Egyféléből sokféle

Jó falatok maradékból

Egyféléből sokféle  
Egyféléből sokféle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: ÁKV-Budapest Kiadó-Intertype
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 128
ISBN: 963-292-073-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A maradék dicsérete

5

Néhány jó tanács főzésről, tárolásról

10

A húsleves kincsei

13

Levesből - leves

15

Zöldborsópüré-leves

16

Zöldborsókrémleves

17

Hideg görögdinnyeleves

18

Változatok a főtt marhahúsra

19

Serpenyős marhaszelet

20

Lecsós marhaszelet

21

Rozsdás marhaszelet

22

Debreceni marhaszelet

23

Főtt marhahús almával

23

Joghurtos-gombás hús

24

Vadas marhaszelet

25

Marhahús fűszeres vörösboros mártásban

25

Ha szárnyas főtt a fazékban

27

Tyúkhús tejszínes gombamártással

28

Tyúkmell pikáns mártásban

29

Sült tyúk

30

Szárnyashúsrizottó

30

Rizses libaaprólék

31

Libahús lecsós rizzsel

32

Liba- vagy tyúkhús boros káposztával

33

Sült húsokból sokfélét

35

Húsropogós

35

Finom borjúborda

37

Borjúhúsfelfújt

38

Gombás-sajtos sertéshús

39

Sertésszelet hentes módra

40

Sertésszelet parasztosan

41

Kelvirágos (Karfiolos) sertéshús

42

Sertésszelet tavasziasan

43

Szárnyashús citromos-vajas mártással

44

Húsvagdalék tükörtojással

44

Zöldséges húsragu

46

Húsos zöldségszelet rántva

47

Rizses egytálétel

48

Húsos palacsinta rántva

49

Készítsünk hússalátát, húskrémet

52

Hússaláta

52

Zöldséges hússaláta

54

Krinolinsaláta

55

Sonkasaláta

56

Szárnyashússaláta

57

Szárnyashússaláta más módon

58

Füstölthúskrém, kolbászkrém

59

Májkrém

60

Sonkakrém

60

Tepertőkrém

61

A sokoldalú pörkölt

62

Sertéspaprikás

62

Bácskai rizses hús

63

Tarhonyás sertéshús

63

Székelygulyás

64

Rakott káposzta

64

Burgonyás-rizses rakott hús

66

Gulyásleves

67

Horotbágyi húsos palacsinta

68

Húsos rakott metélt

69

Változatos halételek

70

Halleves

70

Majonézes halsaláta

72

Paradicsomos halsaláta

73

Halsaláta fűszeres öntettel

74

Hideg rántott hal

75

Marinírozott ponty

75

Halas sajtsaláta

76

Szardíniakrém

77

Mi legyen a maradék sajttal?

79

Anikó sajtsaláta

79

Göcseji sajtsaláta

79

Gyümölcsös sajtsaláta

81

Ementáli sajtsaláta

82

Óvári sajtsaláta

82

Vegyes sajtsaláta

83

Húsos-sajtos rizssaláta

85

Zöldségből-zöldség

87

Franciasaláta

87

Majonézes zöldségsaláta

88

Rizses brokkoli (vagy kelvirág)

89

Nyers zöldségsaláta

90

Vegyes rakott zöldségek

91

Tavaszi leves

92

Variációk krumplira

93

Burgonyaropogós (más néven burgonyakrokett)

93

Sonkás burgonyaropogós

94

Sajtos sült burgonya

95

Hagymás tört burgonya

96

Burgonyagánica

96

Juhtúrós burgonya

97

Tésztából - tészta

98

Tojásos galuska

99

Juhtúrós galuska

101

Burgonyás galuska

101

Kapros túrós galuska

101

Májas rakott metélt

102

Sonkás kocka

103

Makaróni vagy spagetti csőben sütve

104

Húsos-zöldséges spagetti vagy makaróni

104

Tejfölös kocka

106

Pozsonyi kocka

107

Töltött metélt

107

Szőlős metélt

107

A szikkadt péksütemények

108

Mákos (diós) guba

108

Máglyarakás

109

Mazsolás túrós rakott kalács

111

Mártások, betétek

112

Majonéz

112

Tartármártás

113

Besamel- (tej-) mártás

114

Pecsenyelé

114

Csipetke

115

Pirított zsemlekocka

116

Miből mit?

117


Kinyit
szótár