Falusi ízek

Falusi ízek
Falusi ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 63
ISBN: 963919249X
Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A több ismert nemzeti eledelt is felsorakoztató receptgyűjteményben garantáltan találnak olyan fogásokat, emlyek a házias ételekre vágyó farkasétvágyú olvasó igényeit is kielégítik majd.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek  3
Különösen hideg napokon jó az étkezést valamilyen levessel kezdeni. Az itt következő receptek némelyike, például a húsos borsóleves gazdagon, önmagában is elegendő egy étkezésre. A receptek a különböző nemzetek falusi konyháinak legjavát, jellegzetes ízeit gyűjtik össze, és garantáltan szívet-lelket melengetőek. A leveseket előre is elkészíthetjük; ha egy-két napig hűtőszekrényben állnak, még jobban összeérnek az ízek. Tálalás előtt csak melegíteni kell.
Halételek  11
A halfélék és a többi tengeri eledel üdítően más, mint a hús, ezért kiváló főfogást, ízletes előételeket készíthetünk belőlük. A halat könnyű megemészteni, és egészséges. Vajon megpárolva, esetleg habkönnyű töltelékként még a kifinomultabb ízlésnek is megfelel. Mivel a halat nem kell sokáig főzni, az itt szereplő  receptek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hús- és szárnyasételek  21
Az itt következő, húsos vagy szárnyasból készült ételeket eredetileg a földműveseknek, vagyis az egész nap nehéz fizikai munkát végző embereknek találták ki. Természetesen még ebben az elvárosiasodott világban is szükség lehet laktató, tápláló ételekre, különösen a növésben lévő gyermekeknek. Ezek az ételek minden bizonnyal jóllakatják majd az éhes családot. Ízletes egytálak, pörköltek gondoskodnak arról, hogy az olcsóbb húsrészeket is fel tudjuk használni. Minden receptben remek ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan kombinálhatjuk minél érdekesebben a hozzávalókat és az ízesítőket.
Zöldségételek, saláták és kenyerek  39
Akár főételként, akár köretként fogyasztjuk, a zöldségételek, a saláták színt, változatos ízeket, üdítő frissességet  visznek az étkezésbe. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy velük számos nélkülözhetetlen ásványi anyag, vitamin és rostanyag kerül a szervezetünkbe. Szerencsére újabban egész évben rengeteg zöldségféle kapható. Ezek a receptek segítenek abban, hogy fantáziadúsan használhassuk fel nemcsak a már bevált burgonyát, sárgarépát és káposztát, hanem a kevésbé ismert cukkinit, padlizsánt és pasztinákot is. Ebben a fejezetben ezenkívül találnak néhány hagyományos, illetve modern kenyérreceptet is.
Desszertek  49
Kevés dolog van, amihez több nosztalgia fűződne, mint gyermekkorunk süteményeihez. Az itt következő receptek között néhány hagyományos, régi vidéki édesség is szerepel az ízletes hideg desszertek mellett. Akár a hidegek, akár a melegek közül választunk, az alábbi desszertek az étkezésnek méltó megkoronázásai lesznek.
 


Kinyit
van itthon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

50 gyors recept csirkefiléből 50 gyors recept csirkefiléből
Szerzők: Clark, Pamela, Patniotis, Louise
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)

Egy fárasztó nap után a legjobb ételeket csirkefiléből készíthetjük el. Nincs benne csont, nincs rajta bőr,...

Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból
Szerző: Pavlowitch, Anna
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Könyvünk azoknak a dolgozó nőknek és férfiaknak szól, akik a munka és a gyereknevelés mellett sem akarják...

Szívvel-lélekkel főzni Szívvel-lélekkel főzni
Szerző: Kwong, Kylie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

► nagyítás Értékeléshez be kell jelentkeznie! Megosztás és könyvjelző Kwong, Kylie:...

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Torták és más édességek Torták és más édességek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

A pucér szakács visszatér A pucér szakács visszatér
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2014)

Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti...

Partifalatok Partifalatok
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
Szerkesztők: Eperjessy László, F. Nagy Angéla, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora...

Ezeregy + recept Ezeregy + recept
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Libri kiadó (2016)

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló...

101 hal- és tengeri étel 101 hal- és tengeri étel
Szerző: Wright, Jeni
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

A halak és a tenger gyümölcsei egyre népszerűbbek, hiszen mind többen fedezik fel, milyen egészségesek,...

Leszámolás a nagyi főztjével Leszámolás a nagyi főztjével
Szerzők: Vidaling, Raphaele, Pawlovitch, Anna
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Félreértés ne essék: nagyon szeretjük a nagymamánkat! Ahogy a töltött káposztát, a mákos tésztát és a...

Desszertek Desszertek
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi...

33 padlizsán recept 33 padlizsán recept
Szerző: F. Nagy Angéla
Kiadó: Compu-Typo Kft. (0)

A szép magyar szóval tojásgyümölcsnek nevezett padlizsán egyike a legrégebbi zöldségfélénknek. Őshazája...

Villámgyors grillezés Villámgyors grillezés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)

Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

100 fiatalító étel 100 fiatalító étel
Szerző: Merson, Sarah
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell...

Kapcsolódó cikkek