Főzzünk magyarul

Főzzünk magyarul
Főzzünk magyarul
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: M-Érték Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 240
ISBN: 9639889705
A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít. A könyvben az étvágygerjesztő előételtől a gyümölcshabos desszertig, a majoránnától illatozó ludaskásától a könnyű zöldséges raguig kedvére válogathat a mesterszakács és kezdő egyaránt, az ételek elkészítése nem kíván túl nagy gyakorlatot. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Hideg előételek, vacsorák

9

Meleg előételek, vacsorák

27

Hideg levesek

50

Meleg levesek

45

Bárányhúsból készült ételek

56

Borjúhúsból készült ételek

64

Csirkehúsból készült ételek

72

Halételek

82

Házinyúl húsából készült ételek

98

Kacsa- és libahúsból készült ételek

102

Marhahúsból készült ételek

110

Pulykahúsból készült ételek

122

Sertéshúsból készült ételek

128

Vadételek

149

Szójával készült ételek

157

Zöldségételek, -köretek

160

Saláták

187

Szendvicsfalatkák

200

Édességek

208

Mutató

232


Kinyit
van itthon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Klasszikus magyar konyha Klasszikus magyar konyha
Szerző: Láng György
Kiadó: Corvina Kiadó (1992)

A magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt...

Ízes élet Ízes élet
Szerző: Nádasdy Borbála
Kiadó: Méry Ratio (2012)

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után Nádasdy grófnő újabb...

A Rosenstein A Rosenstein
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2007)

A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

A sűrűje 2. A sűrűje 2.
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: StratComm Kft. (2015)

"Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi...

A disznóvágás ételei A disznóvágás ételei
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Mai magyar konyha Mai magyar konyha
Szerző: Bereznay Tamás
Kiadó: Boook Kiadó (2009)

Bereznay Tamás a magyar konyhaművészet szerelmese. Szívvel-lélekkel főz, és büszke hazánk gasztronómiai...

Így főzünk Pannóniában Így főzünk Pannóniában
Szerkesztő: Jelinek Aliz
Kiadó: Pannonia Sz. V. V. (0)

A Pannónia 42 szállodájának és több száz különálló éttermének specialitásait és egyedi hangulatát nem...

Frissen fagyasztva Frissen fagyasztva
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal,...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

Ételek Adventtől Vízkeresztig Ételek Adventtől Vízkeresztig
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2012)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

40 recept 40 recept
Szerkesztők: Hegyi Pálné, Kovács Sándor
Kiadó: Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat (1983)

A Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat és a Belvárosi Vendéglátó Vállalat nevében köszöntjük Önöket,...

Magyarországi zsidó ételek Magyarországi zsidó ételek
Szerző: Herbst Péterné Krausz Zorica
Kiadó: Minerva Kiadó (1984)

A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték, kötik meg. Nagy leleményességre...

Fortélyok főzőkanállal Fortélyok főzőkanállal
Szerkesztő: Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1983)

Amikor megkértük a Magyar Konyha régi, hűséges olvasóit - nemcsak háziasszonyokat, de főzni szerető...

Gabonakonyha Gabonakonyha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Csizmadia András, Nyers Csaba
Kiadó: Timp Kiadó (2002)

A búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából...

Kapcsolódó cikkek