Frissen fagyasztva

Frissen fagyasztva  
Frissen fagyasztva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 118
ISBN: 963-09-3559-7
Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani, milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni mélyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Egy kis mikrobiológia

7

Korszerűen, egészségesen

10

Néhány szó a fagyasztásról

20

A jó pap is holtig tanul

24

A gyorsfagyasztás előnyei

25

A vitaminvédelem ábécéje

27

Amit nem célszerű a fagyasztóba tenni

29

Előkészületek a gyorsfagyasztásra

30

Csomagolás, a minőség garanciája

36

Gyorsfagyasztás és tárolás

39

Saját készletből terített asztal

70

Kelbimbó angolosan

72

Kelbimbó lengyelesen

72

Sajtos kelbimbó

73

Csőben sült bimbós kel

73

Frankfurti leves

73

Brokkolikrém

74

Rakott brokkoli

74

Joghurtos brokkoli

75

Tojáslepény brokkolival

75

Paradicsomos babsaláta

76

Gombás busa

77

Karfiolsaláta

77

Hamis vesevelő

78

Tavaszi marharagu

78

Mexikói vagdalt szelet

79

Tojás mángolddal

80

Kalocsai tükörtojás

81

Rebarbarahab

81

Zöldségpörkölt virslivel

82

Magyaros tökfőzelék

83

Spenótgombóc

84

Parajpuding sajtmártással

85

Kefíres uborkasaláta

85

Uborkamártás

86

Temesvári sertésragu

86

Omlett zöldbabbal

87

Paradicsomos zöldbab

87

Zöldbabtokány virslivel

88

Zöldborsós szelet

89

Zöldborsópörkölt

90

Zöldborsóropogós

91

Zöldséges rétes

91

Pikáns gyümölcsleves

93

Téli gyümölcssaláta

93

Házi gyümölcsjoghurt

94

Tejszines ribizlihab

94

Habos őszibarack

94

Vitaminital

95

Részeges csirke római tálban

96

Zöldséges batyu

97

Gyors tekercs zöldbabbal

97

Mátyás-ponty

98

Zöldséges busa

98

Őszibarackos túrókrém

99

Karottás vaj

99

Túrós meggyturmix

100

Sajtos tojáslepény

100

Különleges túrós guba

101

Bundás zsemle gazdagon

101

A gyorsfagyasztott készételek felengedése

102

Táblázatok

110


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Egy nap, egy recept Egy nap, egy recept
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: Magánkiadás (2003)

Imádom Magyarországot! Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg...

Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Tenger adta kulináris örömök! A halak és a tenger gyümölcsei nemcsak ízletesek, hanem könnyen emészthető...

Határtalan lakoma Határtalan lakoma
Szerző: Bangó Margit
Kiadó: EMI Zenei Kft. (2009)

A TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit....

Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Szerző: Seeman, Nicole
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Mivel is lehetne jobban elcsábítani egy nőt, és megérinteni a lelkét, mint ha egy férfi meghívja egy általa...

Wok 3 Wok 3
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

Wokban főzni egyet jelent az ételek egyszerű, gyors, egészséges elkészítésével. Ebben a sokoldalú...

Étvágygerjesztő húsok Étvágygerjesztő húsok
Kiadó: Magyar Könyvklub (2004)

Hogyan pároljuk, süthetjük, főzhetjük vagy piríthatjuk a marha-, bárány-, sertés- és borjúhúst, ha biztos...

120 étel burgonyából 120 étel burgonyából
Szerkesztő: Urr Géza
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
Zöldségek Zöldségek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok...

Villámgyors grillezés Villámgyors grillezés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)

Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

Kínai konyha Kínai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kínában hagyományosan rendkívül fontos a kapcsolat a táplálkozás és az egészség között. A kínaiak a...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

50 recept az eszményi alakért 50 recept az eszményi alakért
Szerzők: de Turckheim, Stéphanie, Langrée, Aimée
Kiadó: Alexandra Kiadó (2008)

Több mint 50 könnyű és finom recept ínyenceknek a reggeliktől és könnyű előételektől a húsokon, halakon...

33 ünnepi étel 33 ünnepi étel
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

33 egytálétel 33 egytálétel
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Konyhák, ételek, élmények Konyhák, ételek, élmények
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1987)

"A terített asztal mindig olyan oltár, amelynél a legtöbb ember szívesen áldoz", olvasható egy ismeretlen...

55 jóféle kolbászétel 55 jóféle kolbászétel
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

A kolbászokat a sokféle íz teszi a konyhában oly gyakori vendéggé. Bár vannak, akik azt állítják, hogy...

Gourmandia Gourmandia
Szerző: Varga Gábor
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2010)

A Varga Gábor által szerkesztett, főleg desszertek, de más finomságok receptjeit is bemutató gasztronómiai...

Kapcsolódó cikkek