Frissen fagyasztva

Frissen fagyasztva  
Frissen fagyasztva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 118
ISBN: 963-09-3559-7
Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani, milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni mélyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Egy kis mikrobiológia

7

Korszerűen, egészségesen

10

Néhány szó a fagyasztásról

20

A jó pap is holtig tanul

24

A gyorsfagyasztás előnyei

25

A vitaminvédelem ábécéje

27

Amit nem célszerű a fagyasztóba tenni

29

Előkészületek a gyorsfagyasztásra

30

Csomagolás, a minőség garanciája

36

Gyorsfagyasztás és tárolás

39

Saját készletből terített asztal

70

Kelbimbó angolosan

72

Kelbimbó lengyelesen

72

Sajtos kelbimbó

73

Csőben sült bimbós kel

73

Frankfurti leves

73

Brokkolikrém

74

Rakott brokkoli

74

Joghurtos brokkoli

75

Tojáslepény brokkolival

75

Paradicsomos babsaláta

76

Gombás busa

77

Karfiolsaláta

77

Hamis vesevelő

78

Tavaszi marharagu

78

Mexikói vagdalt szelet

79

Tojás mángolddal

80

Kalocsai tükörtojás

81

Rebarbarahab

81

Zöldségpörkölt virslivel

82

Magyaros tökfőzelék

83

Spenótgombóc

84

Parajpuding sajtmártással

85

Kefíres uborkasaláta

85

Uborkamártás

86

Temesvári sertésragu

86

Omlett zöldbabbal

87

Paradicsomos zöldbab

87

Zöldbabtokány virslivel

88

Zöldborsós szelet

89

Zöldborsópörkölt

90

Zöldborsóropogós

91

Zöldséges rétes

91

Pikáns gyümölcsleves

93

Téli gyümölcssaláta

93

Házi gyümölcsjoghurt

94

Tejszines ribizlihab

94

Habos őszibarack

94

Vitaminital

95

Részeges csirke római tálban

96

Zöldséges batyu

97

Gyors tekercs zöldbabbal

97

Mátyás-ponty

98

Zöldséges busa

98

Őszibarackos túrókrém

99

Karottás vaj

99

Túrós meggyturmix

100

Sajtos tojáslepény

100

Különleges túrós guba

101

Bundás zsemle gazdagon

101

A gyorsfagyasztott készételek felengedése

102

Táblázatok

110


Kinyit
ételfotó

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Wok 2 Wok 2
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2001)

A főzést a wokban nálunk is mind többen kedvelik. Ez nem is csoda, hiszen egyetlen más főzőedényben sincs az...

55 fogás krumpliból 55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

77 karácsonyi menü 77 karácsonyi menü
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Az ünnepek alkalmával mindig szeretnénk igazán kitenni magunkért, s karácsonykor különösen igyekszünk, hogy...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

155 szárnyas étel 155 szárnyas étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Csirke, jérce, tyúk, kakas, pulyka, kacsa, liba, gyöngyös - megannyi remek fogás alapanyagát adják. Nem csak a...

Főzelékes Feri Főzelékes Feri
Szerző: Szatmári Ferenc
Kiadó: Bookline Kiadó (2014)

"Kevés ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál. Gondoljunk csak a kelkáposzta...

Fondü és raklett Fondü és raklett
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2009)

Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar...

155 leves 155 leves
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan...

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

Kilófaló lakomák Kilófaló lakomák
Szerző: Szoó Judit
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

A könnyű nyári Kilófaló finomságok után keményebb fába vágta a fejszéjét Szoó Judit. Most kifejezetten a...

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak
Szerzők: de Turckheim, Stéphanie, Langrée, Aimée
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Hat jó érv, amiért érdemes megvenned ezt a könyvet: 1. Te is anyuka vagy. Anyuka, aki dolgozik; akinek csak egy...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

Saláták Saláták
Szerző: Mundi, Max
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Kapcsolódó cikkek