Csábító csirkefalatok

Csábító csirkefalatok  
Csábító csirkefalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069353
Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a hús feldolgozásával és tárolásával kapcsolatban is. Kiderül, hogy mit és hogyan érdemes friss, fagyasztott, vagy éppen grillcsirkéből készíteni, s mindehhez a világ konyhaművészetének legfinomabb receptjeit kínálja.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés 2
Átlagos méretek; általánosjellegzetességek, vásárlási tanács, adagok.

Saláták, levesek és előételek  4
A csirke a leghálásabb alapanyag, amelyből a legváltozatosabb ízű ételeket lehet varázsolni. A salátához a főtt vagy sült csirkehúst zamatos salátamártással - dresszinggel - önthetjük le. Lehet a nyers húst valamilyen ecetes-olajos-fűszeres páclében párolni, esetleg egy éjszakán át marinálni, amitől rendkívül zamatossá válik. A legjobb egy kedvünkre való páclevet, öntetet kiválasztani, és azt rendszeresen készíteni. A könyvben található saláták közül bármelyik önálló fogásnak is elegendő, egy zamatos csirkemáj-pástétom pedig egy tál salátával főétkezés is lehet.

A család kedvencei  16
A lassan sülő pecsenye illatát érezve már előre készülünk a finom falatokra. A családi asztal körül ülve az egész hét során felgyülemlett feszültségek hamar elillannak, ha az ízletes ebéd vagy vacsora és a kötetlen beszélgetés örömét élvezhetjük. Nincs jobb, mint egy hagyományosan elkészített szalonnás sült csirke kenyérmártással. De próbáljuk ki bátran a nemzetközi - francia, olasz, indiai, délkelet-ázsiai - konyha híres csirkeételeit is. Elkészítésük valamivel tovább tart, mint a hétköznapi fogásoké, ezért inkább hétvégekre, ünnepi alkalmakra ajánljuk ezeket, de bizton állíthatjuk, hogy fáradozásunkat értékelni fogják az asztal körül ülők.

Gyorsan - okosan  30
Ha elfoglaltak vagyunk, fontos hogy gyorsan, könnyen tudjuk ételeinket elkészíteni. Manapság már bármelyik hentesnél, nagyobb üzletben készen kaphatunk külön csirkecombot, mellet, szárnyat vagy aprólékot. Bölcs dolog ezekből a fagyasztóban is tárolni, de grillcsirkét vehetünk készen is, amiből percek alatt tudunk különleges fogásokat varázsolni. Könnyíthet az életünkön, ha a többi hozzávalóból - paradicsom- vagy szójamártásból, egyéb öntetekből és fűszerekből, mustárfélékből, dióból, pita- vagy pizzatésztából - is tartalékolunk. Így könnyűszerrel tudunk gyorsan újdonságot kínálni.

Roston sültek  42
Napjainkban a szabad téri sütés-főzés egyre divatosabb. Semmi nem vetélkedhet a roston sültek különleges ízével, zamatával, ráadásul pillanatok alatt elkészülnek. Ha nincs lehetőségünk parázs fölött sütni, a konyhai sütőben is elkészíthetjük ezeket a fogásokat. Akár egész csirkét, csirkedarabokat, akár rablópecsenyét sütünk, a legfontosabb, hogy a húst kellőképpen bepácoljuk, így nemcsak zamatosabbá válik, de a citromos vagy ecetes páclé meg is puhítja. A vastagabb húsdarabokat érdemes be is irdalni, hogy a páclé könnyebben beleivódjon. A páclevet sose öntsük ki, mert sütés közben is kenegethetjük vele a pecsenyét. Amikor a húst a rostra fektetjük, már csak parázs (sosem lobogó tűz) legyen alatta, és a rostot szalonnabőrkével vagy olajjal kenjük meg.

Különleges fogások  52
A családi, baráti összejövetelek fénypontja, amikor körülüljük az ünnepi asztalt. Születésnapokon, évfordulókon élvezet baráti eszmecserét folytatni a gazdagon megrakott tálak fölött, szép emlék marad az ilyen esemény. Az ünnepi fogások nem különlegesen bonyolultak (bár lehet valamivel több munkánk velük), talán csak az alapanyaguk más, mint a megszokottaké. Szárított gyümölcsfélék, sajtok, fűszerek, esetleg a tenger gyümölcsei tehetik varázslatossá a hétköznapi csirkesülteket.
 


Kinyit
google+

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára...

Csirke Csirke
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel,...

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú -...