen fagyasztva

Frissen fagyasztva  
Frissen fagyasztva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 118
ISBN: 963-09-3559-7
Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani, milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni mélyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Egy kis mikrobiológia

7

Korszerűen, egészségesen

10

Néhány szó a fagyasztásról

20

A jó pap is holtig tanul

24

A gyorsfagyasztás előnyei

25

A vitaminvédelem ábécéje

27

Amit nem célszerű a fagyasztóba tenni

29

Előkészületek a gyorsfagyasztásra

30

Csomagolás, a minőség garanciája

36

Gyorsfagyasztás és tárolás

39

Saját készletből terített asztal

70

Kelbimbó angolosan

72

Kelbimbó lengyelesen

72

Sajtos kelbimbó

73

Csőben sült bimbós kel

73

Frankfurti leves

73

Brokkolikrém

74

Rakott brokkoli

74

Joghurtos brokkoli

75

Tojáslepény brokkolival

75

Paradicsomos babsaláta

76

Gombás busa

77

Karfiolsaláta

77

Hamis vesevelő

78

Tavaszi marharagu

78

Mexikói vagdalt szelet

79

Tojás mángolddal

80

Kalocsai tükörtojás

81

Rebarbarahab

81

Zöldségpörkölt virslivel

82

Magyaros tökfőzelék

83

Spenótgombóc

84

Parajpuding sajtmártással

85

Kefíres uborkasaláta

85

Uborkamártás

86

Temesvári sertésragu

86

Omlett zöldbabbal

87

Paradicsomos zöldbab

87

Zöldbabtokány virslivel

88

Zöldborsós szelet

89

Zöldborsópörkölt

90

Zöldborsóropogós

91

Zöldséges rétes

91

Pikáns gyümölcsleves

93

Téli gyümölcssaláta

93

Házi gyümölcsjoghurt

94

Tejszines ribizlihab

94

Habos őszibarack

94

Vitaminital

95

Részeges csirke római tálban

96

Zöldséges batyu

97

Gyors tekercs zöldbabbal

97

Mátyás-ponty

98

Zöldséges busa

98

Őszibarackos túrókrém

99

Karottás vaj

99

Túrós meggyturmix

100

Sajtos tojáslepény

100

Különleges túrós guba

101

Bundás zsemle gazdagon

101

A gyorsfagyasztott készételek felengedése

102

Táblázatok

110


Kinyit
cikkek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A legfinomabb vegetáriánus ételek A legfinomabb vegetáriánus ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

33 cukkini recept 33 cukkini recept
Szerző: Pákozdi Judit
Kiadó: Kurír Lap- és Könyvkiadó (1992)

Az uborka és a tök házasságából származó cukkini két távoli vidékről, Mexikóból és Nyugat-Indiából...

Wok 3 Wok 3
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

Wokban főzni egyet jelent az ételek egyszerű, gyors, egészséges elkészítésével. Ebben a sokoldalú...

Rakjuk el télire Rakjuk el télire
Szerző: Dr. Erdélyi Lajosné
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1983)

Mi indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

A savanyú káposzta A savanyú káposzta
Szerző: Martin, Susanne
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Az elmúlt években a savanyú káposzta valóságos reneszánszát élte. Ez a rendkívül egészséges, és nem...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Saláták Saláták
Szerző: Mundi, Max
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a...

Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Mikrohullámú szakácskönyv Mikrohullámú szakácskönyv
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (1996)

E könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának...

124 recept tejtermékekből 124 recept tejtermékekből
Kiadó: Tejipari Vállalatok Trösztje (0)

Egészségesen, finomat tejtermékekből! Krónikások feljegyzéseiből maradtak ránk - már az ókorból - azok a...

25 perces receptek 25 perces receptek
Szerző: Duroy, Maurice
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni,...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerzők: Pigozzi, Paolo, Pedrotti, Walter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A...

A csodálatos olíva A csodálatos olíva
Szerző: Bänzinger, Erica
Kiadó: Cser Kiadó (2004)

Mi lenne a mediterrán konyhából olívaolaj nélkül? Szinte elképzelhetetlen! Az olívaolaj az egész mediterrán...

Kapcsolódó cikkek