Diéta a vendéglátásban

Kímélő ételek

Diéta a vendéglátásban  
Diéta a vendéglátásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 109
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Tárgymutató az ételreceptekhez

6

Előszó

9

Bevezető

12

Alapvető tudnivalók a kímélő étrendről

15

Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani a kímélő étrendben?

20

A kímélő ételek készítésénél alkalmazható eljárások

26

A nyersanyagok kiválasztása

27

Előkészítés

27

Az ételkészítés alapműveletei

28

Egyéb ételkészítési műveletek

29

Tálalás

34

Kímélő étrend-ajánlatok

36

Receptek és technológiai leírások a kímélő ételekhez

39

Útmutató

39

Levesek

41

Húsételek

52

Húspótlók

64

Főzelékek, köretek, mártások

68

Saláták

80

Tészták, édességek, gyümölcsös készítmények

84

A tápanyagtáblázat használatának ismertetése

95

Táblázatok

98

Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma

98

Élelmianyagok rosttartalma

105

10-20 g fehérjét tartalmazó élelmianyagok és élelmiszerek

107

A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése

108

Különféle tevékenységek energia-(kalória-) szükséglete

109

Irodalomjegyzék

110


Kinyit
bevásárlólista