Csupa zöldség

Csupa zöldség  
Csupa zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 72
ISBN: 9635487193
Szaktudás dióhéjban - Kezdőknek is könnyen érthető szaktanácsok, elfogadható áron - 101 hasznos ötlet a zöldségek előkészítéséhez és főzéséhez - Gyors választ ad minden kérdésre - Minden oldalon színes képekkel.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Alapvető eljárások

Zöldségek kiválasztása és vásárlása

1

Zöldségek tárolása

2

Zöldségek tisztítása

3

Kockára vágás

4

Csíkokra vágás

5

Zöldségek felaprítása

6

Megóvás az elszíneződéstől

7

Halványulás - felfrissítés

8

Zöldségpürék

9

Paprika- és kukoricafelfújt

10

Erőleves készítése

11

Levesek

12

Zöldséges curry

13

Thai módon pirított zöldségek

14

Keverve pirítás

15

Mélysütés

16

Zöldséges tempura

17

Párolt fűszeres vöröskáposzta

18

Leveles zöldségek

Leveles fajták

19

Brokkoli előkészítése

20

Brokkolis-gombás lepény

21

Karfiol előkészítése

22

Ízes zöldségek

23

Kelbimbó előkészítése

24

Gesztenye előkészítése

25

Hogyan készítsük elő a káposztát?

26

Gesztenyével töltött káposzta

27

Mangold előkészítése

28

Mangoldos palacsinta

29

Paraj főzése

30

Parajpogácsák

31

Parajtekercs

32

Gőzölés a vitaminok megőrzésére

33

Gyümölcstermésű zöldségek

Gyümölcstermésű fajták

34

Paradicsom hámozása és magtalanítása

35

Paradicsommártás

36

Paprika előkészítése

37

Paprika grillezése

38

Zöldségek töltése

39

Töltött paprika

40

Fűszeres töltött paprika

41

Padlizsánpüré

42

Töltött bébipadlizsán

43

Hüvelyesek, magok

Hüvelyesek és magos fajok

44

Bab kimagozása

45

Háromzöldség-tál

46

Kukorica leszemezése

47

Kukoricakenyér

48

Gombó felhasználása

49

Tavaszi metélt

50

Zöldborsóleves

51

Gyökérzöldségek

Gyökérfajták

69

Gyökerek fényezése

70

Répalepény kardamomival

71

Cékla főzése és hámozása

72

Borscs

73

Cékla-zeller saláta

74

Zellerpüré

75

Pirított gyökérzöldségek

76

Gumósok

Gumósfajták

77

Articsókaleves

78

Tökgyalu használata

79

Mélysütött burgonya hatféleképpen

80

A tökéletes burgonyapüré

81

Fűszeres burgonya

82

Paraj-burgonya gnocchi

83

Csőben sült zöldségek

84

Tepsis burgonya

85

Hajtások, szárak

Hajtások

86

Spárga előkészítése

87

Spárga rétestésztában

88

Spárgás tekercs

89

Sült édeskömény vagy cikória

90

Articsóka előkészítése

91

Articsóka római módra

92

Töltött articsóka

93

Gombák

Termesztett fajták

94

Erdei fajták

95

Szarvasgombák

96

Gombák előkészítése

97

Gomba görög módra

98

Töltött shiitake

99

Vegyes erdei gombák

100

Sült kukoricalepény erdei gombával

101

Tárgymutató

70

Köszönetnyilvánítás

72


Kinyit
recept beküldése