182 recept a mikrohullámú sütőhöz

Ötletek és tanácsok - Válogatott receptekkel

182 recept a mikrohullámú sütőhöz  
182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 182
ISBN: 963-592-971-4
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

3

A mikrohullámok és a főzés

4

A mikrohullámú sütőkről általában

5

A mikrohullámú sütők elhelyezése és használata

7

A mikrohullámú sütők előnyei

7

A mikrohullámú sütők hátrányai

8

A sütés - főzéshez felhasználható edények és anyagok

9

A mikrohullámú sütés speciális technikája

12

Fagyasztott élelmiszerek felmelegítése

14

Ételek felmelegítése

18

Jótanácsok - általános főzési ismeretek

18

Hogyan készítsük?

20

Vegyes ízelítők és italok

20

Magvak, csonthéjasok pirítása

20

Sajt- és tojásételek

21

Húsok, szárnyasok, halak

22

Zöldségfélék

24

Édes és sós mártások, szószok

25

Édességek, lekvárok, tészták

26

Friss gyümölcsből készült dzsemek

28

Receptgyűjtemény

31

Előételek

32

Pirítós olasz módra

32

Sajtos pirítós

32

Sajttekercs

33

"Kertészlány" pirítós

33

Részeges "camembert"

34

Sajtos-almás melegszendvics

34

Szalámis melegszendvics

35

Ementáli sajtfelfújt

35

Vágott virsli

36

Vagdalt különlegesség

36

Pirítós szalonnával és ananásszal

37

Farmer kenyér

38

Buggyantott tojás

38

Rántotta

39

Tükörtojás

39

Sonkás rántotta

40

Omlett (1 személyre)

41

Francia omlett

41

Benedict - tojás

42

Spanyol tojásrántotta

43

Zöldséges tojás

44

Májpástétom-előétel

45

Húskenyér gombával és sajttal

46

Sonkaszeletek ananásszal

46

Apró rák előétel

47

Levesek

48

Burgonyakrémleves

48

Gombaleves

49

Zöldborsóleves

50

Zöldségleves húsgombóccal

51

Karfiolleves

52

Grízleves

52

Paradicsom-krémleves

53

Paradicsomos zöldbableves

54

Sonkás-sajtos zöldségleves

55

Spenótleves

56

Hal-erőleves

57

Citromos tengeri halleves

58

Rizses csirkeleves

59

Mexikói csirkeleves

60

Currys erőleves

60

Francia hagymaleves

61

Mártások

62

Fehér alapmártás és változatai

62

Barna alapmártás

62

Hollandi mártás

64

Gombamártás

64

Barbecue - (grill) mártás

65

Paradicsommártás

65

Olasz paradicsommártás

66

Bolognai mártás

67

Paprikamártás

68

Tejszínes zöld bors-mártás

69

Metélőhagyma-mártás

70

Tormamártás

70

Almamártás

71

Szilvamártás

72

Húsok, húsételek

73

Egybesült vagdalt

73

Olasz húsgombóc

74

Szerb darálthús

75

Cseh sörkorcsolya

76

Kínai húsgolyócskák

77

Vegyes húsos tál

78

Töltött paprika paradicsommártásban

79

Pikáns kolbászos ragu

80

Sült sertéskaraj

81

Sertéssült gombával

82

Sertésszelet almamártással

83

Tavaszi tál

84

Sertésszelet mártásban

85

Fehérpecsenye szilvamártással

86

Töltött borjúszelet gourmand-módra

86

Borjúragu

87

Borjúpörkölt

88

Svájci borjúszelet

89

Kapros hús

90

Borjúszelet bécsi módra

91

Marhaszelet Esterházy módra

92

Marhahús barnamártással

93

Marhahúsból készült tekercs

94

Fokhagymás marharostélyos

95

Savanyú marhasült

96

Bárány káposztával

97

Fűszeres bárányláb

98

Perzsa őszibarackos bárány

99

Nyúl régi módon

100

Csirke tárkonyos mártással

101

Svájci csirke

102

Kínai csirke

103

Csirke szilvamártással

105

Kacsamell narancsmártásban

105

Pulykaszelet

106

Pulykacomb rizzsel

107

Darabolt pulykamell kínai módra

108

Göngyölt pulykasült mustármártásban

109

Hal fehérboros mártásban

110

Hal pikáns mártásban

111

Zöldséges hal

112

Pisztráng vajban

113

Főtt pisztráng (Forelle-blau)

114

Darabolt őz Diana-módra

115

Őzérmék, édes/savanyú mártással

116

Őzgerincfilé gombával, fehérmártásban

117

Darabolt vaddisznó körtével

118

Zöldségfélék

119

Zöldségtál fűszeres vajjal

119

Zöldségfelfújt

120

Vegetáriánus egytál

121

Sajtos káposzta

121

Sajtos paradicsom

122

Sajtos paradicsom

123

Rizzsel töltött zöldpaprika

124

Almás vöröskáposzta

125

Kínai kel

126

Kelbimbó "szerecsen"-módra

127

Tejszínes kelbimbó

127

Friss spenótlevél

128

Spenótlevél tojással és sajttal

129

Spenóttal töltött paradicsom

129

Vajas karfiol

130

Borsó Holstein-módra

131

Zöldborsó és sárgarépa parasztosan

131

Tejszínes karalábé

132

Fűszeres karalábé

132

Paradicsomos zellerfőzelék

133

Citromos zeller

133

Sajtos zeller

134

Zöldbab ínyencmódra

134

Tejszínes finomfőzelék

135

Pórés gríz

136

Rizs póréval és sárgarépával

137

Póré tejszínmártásban

138

Póréfőzelék

139

Saláta parasztmódra

140

Narancsos sárgarépa

141

Sárgarépa tejszínmártásban

142

Uborkafőzelék

143

Burgonya friss zöldséggel

143

Gombás rizottó

144

Gyors mexikói kukorica

145

Brokkoli mogyorómártásban

145

Szegfűszeges cékla

146

Spárga sajtmártással

147

Meleg brokkolisaláta

148

Töltött hagyma

149

Köretek

150

Rizsköret

150

Rizs mazsolával, dióval és finomra vágott sonkával

151

Főtt hasábburgonya

151

Héjában főtt burgonya

152

Sajtos burgonya

152

Burgonyafelfújt

153

Szarvacska vajban

154

Sajtos makaróni

155

Makaróni paradicsommártásban

156

Zabpehelykása

157

Sütemények

158

Csokoládés kocka

158

Diótorta

159

Áfonyás pite (ribizliből is finom)

160

Áfonyás-narancsos aprósütemény

161

Krémek, desszertek

162

Csokoládé-öntet és változatai

162

Eperkrém

163

Málnakrém

164

Sárgabarackkrém

165

Zabaglione-krém (olasz finomság)

165

Különleges sült krém

166

Darapuding eperrel

167

Alma-dara-felfújt

168

Eper-banán jégkrém

169

Csokoládé-desszert

170

Mandulás csibe

171

Kompótok, lekvárok

172

Töltött alma

172

Flambírozott banán-csemege

173

Forró banánok

174

Vörösbor-körte kompót

174

Cseresznyekompót

175

Egreskompót kertész-módra

176

Almakompót

176

Dzsemek készítése

176

Italok

179

Házi készítésű málnaszörp

179

Bodzaszörp

179

Grog (1 italhoz)

180

Puncs (1 italhoz)

180

Forró almabor (1 italhoz)

182

Irish coffee (1 italhoz)

182

Forralt bor (1 italhoz)

182


Kinyit
facebook