Borkurzus

Útmutató borkedvelőknek

Borkurzus  
Borkurzus
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 208
ISBN: 963-368-115-4
"Ha még egyetlen borokról szóló könyvet sem vásárolt, akkor ezzel kezdje. Ha már egész könyvtára van, akkor is vegye meg. A szerző teljesen új nézőpontból közelíti meg a témát. A bor egyszerre lesz szórakoztató és izgalmas, finoman vezet minket a műveltség felé, csakúgy mint a szerző... Ez az egyik legjobb alapkönyv, melyet valaha is olvastam." (Frank Prial, The New York Times) "Tökéletes tanár... Könyve különleges párlat... élő, nem elrettentő, könnyen befogadható. Zraly szikrázó szellemessége, illetve legendás tanári személyisége úgyszintén szerve részét képezik e friss szemléletnek." (Wine Spectator)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

4

Előszó

5

Bevezetés Peter M. F. Sichel írása

8

Bevezető a borokhoz

10

A világ fehérszőlői

21

Első óra: Franciaország fehérborai

23

Második óra: Kalifornia, az északnyugati partvidék és New York fehérborai

47

Harmadik óra: Németország fehérborai

69

A világ kékszőlői

77

Negyedik óra: Burgundia és a Rhone-völgy vörösborai

79

Ötödik óra: Bordeaux vörösborai

99

Hatodik óra: Kalifornia vörösborai

113

Hetedik óra: A világ borai: Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Chile és Argentína

123

Nyolcadik óra: Champagne, Sherry és Portói

149

Borok és ételek párosítása Andrea Immer írása
163
Hogyan vásároljunk borokat borospincénkbe?
171
Hogyan készítsünk mintaszerű éttermi borlapot?
177
Borok felszolgálása éttermekben és otthon
184
Díjnyertes borlisták
191
Jegyzetek
194
Tárgymutató
201

Kinyit
twitter