Cukrászat otthon és a műhelyben

Cukrászat otthon és a műhelyben  
Cukrászat otthon és a műhelyben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1968
Oldalszám: 309
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Első rész

Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban

7

Kisgépek, felszerelések, szerszámok kezelése és használata a házi cukrászatban

36

Egyes sütemények sütéséhez szükséges hőfokok. Fokozatos sütés. A sütés minőségi bírálata (készültségi foka). Sütési rendszerek

62

Félkészáruk és felhasználásuk a háztartásokban

65

Sütemények hétköznapra, ünnepekre

69

A receptek kiválasztása

72

Sütemények, édességek kezelése, tárolása, felszolgálása

75

Második rész

Tésztafajták és a belőlük készíthető sütemények

79

Élesztős tészták

79

Élesztős tészták receptjei

85

Blundel vagy hajtogatott élesztós alaptészta

102

Vegyes élesztős sütemények

116

Omlós tészták és sütemények

116

Vajas tészták

151

Forrázott (égetett) tészták és sütemények

161

Felvert tészták és a belőlük készült sütemények

169

Marcipánfélék

206

Vegyes sütemények

212

Rétestészták készítése

229

A süteménykészítés fontosabb műveleteiről

232

Krémek, töltelékek

233

Sajtos, sós vagy húsos krémek készítése

240

Fagylaltkészítés

251

Fagylaltkészítés gép nélkül

251

Fagyasztás hűtőszekrényben

253

Fagylaltkészítés kézi fagyasztóval

254

Fagylaltok receptjei

255

Fagylalthoz való sütemények

265

Parfé készítés

269

Poharas krémek

274

Gyümölcskocsonyák, saláták

281

Házi hűsítő italok készítése

285

Gyümölcsök házi tartósítása

289

Tudnivalók a gyümölcsök konzerválásáról

290

Gyümölcsízek, dzsemek (jam-ok), lekvárok

291

Szárított gyümölcsök készítése

292

Befőttek

293

Gyümölcsbefőttek cukor nélkül

296

Felhasznált irodalom

301

Tárgymutató

303


Kinyit
könyvek