Francia ízek

Francia ízek  
Francia ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
ISBN: 9639192481
A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia konyha emellett különböző ízű és állagú ételek csodálatos ötvözete is, hiszen a franciák ösztönösen tudják, mi mivel alkotja a legfinomabb ételpárost. Szerintük a főzés és az evés az élet ajándéka, következésképp az ételeket nemcsak megenni, elkészíteni is öröm. Ez a receptkönyvecske lépésről lépésre vezet be a francia konyha világába, megismerhetünk zöldségeket, melyek egytálként vagy könnyű előételként egyaránt fogyaszthatók. Bőséges a hús-, csirke- és halételek választéka, ezenkívül néhány híres, de könnyen elkészíthető desszertet is bemutatunk.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Mi található egy francia konyhában?  2.
A francia konyha legtöbb alapanyaga mindenki számára ismerős, és gyakorlatilag mindenhol kapható. Ha valamit mégsem találnánk meg a helyi üzletekben, otthon könnyen elkészíthetjük, vagy valami más, megfelelő alapanyaggal helyettesíthetjük.
Boquet garni, croustade, csirkemájpástétom, francia mustár, fűszernövények, gougere, kapor, karamellizálás, melba pirítós, olívaolaj, padlizsán, parmezán sajt, póréhagyma, szegfűbors, tárkony, torma, tört búza, vinaigrette, vízitorma, vörösborecet, zsír.
Levesek és előételek  5.
Ezeket az ételeket első fogásként is tálalhatjuk, de könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiválóak.
Tengeri ételek  21
A francia halételeket általában mártással tálalják, amely vagy együtt főtt a hallal, vagy külön készült, és tálalás előtt öntötték rá. Így a hal húsa soha nem szárad ki.
Hús- és szárnyasételek  27
A francia konyha híres a hús- és szárnyasételeiről, de ne gondoljuk, hogy csak a drágább részeket használják fel. Egytálételekhez, ragukhoz az olcsóbb húsféléket is előszeretettel fogyasztják.
Zöldségételek  47
A franciák gyakran önálló ételként fogysztják a különböző zöldségeket, salátákat. Az itt következő éetelek mindegyikét kínálhatjuk önálló fogásként, előételnek, illetve könnyű vacsorának.
Desszertek  57
Gazdag étkezés után legjobb friss gyümölccsel kínálni a vendégeket. Ám ünnepi alkalmakra igazán látványos francia édességek között is válogathatunk.
 


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A francia konyha A francia konyha
Szerzők: Warde, Fran, Harris, Joanne
Kiadó: Ulpius-ház Kiadó (2004)

"Legelső emlékeim ételekhez fűződnek. Sosem felejtem el, talán hároméves lehettem, amikor Mémée-vel, a...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

25 perces receptek 25 perces receptek
Szerző: Duroy, Maurice
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni,...

A francia piac A francia piac
Szerzők: Harris, Joanne, Warde, Fran
Kiadó: Ulpius-ház Kiadó (2005)

Újabb receptek a francia konyhából (A francia konyha újabb receptjei) A francia konyha sikerét követően a...

Íz-világjáró Íz-világjáró
Szerző: Bourdain, Anthony
Kiadó: Cephalion Kiadó (2007)

Amerika kedvenc szakácsa, Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját:...

Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek
Szerző: Ducasse, Alain
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Alain Ducasse konyhaművészeti sorozatának "Desszertek és cukrászat" című kötete után most a "Húsételek"...

Francia konyha Francia konyha
Szerző: R. Szepessy Ilona
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben...

Csokoládés édességek kiskönyvtára Csokoládés édességek kiskönyvtára
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Nyolc könyvecske tele bámulatos csokoládé-receptekkel, ámulatba ejtő színes fotókkal, különleges...

Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima,...

Francia pezsgők Francia pezsgők
Szerző: Bichel, Rolf
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A pezsgők szerelmesei jól ismerik hazájuk pezsgőit, de a francia pezsgők között nem mindig ismerik ki magukat....

Akarom, mert Makaron! Akarom, mert Makaron!
Szerző: Colonna, Jill
Kiadó: T.bálint Kiadó (2012)

A gyönyörű fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtő Akarom, mert Makaron! című könyvecske...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

Provence Provence
Szerző: Jouanin, Francie
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: O-Press (2010)

Az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a francia emberek életében. Az étel minősége nagymértékben a...

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat
Szerzők: Ducasse, Alain, Robert, Frederic
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák -...

Bouchon Bouchon
Szerző: Keller, Thomas
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Thomas Kellernek, a világhírű French Laundry tulajdonosának és séfjének a bisztrókonyha a szenvedélye,...

Francia sajtok Francia sajtok
Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...

Kapcsolódó cikkek