Befőzés

Dzsemek, zselék, mártások

Befőzés
Befőzés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Grafo Kiadó
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 127
ISBN: 9639485047
Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek, finom zselék, pikáns mártások és ízletesen eltett gyümölcsök is akkor okoznak valódi élvezetet, ha saját konyhánkban készülnek. Aki ezeket a finomságokat élvezni szeretné, ebben a könyvben több mint 100 receptet talál. A részletes és érthető leírások a kezdőknek is garantálják a sikert.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Dzsemek

Málna-cseresznyedzsem

8

Szederdzsem dióval

8

Alma-körtedzsem vodkával

10

Körtedzsem egressel

10

Eper-rebarbara-málnadzsem

12

Cseresznyés ribizlizselé

12

Narancs-sárgarépadzsem kesudióval

14

Karamellás körtedzsem

16

Szilvadzsem passiógyümölccsel

16

Áfonya-almadzsem

18

Fűszeres almadzsem kávéval

18

Pikáns gesztenyedzsem

19

Vörösboros dzsem bogyós gyümölcsökből

20

Őszibarackdzsem málnával

20

Csokoládés meggydzsem

22

Csokoládés körtezselé

22

Málnadzsem

24

Citromos eperdzsem

24

Ananászdzsem nektarinnal

26

Pezsgős őszibarackzselé

26

Kókusz-ananászkrém

28

Kókuszos cseresznyedzsem

28

Eper-sárgabarackdzsem

30

Eperdzsem almával

30

Citromos ananászdzsem whiskyvel

32

Narancszselé

32

Narancs-áfonyadzsem

34

Málna-kividzsem

34

Sárgabarackdzsem banánnal

36

Fahéjas meggy-almadzsem

36

Gyömbéres rebarbaradzsem

38

Meggydzsem passiógyümölccsel

38

Málna-szeder-áfonyadzsem teával

40

Zselé zöld teával

40

Könnyű csipkebogyódzsem

42

Nektarinos csipkebogyódzsem

42

Karamellás szilvadzsem

43

Szilvadzsem almával

43

Birs-almadzsem

44

Birs-körtedzsem

44

Cseresznyedzsem rebarbarával

46

Áfonya-málnadzsem

46

Könnyű narancs-grapefruit-lekvár

48

Narancsos fügedzsem

48

Lemon-curd

50

Nektarindzsem tojásszilvával és sárgadinnyével

50

Különleges szilvalekvár

52

Eperdzsem

52

Zselék

Körtezselé almaborral

54

Vérnarancszselé Camparival

54

Vörösborzselé karambolával

56

Cseresznye-fehérborzselé

56

Mentás alma-körtezselé

58

Mazsolás almazselé

58

Rebarbara zselé Camparival

60

Kávézselé

60

Citromzselé

62

Narancsos rebarbarazselé

62

Fahéjas bodzazselé

64

Bodza-szilvazselé

64

Fehérboros almazselé

66

Málna-egreszselé

68

Borzselé rózsavirággal

68

Gyömbérzselé citrusokkal

70

Ribizlizselé szederrel és meggyel

70

Meggy-szederzselé

72

Meggyzselé őszibarackdarabokkal

72

Mentás szőlőzselé

74

Vörösboros meggyzselé

74

Chutney-k, mártások

Sárgadinnye-paprika chutney

76

Paprika-ananászmártás újhagymával és sóskával

76

Provánszi mártás

78

Őszibarackmártás fügével

80

Sárgabarack-paradicsom chutney

80

Borssal ízesített édesköményzselé

82

Fűszeres paradicsomzselé

82

Paradicsom-paprika gyümölcsökkel

84

Csípős sárgabarack chutney

86

Ananász chutney

86

Bombay chutnay

88

Virgina mártás

88

Delhi chutney

89

Csípős paradicsom ketchup

89

Kalifornia mártás

90

Szilva chutney

90

Zellermártás paradicsommal és paprikával

92

Memphis mártás

92

Pikánsan és édesen eltett zöldségek, gyümölcsök

Provánszi marinírozott zöldség

94

Édes-savanyú tök

96

Marinírozott juhsajt

98

Fűszeres gomba olajban

98

Magyar zöldségsaláta

100

Marinírozott padlizsán

102

Zöldfűszer-fokhagyma-olajbogyó

102

Borban-ecetben eltett paprika

103

Fűszeres sárgabarack

104

Édes-savanyú-erős szilva

104

Pfalzi füge

106

Pfalzi konyakos birs

106

Rumos meggy

108

Vörösboros birsalma

108

Ginben eltett gyümölcsök

110

Diós szilva konyakban

110

Málnapálinkában érlelt málna

112

Ananász fehér rumban

112

Tanácsadó

114


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek