Fogyasztó és hízlaló diétás étrendek és az ételek elkészítési módjai

Fogyasztó és hízlaló diétás étrendek és az ételek elkészítési módjai  
Fogyasztó és hízlaló diétás étrendek és az ételek elkészítési módjai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Medicina Kiadó
Kiadás éve: 1967
Oldalszám: 111
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről

9

A diétás étel elkészítésének módjai

15

Háztartási tanácsok

24

Fogyasztó diéta

29

Nyersétrendek

33

Szigorú nyersétrend
33
Szigorú nyersgyümölcsnap
34
Kombinált gyümölcsnap étrendje
34
Bővített nyersétrend
34
Burgonyanap
35
Főzeléknap
35

Az ételek elkészítése

35

Szigorú nyersétrend
35
Nyári minták
36
Téli minták
37
Nyerstálakhoz adható mártások
37
Burgonyanap
37

Fogyasztó étrendminták

38

Folyékony nyersétrend
38
Szilárd nyersétrend
39
Szigorúbb soványító étrend
39
Enyhébb soványító étrend
41
Tartós étrend
43
Boller-féle diétás kezelés hízásnál
45
Fehérje-zsír étrend
45
Fehérje-szénhidrát étrend
47
Harvey-féle soványító tojáskúra
49
Antoine-féle soványító kúra
50
Schrott-féle bor-kenyér soványító kúra
51

Hízlaló diéta

52

Hízlaló étrendminták

55

Könnyű vegyes hizlaló étrend
55
Vegyes hizlaló étrend
56

Receptek (fogyasztók)

59

Reggelik, uzsonnák

59

Gyümölcsök, nyers főzelékek, kompótok

59

Tejes ételek

61

Tojásételek

62

Levesek

62

Húsok, húsos és húspótló ételek

63

Főzelékek, köretek

66

Mártás

68

Saláták

68

Tészták

69

Ital

70

Speciális kenyerek

70

Receptek (hizlalók)

72

Reggelik, uzsonnák

72

Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek

73

Tejes ételek

73

Tojásételek

75

Levesek

76

Húsok, húsos és húspótló ételek

77

Főzelékek, köretek

80

Mártások

81

Saláták

82

Tészták, krémek, sodók

82

Italok

87

Gyógytea

88

Általános tudnivalók

89

Fontosabb élelmiszereink vitamintartalma

89

A-vitaminban gazdag élelmiszerek
89
B-vitaminokban gazdag élelmiszerek
89
C-vitamin-források
89
D-vitamin-tartalmú élelmiszerek
90

Mésztartalmú élelmiszerek

90

Fontosabb vastartalmú élelmiszerek

91

Diétás készítmények

91

Gyomornedv-megkötő élelmiszerek és ételek
91
Dugító hatású élelmiszerek és ételek
91
Cukrok, cukorpótlók
92
Sópótló
92
Lisztek, kenyerek, őrlemények
92
Gyümölcskészítmények
92
Tej, tejtermékek
93
Egyéb diétás élelmiszerek
93

Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai

93

Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek
93
Kőképződést elősegítő élelmiszerek
93

Néhány használati leírás gyógyteák készítéséhez

94

Tévhitek és valóságok

99

Hasznos tanácsok

100

Pentzoldt-féle táblázat

108


Kinyit
facebook