Egy nap, egy recept

Egy nap, egy recept  
Egy nap, egy recept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 159
ISBN: 963-212-856-7
Imádom Magyarországot! Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg nem ismerhettem meg néphagyományait, népcsoportjait, ételeit, addig is boldogságot okozott, hogy ez a pici ország az én hazám. Most, hogy több mint száz alkalommal csomagoltam össze bőröndömet és indultam el stábunkkal, hogy egy újabb települést felfedezzünk, más tudom miért isteni áldás magyarnak születni. Mindig újabb és újabb meglepetések vártak bennünket, de egy valami állandó volt, az emberek szeretete. Jó szembesülni gazdagságunkkal, jó tudni, hogy rengeteg kincsünk van, amelyek biztosan a miéink maradnak, ha elég gondoskodók és lelkiismeretesek vagyunk, hiszen a lelkünkben kell őrizni azokat. Jó lenne, ha nagyanyáink, nagyapáink tudása tovább élne a mi unokáinkban is. Jó lenne, ha fiaink és lányaink lelkük és szeretetük beleadásával készítenék el lakásuk, házuk tárgyait, díszeit és a család közösen elfogyasztott ételeit, hiszen szükségünk van ezek családösszetartó erejére. Ha megismerték az itt összegyűjtött ételeket, megismerik hazánkat és múltunk egy töredékét is. Ez a könyv tehát országjárás ízeinken keresztül. Jó utazást! (Borbás Marcsi)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

9

Levesek

Gölődin leves Fót

12

Korhely harcsahalászlé Tiszaújváros

14

Halászlé baja

16

Savanyú bableves "oszuski"-val Tatabánya

18

Kecsege húsleves Cibakháza

20

Petyek "Fonyódi halleves" Fonyód

22

Savanyú svábleves Diósd

24

Bográcsgulyás Szolnok

26

Kiszely leves Váchartyán

28

Paradicsomos, babos répaleves Pacsa

30

Kötözött,suhintott táskaleves Hódmezővásárhely

32

Pandúrgulyás Jászkísér

34

Tarator Halásztelek

36

Rábaközi húsgombócleves Csoma

38

Főételek

Senyei vargányás nyúl Őrség

42

Ó-hallstadti babtál Százhalombatta

44

Hagymás vér Mórahalom

46

Sűrű lebbencsleves Tiszanána

48

Babos káposzta Szombathely

50

Libamell, töltött libanyakkal Szombathely

52

Kakasherepörkölt Kál

54

Avasi pincepecsenye Miskolc

56

Fokhagymás kacsa vagy libamáj Miskolc

58

Káposztás keltgombóc Madaros

60

Pincepörkölt Balatonrendes

62

Esterházy rostélyos Pápa

64

Tepsis csülök Szolnok

66

Toros káposzta Hajdúböszörmény

68

Pinkóczi töltött borda Balatonalmádi

70

Kakaspaprikás Rém

72

Duna-ági tejfölös pulykatokány Csepel

74

Pácolt szűzpecsenye Kapuvár

76

Csirkemájjal töltött sertésborda Kapuvár

78

Szatmári töltött káposzta Mátészalka

80

Birkapörkölt Szalkszentmártonon

82

Alföldi tyúkpaprikás, hurkatésztával Tiszaújváros

84

Palotás káposzta Cserszegtomaj

86

Őzcomb mentás Sütőtökpürével, töltött almával Eger

88

Hegyalja pecsenye Gyöngyös

90

Babos, gombás pacal Tatabánya

92

Grillezett szűzpecsenye Győr

94

Busakolbász Gyomaendrőd

96

Tészták

Parasztkenyér Nyírmeggyes

100

Mézeskalács Nyíregyháza

102

Sztrapacska Nyíregyháza

104

Hajtogatott tepertős pogácsa Csepel

106

Ferdinánd sütemény Karcag

108

Lakodalmas perec Szenna

110

Abonyi krumplis, túrós lepény Füzesabony

112

Vízen kullogó Kisújszállás

114

Gyümölcsös túrótorta Deszk

116

Csíramálé Szentes

118

Slambuc Hajdúböszörmény

120

Babos tészta, Szurok

122

Páránfőtt Sátoraljaújhely

124

Sörkifli Rém

126

Krumplis rétes Nyúl

128

Mákos rétes Fót

130

Görhe vagy ganca Sándorfalva

132

Kakaós svédgombóc Madaras

134

Puliszka Tarpa

136

Kőttrétes Bükkalja

138

Tojásos tészta és forrázott paprika Váchartyán

140

Meggyes hókifli Nyírmeggyes

142

Túros lepény Hódmezővásárhely

144

Sudlijica Szentpéterfa

146

Lakodalmas kalács Baks

148

... és még...

Házi túró Veresgyház

152

Mákos kukorica Tura

154

Meggy dzsem Nyírmeggyes

156

Pörkölt diótorta Pacsa

158


Kinyit
tippek, fortélyok

Kapcsolódó könyvek

Ünnepi ételeink könyve Ünnepi ételeink könyve
Szerzők: Nagy Elvira, Erdei Sándorné, Balogh Lászlóné
Kiadó: Szalay Kiadó (2009)

Ez a könyv az minden ünnepre kínál változatos recepteket januártól decemberig.

104 híres magyar recept 104 híres magyar recept
Szerző: Lukács István
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

A sűrűje 2. A sűrűje 2.
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: StratComm Kft. (2015)

"Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

60 híres magyar - 60 híres étel 60 híres magyar - 60 híres étel
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)

Dobostorta, Székelygulyás, Újházi-tyúkleves, Jókai-bableves, Rákóczi-túrós… Bizonyára sokan nem ismerik...

Magyar ízek varázsa Magyar ízek varázsa
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2012)

A szerző mesterszakács, odaadó híve és elkötelezett propagálója a magyar konyhának. "Főzzünk magyarul"...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

A legfinomabb magyaros ételek A legfinomabb magyaros ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Határtalan lakoma Határtalan lakoma
Szerző: Bangó Margit
Kiadó: EMI Zenei Kft. (2009)

A TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit....

Nagyi szakácskönyve Nagyi szakácskönyve
Szerző: Papp Katalin
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A szerző egyszerűen elkészíthető fogásokkal, érthető receptekkel, könnyen beszerezhető alapanyagokkal...

155 húsos étel 155 húsos étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

55 magyaros ételrecept 55 magyaros ételrecept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

Amint a sok jó ember kis helyen, úgy fér meg a magyar konyha étlapján együtt a számtalan, különböző...

Frissen fagyasztva Frissen fagyasztva
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal,...

Minden asszony szakácskönyve Minden asszony szakácskönyve
Kiadó: Kódexfestő kiadó (2012)

Levesek, levesbetétek, mártások, előételek, szendvicsek, hidegtálak, halak, szárnyasok, vadhúsból...

Erdélyi ételek Erdélyi ételek
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Sorozatunk a gasztronómia fejlődését követve új ízekkel, változatokkal igyekszik a XXI. század...

Kapcsolódó cikkek