Desszertek

Ellenállhatatlan desszertek sok gyümölccsel és egyéb finomságokkal

Desszertek  
Desszertek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: B. Fizil Éva, Varga Dezső
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 111
ISBN: 9638185686
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Főzőiskola

9

Bogyós gyümölcsök

11

Almatermésűek

11

Csonthéjasok

11

Egyéb gyümölcsök

12

Egzotikus gyümölcsök

14

Dinnyefélék, citrusfélék

16

Krémek

16

A zselatin használata

16

Borkrém

16

Hogyan verjük fel a tejszínt

17

Alapkrém

17

A tojás szétválasztása

18

Mandulakrém

18

Vaníliakrém

19

Karamellkrém

19

Felvert málnakrém

20

Zselék

20

Hogyan vonjuk be zselével a formát?

21

Bor- vagy gyümölcszselé

21

Zselé gyümölcsökkel

22

Jéghideg desszertek

22

Vaníliafagylalt

22

Parfé

23

Narancsos camparisörbet

23

Gránátalma-jégkása

24

Desszertmártások

24

Sárgabarackmártás

24

Narancsmártás

24

Málnamártás

25

Meleg desszertek

25

Klasszikus felfújtak

27

Kompót készítése

27

Gyümölcsök tésztában sütve

27

A formák kivajazása és becukrozása

27

Új polgári konyha

30

Borhabmártás

30

Gyors tejszínes narancskrém

30

Déligyümölcs-saláta

30

Barackos gombóc

33

Alma sörtésztában

33

Gőzgombóc

34

Töltött sült alma

34

Meggyes túrófelfújt

36

Rizsfelfújt

36

Habomlett

36

Joghurtzselé dióval

38

Habos narancskrém

38

Tavaszi gyümölcssaláta

38

Flambírozott meggy

40

Túrókrém vörös áfonyával

40

Finom rebarbaradesszert

40

Nemzetközi konyha

44

Bécsi almás rétes

44

Angol almás lepény

44

Angol kenyérpuding

44

Kínai nyolc gyönyörűség puding

46

Császármorzsa

16

Kínai vörösbab-labdák

18

Meglepetés-desszert

18

Sült eperhab

18

Stefánia-omlett

18

Almacharlotte

50

Salzburgi galuska

50

Keleti sárgabarackkrém

50

Bajor krém

52

Licsi mandulakrémmel

52

Karamellkrém

52

Rotschild-felfújt

55

Csokoládéhab

55

Ínyenckonyha

58

Rizs banánnal és ananásszal

58

Grépfrútkrém

58

Gesztenyehab

60

Narancssaláta mandulával, mazsolával és szőlővel

60

Töltött ananász

60

Csokoládéfelfújt

62

Kávékrém meggyel

62

Istenek eledele

62

Málna sherryzselében

64

Fahéjfagylalt boros körtével és kandírozott mandulával

64

Töltött fagylalt

64

Egzotikus gyümölcsök mangósörbettel

67

Csőbensült almapüré

67

Charlotte piskótatekerccsel

67

Natúrkonyha

70

Édes daragaluska cseresznyekompóttal

70

Burgonyagombóc mangóval és vaníliamártásal

70

Sajtfelfújt meleg körtével

72

Meggydesszert pisztáciával

72

Vegyes gyümölcs pezsgőzselében, joghurtmártással

72

Sárgabarackdesszert fahéjas habbal

72

Sajtkrém fekete áfonyával

74

Gyömbéres csokoládékrém körtével

74

Kölesfelfújt málnával

74

Bormártás bundás kivivel

76

Parfé diófélékkel és szárított gyümölcsökkel

76

Gyorskonyha

80

Csőbensült szilva

80

Töltött őszibarack

80

Epres palacsinta

80

Citromos sajtkrém

82

Gyors tiramisu

82

Töltött dinnye

82

Áfonyás palacsinta szezámmaggal

85

Csőbensült túrós kivi

85

Sült banán mézzel és mandulával

85

Vegyes gyümölcs fahéjas sabayonnal

86

Bundás ananász rumos tejszínhabbal

86

Füge sherryhabbal

86

Avokádókrém mézzel

88

Málnás túrókrém friss mentával

88

Mangóhab pisztáciával

88

Rózsaszín grépfrút zselében

88

Receptek mikrohullámú sütőhöz

92

Túrópuding sárgabarackmártással

92

Diópuding

92

Almaszeletek gránátalmalében

92

Sárgabarackos-mandulás töltött alma

94

Ringlófelfújt

94

Sült mangó kókuszfagylalttal

94

Rizspuding

94

Vörösborkrém

97

Karamellkrém mandulalikőrrel

97

Mazsolás sherrykrém

97

Fehércsokoládé-hab

97

Rebarbaraszósz eperrel

98

Boros szilva fahéjfagylalttal

98

Vegyesgyümölcs-szósz meggyel

98

Karcsúsító konyha

102

Csőbensült eper

102

Narancsos epersaláta

102

Tojáshab piros-zöld gyümölcspürével

102

Gyümölcsökkel töltött görögdinnye

104

Csőbensült grépfrút

104

Sárgadinnye fekete áfonyával

104

Eperzselé joghurtmártásban

106

Zöld körte joghurtfagylalttal

106

Szőlős körtesaláta

106

Sárgabarack-kocsonya kivimártással

106

Hideg túrópuding gyümölcsökkel

108

Őszibarack pezsgőzselében

108

Rakott szeder kehelyben

108

Ribizlis joghurtfagylalt

110

Ambróziakrém

110

Tamarillósörbet

110


Kinyit
cikkek