Diétáskönyv

Diétáskönyv  
Diétáskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Medicina Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 419
ISBN: 963-242-124-8
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés a dietetikába

11

Bevezetés a diétás táplálkozásba

15

Az elhízott beteg diétája

21

Energiaszegény étrendminták

47

A cukorbeteg diétája

51

Étrendminták cukorbetegek számára

82

Epeköves cukorbetegek diétája
87

A gyomorbetegek diétája

89

Étrendminták gyomorbetegek számára

96

Étrendminták savhiányos gyomorbetegek számára
96
Étrendminták savtúltengésben szenvedők számára
98
Étrendminták gyomorműtéten átesett betegek számára
100
Étrendminták dumping-szindrómások számára
101

Az epebeteg diétája

103

Étrendminták epebetegek számára

109

Epeköves roham utáni étrend
109
Étrend epehólyag-gyulladásban szenvedők számára a betegség első napjaira
110
Étrendminták az epehólyag eltávolítása utáni időszakra
111

Hasnyálmirigy-gyulladáson átesett epebetegek diétája

113

Étrendminták hasnyálmirigy-gyulladáson átesett betegek számára

115

A májbeteg diétája

117

Étrendminták idült májbetegségben szenvedő betegek számára

121

Diéta magas vérnyomás-betegségben

125

Étrendminták magas vérnyomás-betegségben szenvedők számára

129

Táplálkozás szívinfarktus után

133

Étrendminták szívinfarktuson átesett betegek számára

141

Az érelmeszesedésben szenvedő beteg diétája

145

Étrendminták érelmszesedéses betegek számára

151

Leromlott beteg táplálkozása

155

Vesebetegek diétája

163

Étrend vesebetegek számára

174

Naphrosis-szindrómában szenvedők étrendje

174

Étrend Idült veseelégtelenségben szenvedők számára

176

Étrend húgysavköves betegek számára

178

Étrendminta kalcium-oxalát-köves beteg számára

179

Étrendminta foszfátköves beteg számára

179

A köszvény diétás kezelése

181

Étrendminták köszvényes betegek számára

183

A székrekedés diétás kezelése

185

Étrendminták székrekedésben szenvedők számára

188

Diéta néhány gyomor- és bélbetegségeben

191

Étrendminták egyes gyomor- és bélbetegség esetére

200

Étrend vastagbélgyulladásban szenvedők részére
200
Cöliákiás beteg diétája. Gliadinmentes étrendminták
202

Diétás kezelés lázas megbetegedésben

205

Étrendminták lázas betegek számára

206

Étrendminták heveny lázas betegek számára
206
Étrendminták elhúzódó lázas betegségben szenvedők számára
207

A vérszegény beteg diétája

209

Étrendminták vérszegény betegek számára

212

A gyermeket váró anya táplálkozása

213

A szoptató anya táplálkozása

217

Az idős ember táplálkozása

219

Táplálékok és gyógyszerek kölcsönhatása

225

Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez

229

Ételreceptek

243

Levesek

245

Levesbetétek

258

Mártások

260

Húsételek

266

Főzelékek, köretek, feltétek

284

Tojásból készült ételek

334

Uzsonna vagy tízórai ételek

340

Saláták

344

Tészták

353

Reggeli és uzsonna italok

367

Ivólevek

371

Gyümölcsből készített édességek

375

Édességek

380

Táblázatok

383

Tápanyagtáblázat

383

Zsírszegény diétás élelemiszer-ipari készítmények

392

Élelmi rosttartalom

393

A fehérjeforrások

395

Állati eredetű élelmi anyagok koleszterintartalma

396

Tisztított élelmi anyagok purintartalma

397

Élelmi anyagaink ásványi alkotórészei

398

Élelmi anyagok, élelmiszerek konyhasótartalma

406

A sótlanság leplezésére alkalmas fűszerek, ízesítők, élelmi anyagok, élelmiszerek

408

Vitaminok és ásványi anyagok előfordulása az élelmi anyagokban

409

Tisztított élelmi anyagok foszfortartalma

410

Oxálsavtartalom

411

A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése

412

Tájékoztató adatok a zöldség-, főzelék- és gyümölcsfélék százalékos tisztítási veszteségéről

413

Ételreceptek jegyzéke

415


Kinyit
könyvek