Főzzünk magyarul

Főzzünk magyarul
Főzzünk magyarul
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: M-Érték Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 240
ISBN: 9639889705
A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít. A könyvben az étvágygerjesztő előételtől a gyümölcshabos desszertig, a majoránnától illatozó ludaskásától a könnyű zöldséges raguig kedvére válogathat a mesterszakács és kezdő egyaránt, az ételek elkészítése nem kíván túl nagy gyakorlatot. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Hideg előételek, vacsorák

9

Meleg előételek, vacsorák

27

Hideg levesek

50

Meleg levesek

45

Bárányhúsból készült ételek

56

Borjúhúsból készült ételek

64

Csirkehúsból készült ételek

72

Halételek

82

Házinyúl húsából készült ételek

98

Kacsa- és libahúsból készült ételek

102

Marhahúsból készült ételek

110

Pulykahúsból készült ételek

122

Sertéshúsból készült ételek

128

Vadételek

149

Szójával készült ételek

157

Zöldségételek, -köretek

160

Saláták

187

Szendvicsfalatkák

200

Édességek

208

Mutató

232


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Bogrács ételek Bogrács ételek
Szerző: Poós Lászlóné
Kiadó: Vianco Stúdió (1986)

A bográcsban főzés sajátos "zamattal", "magyaros ízzel" gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Magyar szakácskönyv Magyar szakácskönyv
Kiadó: Alinea Kiadó (2010)

Német Zsuzsána szakácskönyve a 19. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyik....

A legfinomabb magyaros ételek A legfinomabb magyaros ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít
Szerző: Tótfalusi Kis Miklós
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ez az érdekes, olvasmányos kis kötet letűnt korok ízes nyelvén szól letűnt korok ízes étkeiről....

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

Gabonakonyha Gabonakonyha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Csizmadia András, Nyers Csaba
Kiadó: Timp Kiadó (2002)

A búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából...

Ünnepi ételeink könyve Ünnepi ételeink könyve
Szerzők: Nagy Elvira, Erdei Sándorné, Balogh Lászlóné
Kiadó: Szalay Kiadó (2009)

Ez a könyv az minden ünnepre kínál változatos recepteket januártól decemberig.

Budapest Budapest
Szerző: Csapó Katalin
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami...

Aranyszarvas földjén Aranyszarvas földjén
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Vér János, Vér Jánosné
Kiadó: Timp Kiadó (2007)

A Tápió vidéke titkokat őriz. Még 1929. februárjában a tápiószelei Blaskovich János kifejti: „Ha a jelek...

Klasszikus magyar konyha Klasszikus magyar konyha
Szerző: Láng György
Kiadó: Corvina Kiadó (1992)

A magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt...

Egy nap, egy recept Egy nap, egy recept
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: Magánkiadás (2003)

Imádom Magyarországot! Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Ízes élet Ízes élet
Szerző: Nádasdy Borbála
Kiadó: Méry Ratio (2012)

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után Nádasdy grófnő újabb...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

Magyar kóstoló Magyar kóstoló
Szerző: Gergely Anikó
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett...

Kelet-európai szakácskönyv Kelet-európai szakácskönyv
Szerző: Lévai Vera
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és...

A Rosenstein A Rosenstein
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2007)

A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek...

Kapcsolódó cikkek