Falusi ízek

Falusi ízek
Falusi ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 63
ISBN: 963919249X
Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A több ismert nemzeti eledelt is felsorakoztató receptgyűjteményben garantáltan találnak olyan fogásokat, emlyek a házias ételekre vágyó farkasétvágyú olvasó igényeit is kielégítik majd.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek  3
Különösen hideg napokon jó az étkezést valamilyen levessel kezdeni. Az itt következő receptek némelyike, például a húsos borsóleves gazdagon, önmagában is elegendő egy étkezésre. A receptek a különböző nemzetek falusi konyháinak legjavát, jellegzetes ízeit gyűjtik össze, és garantáltan szívet-lelket melengetőek. A leveseket előre is elkészíthetjük; ha egy-két napig hűtőszekrényben állnak, még jobban összeérnek az ízek. Tálalás előtt csak melegíteni kell.
Halételek  11
A halfélék és a többi tengeri eledel üdítően más, mint a hús, ezért kiváló főfogást, ízletes előételeket készíthetünk belőlük. A halat könnyű megemészteni, és egészséges. Vajon megpárolva, esetleg habkönnyű töltelékként még a kifinomultabb ízlésnek is megfelel. Mivel a halat nem kell sokáig főzni, az itt szereplő  receptek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hús- és szárnyasételek  21
Az itt következő, húsos vagy szárnyasból készült ételeket eredetileg a földműveseknek, vagyis az egész nap nehéz fizikai munkát végző embereknek találták ki. Természetesen még ebben az elvárosiasodott világban is szükség lehet laktató, tápláló ételekre, különösen a növésben lévő gyermekeknek. Ezek az ételek minden bizonnyal jóllakatják majd az éhes családot. Ízletes egytálak, pörköltek gondoskodnak arról, hogy az olcsóbb húsrészeket is fel tudjuk használni. Minden receptben remek ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan kombinálhatjuk minél érdekesebben a hozzávalókat és az ízesítőket.
Zöldségételek, saláták és kenyerek  39
Akár főételként, akár köretként fogyasztjuk, a zöldségételek, a saláták színt, változatos ízeket, üdítő frissességet  visznek az étkezésbe. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy velük számos nélkülözhetetlen ásványi anyag, vitamin és rostanyag kerül a szervezetünkbe. Szerencsére újabban egész évben rengeteg zöldségféle kapható. Ezek a receptek segítenek abban, hogy fantáziadúsan használhassuk fel nemcsak a már bevált burgonyát, sárgarépát és káposztát, hanem a kevésbé ismert cukkinit, padlizsánt és pasztinákot is. Ebben a fejezetben ezenkívül találnak néhány hagyományos, illetve modern kenyérreceptet is.
Desszertek  49
Kevés dolog van, amihez több nosztalgia fűződne, mint gyermekkorunk süteményeihez. Az itt következő receptek között néhány hagyományos, régi vidéki édesség is szerepel az ízletes hideg desszertek mellett. Akár a hidegek, akár a melegek közül választunk, az alábbi desszertek az étkezésnek méltó megkoronázásai lesznek.
 


Kinyit
szótár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

150 hagymaétel 150 hagymaétel
Szerző: Pákozdi Judit
Kiadó: Magánkiadás (1987)

Valljuk be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától...

Ajándékok a konyhából Ajándékok a konyhából
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Ha valamit saját kezűleg készítünk a konyhában, az mindig különleges, főleg ha ajándékról van szó....

101 torta és sütemény 101 torta és sütemény
Szerző: Cadogan, Mary
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Akár finom csemegét szeretnénk a tea mellé, akár a tökéletes tortát keressük egy különleges alkalomra, meg...

Reggeli falatok Reggeli falatok
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és...

A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet....

Jamie konyhája Jamie konyhája
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2007)

Ez nem valami komoly, ,tanuljunk meg főzni’ jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam...

Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Szerzők: Seeman, Nicole, Vidaling, Raphaele
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Beteszem a kosaramba Felteszem a könyvespolcomra Íme hat kiváló alkalom, hogy nosztalgikus ételeket...

Villámgyors torták Villámgyors torták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2010)

Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta? Nem probléma Dr. Oetker legújabb...

Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima,...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

101 csípős és fűszeres étel 101 csípős és fűszeres étel
Szerző: Murrin, Orlando
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Már belefáradtunk abba, hogy unos-untalan ugyanazokat az ételeket együk? Változatosabbá és ízgazdagabbá...

Desszertek Desszertek
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi...

Csirke Csirke
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan...

Gyorsan finomat Gyorsan finomat
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Sajtok világa Sajtok világa
Szerző: Ettl, Alexander
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

Vajon milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből...

Mártások és öntetek Mártások és öntetek
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk,...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

50 gyors recept csirkefiléből 50 gyors recept csirkefiléből
Szerzők: Clark, Pamela, Patniotis, Louise
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)

Egy fárasztó nap után a legjobb ételeket csirkefiléből készíthetjük el. Nincs benne csont, nincs rajta bőr,...

Ezeregy + recept Ezeregy + recept
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Libri kiadó (2016)

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló...

A Rosenstein A Rosenstein
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2007)

A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek...

Kapcsolódó cikkek