Déli ízek

Déli ízek  
Déli ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Cs. Szabó Mária
Kiadó: Aldina Kiadó
Kiadás éve: 1995
Oldalszám: 167
ISBN: 963-739-434-6
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Hideg előételek

7

Finom saláta

9

Friss túró

9

Gorenjskói töltelék

10

Hideg tyúktekercs

10

Hússajt

11

Kajmak

11

Kavurma

12

Krasi szárított sonka

12

Pástétomtekercs

12

Szalonnában tartósított kolbász

14

Szárított sonkák

15

Szerbiai hidegtál

15

Tésztában sült sonka

16

Vajpástétom

16

Levesek

19

Bableves

21

Babgulyás

21

Bárányleves

22

Báránymájleves

22

Bégleves

23

Csirkeaprólék-leves

23

Csirkeleves szerbesen

24

Dubrovniki minestrone

25

Galambleves

26

Gombócleves

26

Húsgombócleves

27

Isztriai minestrone

27

Káposztás bableves

28

Hamis marhahúsleves

28

Parasztos leves

29

Rizses májleves

21

Román húsgombócleves

30

Tanyai karalábéleves

30

Marhahúsleves lépgaluskával

31

Velős leves

32

Velőscsontleves

32

Levesbe és leveshez valók

35

Gyűszáfánk

37

Húsgaluska

37

Kajmakos galuska

37

Morzsóka

38

Palacsintametélt

38

Reszelt tészta

38

Reszelt tésztadara

38

Reszelt tészta lisztből és darából

39

Sült borsó

39

Tojásos kocka

40

Tüdőtáska

40

Meleg előételek

Articsóka dalmát módra

43

Burek

43

Burgonyás táska

44

Cicvara

45

Császári előétel

45

Drobszáma

46

Gibanica zombori túróval

46

Hirtelensült

47

Juhtúrós rétes

47

Karfiolmuszaka

48

Puliszka (kukoricalepény)

49

Muszaka

49

Töltött kékparadicsom (padlizsán)

50

Töpörtyűs lepény

51

Túróval töltött paprika

51

Uzicei húsos pite

52

Velős kenyérszeletek

52

Velővel töltött paradicsom

53

Vegyes dolma (töltött főzelékféle)

53

Egytálételek

55

Bácskai vagdalt hús

57

Bográcsos egytálétel

57

Bolgár joghurtos hús

58

Bosnyák csupor

58

Burgonyaropogós

59

Csirke párolt zöldségekkel

59

Egytálétel bosnyák módra

60

Egytálétel szerb módra

61

Fátyolba csavart bárányszárma

62

Főtt hús tejfölösen

62

Gyuvecs

63

Lencsefőzelék füstölt birkahússal

64

Lecsó sertéshússal

64

Leskovaci cseréptálas

65

Nyári húsegyveleg (Muskalica)

66

Puliszka mákosan

66

Rakott burgonya túróval

67

Rakott káposzta szerb módon (Podvarak)

67

Rakott marhahús

68

Rakott padlizsán paradicsommal

68

Rakott tök

69

Rakott zöldbab

69

Ricset

70

Sataras (paprikából, hagymából és paradicsomból készült étel)

71

Szárnyashús szilvával

71

Szerb vagy csorbacsirke

72

Tavce-gravce tetovói módra

72

Tirit (zúza rizskörettel)

73

Turli-tál

74

Vagdalt hús rizskörettel

74

Vincelléri csirke

75

Húsételek

Agyagburokban sült gyöngytyúk

79

Aludttejes bárányhús

79

Aszalt szilvás sertéskaraj

80

Bakalca

80

Bárányaprólék kajmakkal

81

Birkarakottas

82

Borjúvesés

82

Borsós marhahústekercs

82

Bosnyák csevap

83

Főtt marhahús

84

Fűszeres bárányhús

84

Gazdag reggeli

85

Gyümölcsös őzérmék

86

Húsgombóc

87

Kajmakos húsgombóc

87

Kapama bárányhúsból

88

Karadjordje-szelet

89

Kapribogyós borjúvesés

89

Különleges sertéshús

89

Liva vajdasági mártásban

90

Macedón bográcsos

90

Metohijai tál

91

Montenegrói szelet

91

Parázsban sült báránycomb

92

Párolt hús hadzsi módra

93

Párolt marhahús dalmát módra

93

Párolt marhahús tojással

93

Piláf

94

Rozmaringos csirke

95

Sertésszelet tejfölmártásban

96

Sketo (párolt bárány)

96

Sült csirke diómártásban

97

Sült pulyka párolt káposztával

97

Szűzérmék kajmakon

98

Tarhós tava

99

Tejfölös birkaborda

99

Török csirke

100

Töltött szív

100

Töltött vadnyúl

101

Vaddisznó borókamártásban

101

Vagdalt hús aludttejmártásban

102

Zöldhagymás bárányhús

102

Zöldpaprikás sertéssült

103

Zöldséges báránysült

103

Rostonsültek

Báránycsevap gombóval

107

Csevapcsicsa

107

Csevap pergamenpapírban

108

Dzulbastija

108

Fokhagymás rostélyos

109

Hálóban sült sertéskaraj

109

Isztriai nyársonsült

110

Kajmakos borjúmirigy

110

Koszovói csevap

111

Macedón pljeskavica

112

Nyársonsült

112

Pljeskavica

113

Roston sült birkakara

113

Roston sült gyűrűk

113

Rostélyon sült kékparadicsom

114

Roston sült oldalas

114

Roston sült sertéskaraj

115

Roston sült vegyes hús

115

Szerb nyársonsült

116

Köretek, mártások

117

Borban párolt körte

119

Burgonyagaluska

119

Gombamártás

119

Hajdinakása

120

Joghurtmártás

120

Kaprimártás

121

Párolt gesztenye

121

Sonkás burgonyagolyócskák

121

Szardellapasztás mártás

122

Zellermártás

122

Saláták

123

Ajvár

125

Csípős saláta

125

Fügés savanyú káposzta

126

Galambbegysaláta

126

Kékparadicsom-saláta paprikával

126

Lencsesaláta

127

Leskovaci saláta

127

Olajbogyós saláta dalmát módra

128

Pindzu

128

Pitypangsaláta

129

Sültpaprika-saláta

129

Szerb saláta

130

Töksaláta

130

Újhagymasaláta

131

Vegyes saláta I.

131

Vegyes saláta II.

131

Zöldbabsaláta

132

Zöldborsósaláta

132

Télire eltett savanyúságok

133

Ajvár padlizsánból télire

135

Káposzta savanyítása

135

Káposztával töltött paprika

137

Különleges ecetes hagyma

137

Olajban sült paprika

138

Sült paprika télire

138

Tursija (vegyes savanyúság télire)

139

Zöldségfélék savanyítása

140

Édességek

141

Aszaltszilvabomba

143

Baklava

143

Bosnyák rakott rétes

144

Bosnyák sütemény

145

Cukorban főtt akácvirág (szlatko)

145

Diós kalács

145

Diós pite

146

Finom kocka

147

Főtt búza

148

Főtt túrós tekercs

149

Görögdinnye-szlatko

149

Gurábli

150

Kudan dzsubegi (édes golyók)

150

Karamellkrém

151

Kávéfőzés bosnyák módra

151

Mandulás fügelekvár

152

Mákos baklava

153

Murán túli gibanica

153

Rántott bodzavirág

154

Sumadijai tea

154

Szentjánosos kalács

155

Sevdidzan (édes kockák)

156

Tárkonyos kalács

156

Tufahija (töltött alma)

157

Turopoljei tojáskalács

158

Túrókockák

159

Ulutma (édes háromszögek)

160

Ünnepi mézeskalács

160

Vajas rózsa

161

Zagorjei főtt rétes

162

Zöld füge cukorban

163


Kinyit
lexikon