Frissen fagyasztva

Frissen fagyasztva  
Frissen fagyasztva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 118
ISBN: 963-09-3559-7
Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani, milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni mélyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Egy kis mikrobiológia

7

Korszerűen, egészségesen

10

Néhány szó a fagyasztásról

20

A jó pap is holtig tanul

24

A gyorsfagyasztás előnyei

25

A vitaminvédelem ábécéje

27

Amit nem célszerű a fagyasztóba tenni

29

Előkészületek a gyorsfagyasztásra

30

Csomagolás, a minőség garanciája

36

Gyorsfagyasztás és tárolás

39

Saját készletből terített asztal

70

Kelbimbó angolosan

72

Kelbimbó lengyelesen

72

Sajtos kelbimbó

73

Csőben sült bimbós kel

73

Frankfurti leves

73

Brokkolikrém

74

Rakott brokkoli

74

Joghurtos brokkoli

75

Tojáslepény brokkolival

75

Paradicsomos babsaláta

76

Gombás busa

77

Karfiolsaláta

77

Hamis vesevelő

78

Tavaszi marharagu

78

Mexikói vagdalt szelet

79

Tojás mángolddal

80

Kalocsai tükörtojás

81

Rebarbarahab

81

Zöldségpörkölt virslivel

82

Magyaros tökfőzelék

83

Spenótgombóc

84

Parajpuding sajtmártással

85

Kefíres uborkasaláta

85

Uborkamártás

86

Temesvári sertésragu

86

Omlett zöldbabbal

87

Paradicsomos zöldbab

87

Zöldbabtokány virslivel

88

Zöldborsós szelet

89

Zöldborsópörkölt

90

Zöldborsóropogós

91

Zöldséges rétes

91

Pikáns gyümölcsleves

93

Téli gyümölcssaláta

93

Házi gyümölcsjoghurt

94

Tejszines ribizlihab

94

Habos őszibarack

94

Vitaminital

95

Részeges csirke római tálban

96

Zöldséges batyu

97

Gyors tekercs zöldbabbal

97

Mátyás-ponty

98

Zöldséges busa

98

Őszibarackos túrókrém

99

Karottás vaj

99

Túrós meggyturmix

100

Sajtos tojáslepény

100

Különleges túrós guba

101

Bundás zsemle gazdagon

101

A gyorsfagyasztott készételek felengedése

102

Táblázatok

110


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk
Szerzők: Pavlowitch, Annie, Pavlowitch, Anna
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

A kötet több mint 50 mesébe illő és könnyen elkészíthető receptet tartalmaz. A legízletesebb és...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

101 tésztaétel 101 tésztaétel
Szerző: Wright, Jeni
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recepteket úgy válogatták össze, hogy még azoknak se kelljen...

Görög konyha Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

A nyers étel csodája A nyers étel csodája
Szerző: Boutenko, Victoria
Kiadó: Bioenergetic Kiadó (2011)

A kötet rávilágít, a sütés és a főzés emberi találmány, amelynek elsősorban kulturális és...

55 ínyencség ünnepekre 55 ínyencség ünnepekre
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A mindennapok egyhangú ritmusát szívhez szólóan színesítik a családi, közösségi ünnepeink, a hagyományos...

Az Ínyesmester éléskamrája Az Ínyesmester éléskamrája
Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)
Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Befőzés Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)

A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

1 millió menü 1 millió menü
Szerzők: Halmos Mónika, Korpádi Péter
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2007)

A változatos étkezéshez sok ötlet kell. Hétfő, kedd, szerda... telnek a napok, és sokszor gondban vagyunk, mi...

Egytálételek Egytálételek
Szerző: Gergelyné Varga Edit
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)

E füzetben ötven egytálétel receptjét közlöm. Nem hagytam ki a magyar konyha közismert egytálételeit sem,...

155 leves 155 leves
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

155 wokban készült étel 155 wokban készült étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

...és egyszerűen csak főzz! ...és egyszerűen csak főzz!
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2004)

Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The...

55 ízletes reformétel 55 ízletes reformétel
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

„Vissza a természethez!" - ez lehetne a jelszavunk, ha azt szeretnénk, hogy táplálékaink a legtökéletesebben...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek...

99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Corvina Kiadó (1996)

Az egytálétel különös műfaj, amolyan minek nevezzelek? Aszerint, hogy melyik összetevő hangsúlyosabb benne,...

Kapcsolódó cikkek