Bogrács és kukta

A Rádió "Főzési tanácsadó"-jában elhangzott 300 recept

Bogrács és kukta  
Bogrács és kukta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: MRT-Minerva
Kiadás éve: 1973
Oldalszám: 174
A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos ételeinek elkészítési ideje nem éppen a dolgozó asszony rövid idejéhez van méretezve, de fűszerezettsége és emészthetősége sem felel meg mindig a megváltozott életkörülmények között élő emberek igényeinek. Ízletes, jó étel, amely gyorsan készül, s amely megőrzi az alapanyagok hasznos, a szervezet számára fontos összetevőit, étrendünket változatossá teszi, s az adott anyagi feltételeket, a család jövedelmét is figyelembe veszi - e szempontok szerint válogatta össze a rádió szerkesztője és szakácsa a recepteket...
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek, levesbetétek

5

Mártások

17

Saláták

22

Húsok

29

A kukta

29

Sertés és marhahús

30

Fűszertelen, kímélő húsételek

42

Fólia
46
Maradékok felhasználása
48

Bárány és ürühús

51

Baromfi

56

Hal, vad

58

A tonhal felhasználása
61

Nyárs és bogrács

68

Hideg ételek

73

Egytálételek

73

Burgonya
77
Zöldségfélék, hüvelyesek
81
Tojásételek
94
Köretek
99

Gyors vacsorák tésztafélékből

103

Tészták, édességek

120

Sütés nélkül készíthető csemegék

145

Fagylatok
152
Turmixitalok
154

Befőzés

158

Régi jó tanácsok ifjú háziasszonyoknak

168


Kinyit
tippek, fortélyok