Forró italok

Forró italok  
Forró italok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 67
ISBN: 963-09-3543-0
A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos "keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Hideg téli estékre avagy a kalapkúra kellékei

7

Régi angol puncs

9

Angol konyakpuncs

9

Francia konyakpuncs

10

Tejszines konyakpuncs

10

Brandypuncs

11

Clarette puncs

11

Tiroli puncs

12

Bajor puncs

12

Nürnbergi puncs

13

Szilveszteri puncs

13

Éjféli puncs

14

Jó éjtszakát!-puncs

14

Tokaji puncs

15

Ánizsos vörösborpuncs

15

Borpancspuncs

16

Gyümölcspuncs

16

Almapuncs

17

Ananászpuncs

17

Forró csipkepuncs

18

Narancspuncs

18

Narancsos ánizspuncs

19

Narancsos whiskypuncs

19

Ribizlipuncs

20

Teapuncs

20

Alkolholmentes teapuncs

20

Vörösboros teapuncs

21

Narancsos teapuncs

21

Habos teapuncs

22

Teapuncs fehérborral

22

Mentolos teapuncs

23

Autóspuncs

23

Tejszínes kávépuncs

24

Tojáspuncs almalével

24

Tojáspuncs fehérborral

25

Tojáspuncs piros gyümölcsborral

25

Tojáspuncs rummal

25

Mexikói csokoládépuncs

26

Ánizsos tojáspuncs

26

Puncssodó

27

Egg-nogg

27

Forró brandyflip

28

Tejes puncs

28

Tejpuncs whiskyvel

29

Hólabda

29

Rumos sörpuncs

29

Rumgrog

30

Whiskygrog

30

Kínai zöldgrog

31

Görög ánizsos grog

31

Szilveszteri vagy farsangi grog I

32

Szilveszteri vagy farsangi grog II

32

Tojásgrog

33

Amerikai grog

33

Francia grog

34

Grog Martinique

34

Dijoni grog

35

Brandygrog

35

Fekete grog

35

Mézes grog

36

Kék madár

36

Zöld sziget

37

Banán álom

37

Édes kísértés

37

Jamaicai fény

38

Tűzijáték

38

Forró bólé

39

Tüzes bólé

39

Napsütés

40

Forró narancsital

40

Forralt bor

41

Különleges forralt bor

41

Forralt bor dióval

42

Forralt bor datolyával

42

Glögg (dánn forralt bor)

43

Bischoff

43

Angol bischoff

44

Paulette márkinő kedvence

44

Orrmelegítő

45

Meleg sör csészében

45

Forró ánizsos sörkoktél

46

Lengyel sörkoktél

46

Sörlikör

47

Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak

49

Angol tea

51

Illatosított vagy aromás tea

52

Szárított gyümölcstea

53

Kínai zöldtea

53

Reformtea

54

Amaretto-tea

55

Svéd teakülönlegesség

55

Tejes bavaroise

55

Forró tejlimonádé

56

Esti csokoládé csészében

56

Capuccinó

57

Orosz kávé

57

Ír kávé

58

Kaiser melange

58

Angol bavaroise

59

Kávé bavaroise

59

Csokoládés bavaroise

59

Kakaós bavaroise

60

Pharisäer

60

Evés előtt - evés után

61

Aperitifek

64

Negroni hot
64
Camparikoktél
64
Mai Tai
64
Kék szving
65
Tengerfenék
66
Rolls Royce
66

Digesztív italok

67

B-52
67
Két szék között
67
Pörkölt mogyoró
68
Halálos tavasz
68

Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve...

Egri borok Egri borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...

Borkalauz, 1995 Borkalauz, 1995
Szerző: Dr. Rohály Gábor
Kiadó: Kossuth Kiadó (1995)

Sok mindent nem akar ez a könyvecske. Nem akarja az igazságot hirdetni, nem akar tévedhetetlennek mutatkozni, nem...

Koktélok ezüstkönyve Koktélok ezüstkönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok,...

Évszakok szakácskönyve Évszakok szakácskönyve
Szerző: Fitos Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen...

Magyar borvidékek Magyar borvidékek
Szerző: Bede Béla
Kiadó: Corvina Kiadó (2013)

A Corvina tematikus útikönyv-sorozatának második kötete a 22 magyar borvidéket mutatja be, kitérve azok...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Borok a konyhában Borok a konyhában
Szerző: Herczeg Ágnes
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

"Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken...

Vörösborkalauz Vörösborkalauz
Szerző: Geiger Groci, Ursula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2000)

A borok szerelmesei jól ismerik hazájuk borait, de a külföldi borok között nem mindig ismerik ki magukat. Pedig...

Borkurzus Borkurzus
Szerző: Zraly, Kevin
Kiadó: Alexandra Kiadó (2001)

"Ha még egyetlen borokról szóló könyvet sem vásárolt, akkor ezzel kezdje. Ha már egész könyvtára van,...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

A borokról - egyszerűen A borokról - egyszerűen
Szerző: Skinner, Matt
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Amikor borról van szó, az egy dolog, hogy tudjuk, mit szeretünk, de ha azt is megértjük, miért szeretjük,...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Ivólevek házilag Ivólevek házilag
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2004)

A korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a...

Tokaji borok Tokaji borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

Tokaji aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak...

Villányi borok Villányi borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

A Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a...

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)

Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Kapcsolódó cikkek