Frissen fagyasztva

Frissen fagyasztva  
Frissen fagyasztva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 118
ISBN: 963-09-3559-7
Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani, milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni mélyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Egy kis mikrobiológia

7

Korszerűen, egészségesen

10

Néhány szó a fagyasztásról

20

A jó pap is holtig tanul

24

A gyorsfagyasztás előnyei

25

A vitaminvédelem ábécéje

27

Amit nem célszerű a fagyasztóba tenni

29

Előkészületek a gyorsfagyasztásra

30

Csomagolás, a minőség garanciája

36

Gyorsfagyasztás és tárolás

39

Saját készletből terített asztal

70

Kelbimbó angolosan

72

Kelbimbó lengyelesen

72

Sajtos kelbimbó

73

Csőben sült bimbós kel

73

Frankfurti leves

73

Brokkolikrém

74

Rakott brokkoli

74

Joghurtos brokkoli

75

Tojáslepény brokkolival

75

Paradicsomos babsaláta

76

Gombás busa

77

Karfiolsaláta

77

Hamis vesevelő

78

Tavaszi marharagu

78

Mexikói vagdalt szelet

79

Tojás mángolddal

80

Kalocsai tükörtojás

81

Rebarbarahab

81

Zöldségpörkölt virslivel

82

Magyaros tökfőzelék

83

Spenótgombóc

84

Parajpuding sajtmártással

85

Kefíres uborkasaláta

85

Uborkamártás

86

Temesvári sertésragu

86

Omlett zöldbabbal

87

Paradicsomos zöldbab

87

Zöldbabtokány virslivel

88

Zöldborsós szelet

89

Zöldborsópörkölt

90

Zöldborsóropogós

91

Zöldséges rétes

91

Pikáns gyümölcsleves

93

Téli gyümölcssaláta

93

Házi gyümölcsjoghurt

94

Tejszines ribizlihab

94

Habos őszibarack

94

Vitaminital

95

Részeges csirke római tálban

96

Zöldséges batyu

97

Gyors tekercs zöldbabbal

97

Mátyás-ponty

98

Zöldséges busa

98

Őszibarackos túrókrém

99

Karottás vaj

99

Túrós meggyturmix

100

Sajtos tojáslepény

100

Különleges túrós guba

101

Bundás zsemle gazdagon

101

A gyorsfagyasztott készételek felengedése

102

Táblázatok

110


Kinyit
hírlevél

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

88 ünnepi halétel 88 ünnepi halétel
Szerzők: Oriskó Ferenc, Pár Gyula
Kiadó: Sifi Reklám Kft. (2006)

A valamikor kuriózumnak, különlegességnek számító halakból, tenger gyümölcseiből ma már egyre több jut...

1 serpenyő - 50 recept 1 serpenyő - 50 recept
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Főzelékes Feri Főzelékes Feri
Szerző: Szatmári Ferenc
Kiadó: Bookline Kiadó (2014)

"Kevés ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál. Gondoljunk csak a kelkáposzta...

Salátalexikon Salátalexikon
Szerző: Hackstein, Yara
Kiadó: M-Érték Kiadó (2008)

Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb...

104 híres magyar recept 104 híres magyar recept
Szerző: Lukács István
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerzők: Pigozzi, Paolo, Pedrotti, Walter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A...

Állítson össze saját menüt egészségesen Állítson össze saját menüt egészségesen
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Könyvünk 22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén...

Étvágygerjesztő húsok Étvágygerjesztő húsok
Kiadó: Magyar Könyvklub (2004)

Hogyan pároljuk, süthetjük, főzhetjük vagy piríthatjuk a marha-, bárány-, sertés- és borjúhúst, ha biztos...

101 egyszerű vacsora 101 egyszerű vacsora
Szerző: Murrin, Orlando
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló...

Magyar ízek varázsa Magyar ízek varázsa
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2012)

A szerző mesterszakács, odaadó híve és elkötelezett propagálója a magyar konyhának. "Főzzünk magyarul"...

Magyar kóstoló Magyar kóstoló
Szerző: Gergely Anikó
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett...

Burgonya Burgonya
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik...

Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

A legfinomabb magyaros ételek A legfinomabb magyaros ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kínai konyha Kínai konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál,...

Burgonya- és tésztasaláták Burgonya- és tésztasaláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot...

77 tavaszi menü 77 tavaszi menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2002)

Mit főzzek ma ebédre? Milyen desszert illik a főételhez? Szeretnénk megkönnyíteni a háziasszonyok dolgát,...

Kapcsolódó cikkek