Forró italok

Forró italok  
Forró italok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 67
ISBN: 963-09-3543-0
A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos "keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Hideg téli estékre avagy a kalapkúra kellékei

7

Régi angol puncs

9

Angol konyakpuncs

9

Francia konyakpuncs

10

Tejszines konyakpuncs

10

Brandypuncs

11

Clarette puncs

11

Tiroli puncs

12

Bajor puncs

12

Nürnbergi puncs

13

Szilveszteri puncs

13

Éjféli puncs

14

Jó éjtszakát!-puncs

14

Tokaji puncs

15

Ánizsos vörösborpuncs

15

Borpancspuncs

16

Gyümölcspuncs

16

Almapuncs

17

Ananászpuncs

17

Forró csipkepuncs

18

Narancspuncs

18

Narancsos ánizspuncs

19

Narancsos whiskypuncs

19

Ribizlipuncs

20

Teapuncs

20

Alkolholmentes teapuncs

20

Vörösboros teapuncs

21

Narancsos teapuncs

21

Habos teapuncs

22

Teapuncs fehérborral

22

Mentolos teapuncs

23

Autóspuncs

23

Tejszínes kávépuncs

24

Tojáspuncs almalével

24

Tojáspuncs fehérborral

25

Tojáspuncs piros gyümölcsborral

25

Tojáspuncs rummal

25

Mexikói csokoládépuncs

26

Ánizsos tojáspuncs

26

Puncssodó

27

Egg-nogg

27

Forró brandyflip

28

Tejes puncs

28

Tejpuncs whiskyvel

29

Hólabda

29

Rumos sörpuncs

29

Rumgrog

30

Whiskygrog

30

Kínai zöldgrog

31

Görög ánizsos grog

31

Szilveszteri vagy farsangi grog I

32

Szilveszteri vagy farsangi grog II

32

Tojásgrog

33

Amerikai grog

33

Francia grog

34

Grog Martinique

34

Dijoni grog

35

Brandygrog

35

Fekete grog

35

Mézes grog

36

Kék madár

36

Zöld sziget

37

Banán álom

37

Édes kísértés

37

Jamaicai fény

38

Tűzijáték

38

Forró bólé

39

Tüzes bólé

39

Napsütés

40

Forró narancsital

40

Forralt bor

41

Különleges forralt bor

41

Forralt bor dióval

42

Forralt bor datolyával

42

Glögg (dánn forralt bor)

43

Bischoff

43

Angol bischoff

44

Paulette márkinő kedvence

44

Orrmelegítő

45

Meleg sör csészében

45

Forró ánizsos sörkoktél

46

Lengyel sörkoktél

46

Sörlikör

47

Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak

49

Angol tea

51

Illatosított vagy aromás tea

52

Szárított gyümölcstea

53

Kínai zöldtea

53

Reformtea

54

Amaretto-tea

55

Svéd teakülönlegesség

55

Tejes bavaroise

55

Forró tejlimonádé

56

Esti csokoládé csészében

56

Capuccinó

57

Orosz kávé

57

Ír kávé

58

Kaiser melange

58

Angol bavaroise

59

Kávé bavaroise

59

Csokoládés bavaroise

59

Kakaós bavaroise

60

Pharisäer

60

Evés előtt - evés után

61

Aperitifek

64

Negroni hot
64
Camparikoktél
64
Mai Tai
64
Kék szving
65
Tengerfenék
66
Rolls Royce
66

Digesztív italok

67

B-52
67
Két szék között
67
Pörkölt mogyoró
68
Halálos tavasz
68

Kinyit
twitter

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Borzsebkönyv 2003. Borzsebkönyv 2003.
Szerző: Johnson, Hugh
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)

A 2000-es és 2001-es évjárat átfogó elemzése. Minden ország legértékesebb borainak felsorolása. Avatott...

Gyerekzsúr Gyerekzsúr
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2006)

Hogyan rendezzünk gyerekzsúrt? Mit adjunk a vendégeknek, mit adjunk a vendéggyerekeknek? A könyv kitér a...

Légy energikus! Légy energikus!
Szerzők: Hunking, Penny, Hunger, Fiona
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

Az ivólevek tele vannak tápanyagokkal. Nemcsak sportolók számára hasznosak, hanem azoknak is, akik jó formában...

Coca-Cola - A szakácskönyv Coca-Cola - A szakácskönyv
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A Coca-Cola a világ egyik legismertebb márkaneve, naponta közel 1,7 milliárd adag fogy belőle. A könyv ennek a...

Koktélok New Yorkból Koktélok New Yorkból
Szerző: Berk, Sally Ann
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

A világ legjobb italait még mindig New York legendás bárjaiban szolgálják fel. Ez a koktélkönyv, a maga 1300...

A kínai tea A kínai tea
Szerző: Tong, Liu
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében ami az élet csendes szemlélésének világába...

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)

Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Főzzünk ma oroszul! Főzzünk ma oroszul!
Szerző: Komarovszkaja, Ljudmilla
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)

Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család...

Gyümölcslevek házi készítése Gyümölcslevek házi készítése
Szerző: Zeni, Ulrich Jakob
Kiadó: Cser Kiadó (2007)

A nagy nyári melegben nem mindegy, milyen hűsítőkkel oltjuk szomjunkat. A legjobb megoldás a házilag...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Koktélok ezüstkönyve Koktélok ezüstkönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok,...

Szekszárdi borok Szekszárdi borok
Szerző: Boros Károly
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Szekszárd környéki szép, lankás tájon jellegzetes présházak, ún. tanyák őrzik a hordókat, s bennük a...

Egri borok Egri borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...

Házi sörfőzés Házi sörfőzés
Szerző: Vogel, Wolfgang
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2015)

Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők...

Sörök enciklopédiája Sörök enciklopédiája
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A gondosan összeállított sörenciklopédia megismerteti az olvasót a világ minden táján méltán híres...

Borok enciklopédiája Borok enciklopédiája
Szerző: Callec, Christian
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz...

Télire finomat Télire finomat
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

Évszakok szakácskönyve Évszakok szakácskönyve
Szerző: Fitos Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen...

Likőrök Likőrök
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

Egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni olyan klasszikus likőrt, mint a tojáslikőr, vagy a ma oly...

Kapcsolódó cikkek