Főzzünk ma oroszul!

Főzzünk ma oroszul!  
Főzzünk ma oroszul!
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 105
ISBN: 963-09-3384-5
Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család ünnepi asztala mellé, nem fogja elfelejteni az ott szerzett gasztronómiai élményt. E kis könyv tanácsai alapján a mi étkezéseinket is felfrissíthetjük egy-egy ízletes, tipikusan orosz fogással. Ezek többnyire nem idegenek a hagyományos magyar ízléstől, csak annyira térnek el tőle, hogy kellemesen újszerűnek, pikánsnak tűnjenek. Az oroszok különösen változatosan, találékonyan készítik el a zöldség- és salátaféléket. Így könyvünk ételleírásait jól használhatják az egészséges táplálkozás hívei és a fogyni vágyók is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Milyen is az orosz konyha?

Saláták

Hagymás krumplisaláta

9

Krumplisaláta tintahallal

9

Vegyes saláta

10

Burgonyasaláta csiperkével

10

Káposztasaláta uborkával

10

Uborkás reteksaláta

11

Káposztasaláta áfonyával

11

Káposztasaláta almával

11

Reteksaláta

11

Vitaminsaláta

12

Karfiolsaláta

12

Vöröskáposzta-saláta

12

Zöldhagymasaláta

12

Paradicsomsaláta

13

Paradicsomsaláta almával

13

Uborkasaláta tojással

13

Uborkasaláta sárgarépával

13

Húsos saláta főtt tojással

14

Fokhagymás céklasaláta

14

Diós céklasaláta

14

Fejessaláta uborkával és paradicsommal

14

Majonézes sárgarépa-saláta

15

Sárgarépa-saláta céklával és tormával

15

Nyári saláta

15

Füstölthal-saláta

15

Paradicsompaprika-saláta zöldborsóval és rizzsel

15

Húsos saláta

16

Zöldhagymasaláta tőkehalmájjal

16

Sárgarépa-saláta fekete ribizlivel

16

Sárgarépa-saláta

17

Céklás sárgarépa-saláta tormával

17

Majonézes sárgarépa-saláta céklával

17

Fokhagymás sárgarépa-saláta

17

Vajbabsaláta

18

Paradicsomsaláta

18

Kukoricasaláta

18

Ribizlisaláta

19

Narancsos almasaláta

19

Almasaláta

19

Paradicsomsaláta főtt hallal

19

Előételek

Rizzsel töltött paradicsom

21

Tojással töltött paradicsom

21

Párizsival töltött paradicsom

21

Töltött sós-vizes uborka

22

Gombával töltött uborka

23

Hallal töltött uborka

23

Májpástétom

23

Majonézes csirke

24

Tokhal tormamártással

25

Aszpikos fogas

25

Zöldséggel töltött paprika

26

"Légyölő galóca"

26

Gombapuding

27

Vajas hering

27

Töltött tojás

27

Kocsonya

28

Reszelt sajt fokhagymával

28

Csuka kolostor módra

29

Friss halikra

29

Kaviár csukaikrából

29

Friss haltej tormával

30

Majonézes tojás hagymával

30

Hering kenyérágyon

30

Pácolt hal

30

Hering bundában

31

Mimózatorta

31

Heringes előétel

32

Tejfeles hering

32

Sós torta

32

Dióval töltött aszalt szilva

33

Töltött paradicsom melegen

33

Spárgatök-ikra

34

Forró előétel

34

Diós padlizsánkrém

34

Ikra padlizsánból

35

Levesek

Savanyúkáposzta-leves gombával

36

Káposztaleves

36

Fejeskáposzta-leves hallal

37

Húsleves burgonyagaluskával

37

Burgonyaleves

37

Burgonyaleves friss gombával

38

Hideg parasztleves

38

Hideg leves fiatal céklaléből

39

Nyári borscs

39

Szoljankaleves

40

Spárgatökleves gombával

41

Zöldborsóleves

42

Zöld scsí

42

Halász-leves

43

Hideg húsos leves

43

Hideg zöldséges leves

44

Borscs

44

Húsos burgonyaleves

44

Rebarbaraleves

45

Almaleves

45

Boros almaleves

46

Sárgabarackleves

46

Meggyleves rizzsel

46

Hideg paradicsomos leves

46

Sütőtökleves

47

Halételek

Tormás csuka

48

Gombás csuka

48

Tejfölös kárász

49

Pisztráng mártásban

49

Dióval töltött ponty

49

Töltött hal

50

Tejfölben sült ponty

50

Hal gombás mártásban, fejes káposztával

51

Majonézes hal

51

Rakott hal

52

Tejben sült hal

52

Káposztás compó

52

Füstölt hússal rakott halfilé

53

Főtt fogas burgonyával

53

Fogas tésztába

54

Kolbászkák hekkből

54

Halfasírozott

55

Húsételek

Pozsarszki kotlett

56

Podzsárka

56

Ragu

57

Töltött vagdalt

57

Vagdalt kozák módra

57

Sült vagy főtt hús almával

58

Szláv hús

58

Virsli burgonyabundáan

59

Azu

59

Hústekercs

60

Különleges marhahús

60

Majonézes marhaszelet

60

Hagymás marhaszelet

61

Töltött marhahús

61

Csemegehús

62

Boeuf-Straganoff

62

Bélszín tésztában

63

Töltött marhagyomor

63

Burgonyás főtt marhahús

63

Szilvás hústekercs

64

Hagymás sertésszelet

65

Natúrborda

65

Majonézes borda

65

Turista hústekercs

66

Zsarkoje (húsos egytálétel)

66

Sertésoldalas sárgaborsóval

66

Aprópecsenye

67

Füstölt hús rizsuszályban

67

Almával töltött sült liba vagy kacsa

68

Hagymás kacsa

68

Töltött tyúkcomb

68

Gombás baromfi

69

Rizses nyúlhús

70

Házinyúl diómártásban

70

Köretek

Sült burgonya tejjel és sajttal

72

Tejfelben sült burgonya

72

Alufóliában sült burgonya

73

Tejszínes burgonya

73

Rizses sárgarépa

74

Sárgarépa zöldborsóval

74

Rizs

74

Céklaköret

74

Hajdinakása

75

"Burgonyakeksz"

75

Mártások

Csontlé a mártásokhoz

76

Pirosmártás-alap

76

Hagymás-uborkás mártás

77

Édes-savanyú mártás

78

Orosz mustár

78

Fehérmártás I.

78

Fehérmártás II.

79

Tejfeles mártás

79

Tejfeles-paradicsomos mártás

79

Majonéz

79

Diós mártás

79

Fokhagymamártás

80

Uborkamártás

80

Fehérbormártás

80

Citromos mártás

81

Mártás vadételekhez

81

Vadas-tojásos mártás

81

Pikáns mustáros mártás

82

Almamártás

82

Diós-fokhagymás mártás

82

Főtt és sült tésztafélék

Pelmenyi

83

Kungyubki

84

Húsos vagy káposztás pirog

84

Rizses, gombás pirog

85

Zöldhagymás, tojásos pirozski

86

Olajban sült pirozski

87

Krími csebureki

87

Káposztás tekercs

87

Blini

88

Moszkvai fánk

89

Orosz kalács

89

Húsvéti kalács

90

Szilveszteri sütemény

91

Majonézes sütemény I.

91

Majonézes sütemény II.

91

Málnás-túrós pirog

92

Almás pirog

92

Feketeribizlis pirog

92

Narancsos (citromos) sütemény

93

Almás piskóta

94

Sündisznócskák

94

Aranygolyó

94

Repülős sütemény

95

Túrós sütemény

95

Sütőtökkel töltött pirog

95

Túrós tekercs

96

Jégkrémes palacsinta

97

Epres torta

98

Citromos torta

98

Meggyes torta

98

Zsemlemorzsatorta meggyes töltelékkel

99

Rakott babapiskóta

100

Italok

Orosz kvász

101

Szbiteny

101

Narancsital

102

Mentaital

102

"Hagymácska"

102

Vitaminos ital

102

Paradicsomos ital

103

Aperitif

103

Nyári ital

103

Gyümölcsös üdítő, teával

103

Mézes üdítő

104

Uborkás ital

104

Almakvász

104

Fűszeres méz

104

Péteri kvász

105

Citromos kvász

105

Tanácsok tea készítéséhez

105


Kinyit
google+

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Íz-világjáró Íz-világjáró
Szerző: Bourdain, Anthony
Kiadó: Cephalion Kiadó (2007)

Amerika kedvenc szakácsa, Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját:...

Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

500 recept burgonyával 500 recept burgonyával
Szerzők: Bobrov, L., Tyerehina, L.
Kiadó: Auktor Kiadó (2000)

A kötetben szereplő receptek alapján ízletesen, változatosan készíthetjük el a burgonyát.

Kelet-európai szakácskönyv Kelet-európai szakácskönyv
Szerző: Lévai Vera
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és...

Kapcsolódó cikkek