Forró italok

Forró italok  
Forró italok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 67
ISBN: 963-09-3543-0
A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos "keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Hideg téli estékre avagy a kalapkúra kellékei

7

Régi angol puncs

9

Angol konyakpuncs

9

Francia konyakpuncs

10

Tejszines konyakpuncs

10

Brandypuncs

11

Clarette puncs

11

Tiroli puncs

12

Bajor puncs

12

Nürnbergi puncs

13

Szilveszteri puncs

13

Éjféli puncs

14

Jó éjtszakát!-puncs

14

Tokaji puncs

15

Ánizsos vörösborpuncs

15

Borpancspuncs

16

Gyümölcspuncs

16

Almapuncs

17

Ananászpuncs

17

Forró csipkepuncs

18

Narancspuncs

18

Narancsos ánizspuncs

19

Narancsos whiskypuncs

19

Ribizlipuncs

20

Teapuncs

20

Alkolholmentes teapuncs

20

Vörösboros teapuncs

21

Narancsos teapuncs

21

Habos teapuncs

22

Teapuncs fehérborral

22

Mentolos teapuncs

23

Autóspuncs

23

Tejszínes kávépuncs

24

Tojáspuncs almalével

24

Tojáspuncs fehérborral

25

Tojáspuncs piros gyümölcsborral

25

Tojáspuncs rummal

25

Mexikói csokoládépuncs

26

Ánizsos tojáspuncs

26

Puncssodó

27

Egg-nogg

27

Forró brandyflip

28

Tejes puncs

28

Tejpuncs whiskyvel

29

Hólabda

29

Rumos sörpuncs

29

Rumgrog

30

Whiskygrog

30

Kínai zöldgrog

31

Görög ánizsos grog

31

Szilveszteri vagy farsangi grog I

32

Szilveszteri vagy farsangi grog II

32

Tojásgrog

33

Amerikai grog

33

Francia grog

34

Grog Martinique

34

Dijoni grog

35

Brandygrog

35

Fekete grog

35

Mézes grog

36

Kék madár

36

Zöld sziget

37

Banán álom

37

Édes kísértés

37

Jamaicai fény

38

Tűzijáték

38

Forró bólé

39

Tüzes bólé

39

Napsütés

40

Forró narancsital

40

Forralt bor

41

Különleges forralt bor

41

Forralt bor dióval

42

Forralt bor datolyával

42

Glögg (dánn forralt bor)

43

Bischoff

43

Angol bischoff

44

Paulette márkinő kedvence

44

Orrmelegítő

45

Meleg sör csészében

45

Forró ánizsos sörkoktél

46

Lengyel sörkoktél

46

Sörlikör

47

Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak

49

Angol tea

51

Illatosított vagy aromás tea

52

Szárított gyümölcstea

53

Kínai zöldtea

53

Reformtea

54

Amaretto-tea

55

Svéd teakülönlegesség

55

Tejes bavaroise

55

Forró tejlimonádé

56

Esti csokoládé csészében

56

Capuccinó

57

Orosz kávé

57

Ír kávé

58

Kaiser melange

58

Angol bavaroise

59

Kávé bavaroise

59

Csokoládés bavaroise

59

Kakaós bavaroise

60

Pharisäer

60

Evés előtt - evés után

61

Aperitifek

64

Negroni hot
64
Camparikoktél
64
Mai Tai
64
Kék szving
65
Tengerfenék
66
Rolls Royce
66

Digesztív italok

67

B-52
67
Két szék között
67
Pörkölt mogyoró
68
Halálos tavasz
68

Kinyit
hírlevél

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mindennapi gyümölcseink ételben és italban Mindennapi gyümölcseink ételben és italban
Szerző: Barta Miklós
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1987)

Hazánkban is mind jobban terjed a kiskert-mozgalom. Nincs annál nagyobb öröm, mintha a saját magunk termelt...

A bor titkai A bor titkai
Szerző: Kime, Giles
Kiadó: Scolar Kiadó (2015)

Az elmúlt húsz év során a bor agresszív reklámkampányokkal,és megamarketinggel teli masszív iparrá nőtte...

Az óceán kincsei Az óceán kincsei
Szerző: Longworth, Robert
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról,...

Balatoni borok Balatoni borok
Szerző: Laposa József
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
Szekszárdi borok Szekszárdi borok
Szerző: Boros Károly
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Szekszárd környéki szép, lankás tájon jellegzetes présházak, ún. tanyák őrzik a hordókat, s bennük a...

Tokaji borok Tokaji borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

Tokaji aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak...

A természet patikája A természet patikája
Szerző: Oláh Andor
Kiadó: Kossuth Kiadó (1994)

A növényekkel gyógyítás, a fitoterápia, az emberiség történetének legősibb idejéből ered, s az...

Hogyan legyünk alkoholisták? Hogyan legyünk alkoholisták?
Szerző: Tompa Imre
Kiadó: Jaffa Kiadó (2007)

A Hogyan legyünk alkoholisták? laza és csapongó antológia, az ezredforduló óta borújságírással foglalkozó...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Koktélok New Yorkból Koktélok New Yorkból
Szerző: Berk, Sally Ann
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

A világ legjobb italait még mindig New York legendás bárjaiban szolgálják fel. Ez a koktélkönyv, a maga 1300...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Kávészenvedély Kávészenvedély
Szerző: Moldvaer, Anette
Kiadó: HVG Kiadó (2014)

Mi, megszállott kávérajongók, mindent megteszünk egy tökéletes feketéért. E könyv segítségével otthon is...

Coca-Cola - A szakácskönyv Coca-Cola - A szakácskönyv
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A Coca-Cola a világ egyik legismertebb márkaneve, naponta közel 1,7 milliárd adag fogy belőle. A könyv ennek a...

A nagy borválasztó A nagy borválasztó
Szerző: Cole, Katherine
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

A nagy borválasztó megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen...

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve...

Az ízek harmóniája Az ízek harmóniája
Szerző: Chartier, Francois
Kiadó: Alinea Kiadó (2011)

Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a...

A bor A bor
Szerző: Dominé, André
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A bor életérzés: az ízletes szőlőlé évszázadok óta az öröm és az élvezet jelképe. Ízbeli...

Kapcsolódó cikkek