Falusi ízek

Falusi ízek
Falusi ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 63
ISBN: 963919249X
Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A több ismert nemzeti eledelt is felsorakoztató receptgyűjteményben garantáltan találnak olyan fogásokat, emlyek a házias ételekre vágyó farkasétvágyú olvasó igényeit is kielégítik majd.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek  3
Különösen hideg napokon jó az étkezést valamilyen levessel kezdeni. Az itt következő receptek némelyike, például a húsos borsóleves gazdagon, önmagában is elegendő egy étkezésre. A receptek a különböző nemzetek falusi konyháinak legjavát, jellegzetes ízeit gyűjtik össze, és garantáltan szívet-lelket melengetőek. A leveseket előre is elkészíthetjük; ha egy-két napig hűtőszekrényben állnak, még jobban összeérnek az ízek. Tálalás előtt csak melegíteni kell.
Halételek  11
A halfélék és a többi tengeri eledel üdítően más, mint a hús, ezért kiváló főfogást, ízletes előételeket készíthetünk belőlük. A halat könnyű megemészteni, és egészséges. Vajon megpárolva, esetleg habkönnyű töltelékként még a kifinomultabb ízlésnek is megfelel. Mivel a halat nem kell sokáig főzni, az itt szereplő  receptek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hús- és szárnyasételek  21
Az itt következő, húsos vagy szárnyasból készült ételeket eredetileg a földműveseknek, vagyis az egész nap nehéz fizikai munkát végző embereknek találták ki. Természetesen még ebben az elvárosiasodott világban is szükség lehet laktató, tápláló ételekre, különösen a növésben lévő gyermekeknek. Ezek az ételek minden bizonnyal jóllakatják majd az éhes családot. Ízletes egytálak, pörköltek gondoskodnak arról, hogy az olcsóbb húsrészeket is fel tudjuk használni. Minden receptben remek ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan kombinálhatjuk minél érdekesebben a hozzávalókat és az ízesítőket.
Zöldségételek, saláták és kenyerek  39
Akár főételként, akár köretként fogyasztjuk, a zöldségételek, a saláták színt, változatos ízeket, üdítő frissességet  visznek az étkezésbe. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy velük számos nélkülözhetetlen ásványi anyag, vitamin és rostanyag kerül a szervezetünkbe. Szerencsére újabban egész évben rengeteg zöldségféle kapható. Ezek a receptek segítenek abban, hogy fantáziadúsan használhassuk fel nemcsak a már bevált burgonyát, sárgarépát és káposztát, hanem a kevésbé ismert cukkinit, padlizsánt és pasztinákot is. Ebben a fejezetben ezenkívül találnak néhány hagyományos, illetve modern kenyérreceptet is.
Desszertek  49
Kevés dolog van, amihez több nosztalgia fűződne, mint gyermekkorunk süteményeihez. Az itt következő receptek között néhány hagyományos, régi vidéki édesség is szerepel az ízletes hideg desszertek mellett. Akár a hidegek, akár a melegek közül választunk, az alábbi desszertek az étkezésnek méltó megkoronázásai lesznek.
 


Kinyit
ételfotó

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Burgonya Burgonya
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen...

500 koktélrecept 500 koktélrecept
Szerző: Szepessy Vilma
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2009)

Finom koktélt nemcsak szórakozóhelyeken fogyaszthatunk, hanem mi magunk is elkészíthetjük és élvezhetjük,...

Saláták Saláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)

A saláta mindig valódi élvezetet ígér. Lehet étvágygerjesztő előétel, ízletes köret, könnyű...

Főzzünk zsírszegényen Főzzünk zsírszegényen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Ha vigyázunk vonalainkra és figyelünk a kalóriákra, nem kell egyben az ízletes fogásokról is lemondanunk. A...

Főzzünk a családnak Főzzünk a családnak
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Rohanó világunkban egyre ritkábbak a családi étkezések. Jelen kötet ezt a tradíciót kívánja...

Fiatal, világjáró svéd lány kísérleti nyulakat keres, akik megkóstolnák a főztjét Fiatal, világjáró svéd lány kísérleti nyulakat keres, akik megkóstolnák a főztjét
Szerző: Sandklef, Viveka
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Szeretjük a főzésben a merészséget? Kipróbálnánk szokatlan ízeket vagy esetleg szeretnénk megtanulni,...

Ezeregy + recept Ezeregy + recept
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Libri kiadó (2016)

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló...

Mártások és öntetek Mártások és öntetek
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk,...

Halak szakácskönyve Halak szakácskönyve
Szerzők: Oriskó Ferenc, Pár Gyula
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

Sütemények enciklopédiája Sütemények enciklopédiája
Szerzők: Bardi, Carla, Dettore, Mariapaola, Gioffré, Rosalba, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a...

155 recept római tálban 155 recept római tálban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A római tál legnagyobb előnye, hogy zsiradék nélkül (vagy nagyon kevés olívaolajjal) bármit puhára, sőt...

50 gyors recept csirkefiléből 50 gyors recept csirkefiléből
Szerzők: Clark, Pamela, Patniotis, Louise
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)

Egy fárasztó nap után a legjobb ételeket csirkefiléből készíthetjük el. Nincs benne csont, nincs rajta bőr,...

Levesek Levesek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti...

Joshi Bharat világkonyhája Joshi Bharat világkonyhája
Szerzők: Joshi Bharat, Szabó Csilla
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

A népszerű celebházaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv...

Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra...

Néhanapján kaviár.... Néhanapján kaviár....
Szerző: Simmel, Johannes Mario
Kiadó: Európa Könyvkiadó (1984)

Emlékeznek még a "Nem kell mindig kaviár..." című tévésorozatra? Amelyben egy Thomas Lieven nevű daliás...

Leszámolás a nagyi főztjével Leszámolás a nagyi főztjével
Szerzők: Vidaling, Raphaele, Pawlovitch, Anna
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Félreértés ne essék: nagyon szeretjük a nagymamánkat! Ahogy a töltött káposztát, a mákos tésztát és a...

Tészták Tészták
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek...

Kapcsolódó cikkek