Főzzünk magyarul

Főzzünk magyarul
Főzzünk magyarul
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: M-Érték Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 240
ISBN: 9639889705
A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít. A könyvben az étvágygerjesztő előételtől a gyümölcshabos desszertig, a majoránnától illatozó ludaskásától a könnyű zöldséges raguig kedvére válogathat a mesterszakács és kezdő egyaránt, az ételek elkészítése nem kíván túl nagy gyakorlatot. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Hideg előételek, vacsorák

9

Meleg előételek, vacsorák

27

Hideg levesek

50

Meleg levesek

45

Bárányhúsból készült ételek

56

Borjúhúsból készült ételek

64

Csirkehúsból készült ételek

72

Halételek

82

Házinyúl húsából készült ételek

98

Kacsa- és libahúsból készült ételek

102

Marhahúsból készült ételek

110

Pulykahúsból készült ételek

122

Sertéshúsból készült ételek

128

Vadételek

149

Szójával készült ételek

157

Zöldségételek, -köretek

160

Saláták

187

Szendvicsfalatkák

200

Édességek

208

Mutató

232


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A legfinomabb magyaros ételek A legfinomabb magyaros ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

155 húsos étel 155 húsos étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

55 jóféle kolbászétel 55 jóféle kolbászétel
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

A kolbászokat a sokféle íz teszi a konyhában oly gyakori vendéggé. Bár vannak, akik azt állítják, hogy...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Könnyed magyar konyha Könnyed magyar konyha
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2006)

A színes fotókkal illusztrált szakácskönyvben Frank Júlia gasztronómus azt szeretné bemutatni a...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

Kelet-európai szakácskönyv Kelet-európai szakácskönyv
Szerző: Lévai Vera
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és...

Fortélyok főzőkanállal Fortélyok főzőkanállal
Szerkesztő: Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1983)

Amikor megkértük a Magyar Konyha régi, hűséges olvasóit - nemcsak háziasszonyokat, de főzni szerető...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Bioételek gabonából Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott...

Sertés java Sertés java
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)
Aranyszarvas földjén Aranyszarvas földjén
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Vér János, Vér Jánosné
Kiadó: Timp Kiadó (2007)

A Tápió vidéke titkokat őriz. Még 1929. februárjában a tápiószelei Blaskovich János kifejti: „Ha a jelek...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Konyhák, ételek, élmények Konyhák, ételek, élmények
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1987)

"A terített asztal mindig olyan oltár, amelynél a legtöbb ember szívesen áldoz", olvasható egy ismeretlen...

Édes kelt tészták, kalácsok Édes kelt tészták, kalácsok
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Kapcsolódó cikkek