Forró italok

Forró italok  
Forró italok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 67
ISBN: 963-09-3543-0
A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos "keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Hideg téli estékre avagy a kalapkúra kellékei

7

Régi angol puncs

9

Angol konyakpuncs

9

Francia konyakpuncs

10

Tejszines konyakpuncs

10

Brandypuncs

11

Clarette puncs

11

Tiroli puncs

12

Bajor puncs

12

Nürnbergi puncs

13

Szilveszteri puncs

13

Éjféli puncs

14

Jó éjtszakát!-puncs

14

Tokaji puncs

15

Ánizsos vörösborpuncs

15

Borpancspuncs

16

Gyümölcspuncs

16

Almapuncs

17

Ananászpuncs

17

Forró csipkepuncs

18

Narancspuncs

18

Narancsos ánizspuncs

19

Narancsos whiskypuncs

19

Ribizlipuncs

20

Teapuncs

20

Alkolholmentes teapuncs

20

Vörösboros teapuncs

21

Narancsos teapuncs

21

Habos teapuncs

22

Teapuncs fehérborral

22

Mentolos teapuncs

23

Autóspuncs

23

Tejszínes kávépuncs

24

Tojáspuncs almalével

24

Tojáspuncs fehérborral

25

Tojáspuncs piros gyümölcsborral

25

Tojáspuncs rummal

25

Mexikói csokoládépuncs

26

Ánizsos tojáspuncs

26

Puncssodó

27

Egg-nogg

27

Forró brandyflip

28

Tejes puncs

28

Tejpuncs whiskyvel

29

Hólabda

29

Rumos sörpuncs

29

Rumgrog

30

Whiskygrog

30

Kínai zöldgrog

31

Görög ánizsos grog

31

Szilveszteri vagy farsangi grog I

32

Szilveszteri vagy farsangi grog II

32

Tojásgrog

33

Amerikai grog

33

Francia grog

34

Grog Martinique

34

Dijoni grog

35

Brandygrog

35

Fekete grog

35

Mézes grog

36

Kék madár

36

Zöld sziget

37

Banán álom

37

Édes kísértés

37

Jamaicai fény

38

Tűzijáték

38

Forró bólé

39

Tüzes bólé

39

Napsütés

40

Forró narancsital

40

Forralt bor

41

Különleges forralt bor

41

Forralt bor dióval

42

Forralt bor datolyával

42

Glögg (dánn forralt bor)

43

Bischoff

43

Angol bischoff

44

Paulette márkinő kedvence

44

Orrmelegítő

45

Meleg sör csészében

45

Forró ánizsos sörkoktél

46

Lengyel sörkoktél

46

Sörlikör

47

Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak

49

Angol tea

51

Illatosított vagy aromás tea

52

Szárított gyümölcstea

53

Kínai zöldtea

53

Reformtea

54

Amaretto-tea

55

Svéd teakülönlegesség

55

Tejes bavaroise

55

Forró tejlimonádé

56

Esti csokoládé csészében

56

Capuccinó

57

Orosz kávé

57

Ír kávé

58

Kaiser melange

58

Angol bavaroise

59

Kávé bavaroise

59

Csokoládés bavaroise

59

Kakaós bavaroise

60

Pharisäer

60

Evés előtt - evés után

61

Aperitifek

64

Negroni hot
64
Camparikoktél
64
Mai Tai
64
Kék szving
65
Tengerfenék
66
Rolls Royce
66

Digesztív italok

67

B-52
67
Két szék között
67
Pörkölt mogyoró
68
Halálos tavasz
68

Kinyit
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mindennapi gyümölcseink ételben és italban Mindennapi gyümölcseink ételben és italban
Szerző: Barta Miklós
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1987)

Hazánkban is mind jobban terjed a kiskert-mozgalom. Nincs annál nagyobb öröm, mintha a saját magunk termelt...

Hogyan legyünk alkoholisták? Hogyan legyünk alkoholisták?
Szerző: Tompa Imre
Kiadó: Jaffa Kiadó (2007)

A Hogyan legyünk alkoholisták? laza és csapongó antológia, az ezredforduló óta borújságírással foglalkozó...

A kávé A kávé
Szerző: Rudnay János
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1976)

A kávé felfedezésének körülményeit a legkülönfélébb mesék és legendák, ellenőrizhetetlen hitelességű...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák
Szerzők: Schveiger Ágnes, Szalay Olga, Tordai Mária
Kiadó: Ceres Kiadó (1985)

Az alkimisták aranyat akartak elővarázsolni, a mai konyhaművészet szerényebb: sűrített napfényt,...

Télire finomat Télire finomat
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

Villányi borok Villányi borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

A Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a...

A borokról - egyszerűen A borokról - egyszerűen
Szerző: Skinner, Matt
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Amikor borról van szó, az egy dolog, hogy tudjuk, mit szeretünk, de ha azt is megértjük, miért szeretjük,...

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)

Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Balatoni borok Balatoni borok
Szerző: Laposa József
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
A bor titkai A bor titkai
Szerző: Kime, Giles
Kiadó: Scolar Kiadó (2015)

Az elmúlt húsz év során a bor agresszív reklámkampányokkal,és megamarketinggel teli masszív iparrá nőtte...

Kis könyv a magyar almáról Kis könyv a magyar almáról
Szerző: Bálint György
Kiadó: Corvina Kiadó (1990)

Ha azt kérjük egy magyar gyerektől, hogy nevezzen meg egy gyümölcsöt, akkor szinte egész biztosan az almát...

Házi sörfőzés Házi sörfőzés
Szerző: Vogel, Wolfgang
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2015)

Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

1000 koktél a világ minden részéről 1000 koktél a világ minden részéről
Szerkesztő: Györök Edina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

A koktél az áradó életöröm és a gondtalan szabadidő jelképe, az italok fantáziadús neve pedig világ...

Kapcsolódó cikkek