Az italok ajánlása és értékesítése

Az italok ajánlása és értékesítése  
Az italok ajánlása és értékesítése
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás éve: 1983
Oldalszám: 183
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

7

Az italfelszolgálás eszközei

9

Poharak

9

Egyszerű poharak
9
Különleges poharak
10

Italkeverés és kiszolgálás eszközei

16

Söntés - kármentő - italpult

29

Éttermi italkocsik, hűtőládák és felszentelésük

32

A bárpult és felszerelése

35

Italok

49

Aperitifek

49

Hazai, külföldi aperitifek és felszolgálásuk
50

Sörök

51

Hazai sörfajták
52
Nevesebb külföldi sörök
53
Sörök kezelése és felszolgálása
54

Borok

55

Borfajták
55
Borminősítés és borjellemzők
57
Magyarországon termelt szőlőfajtákból készített borok általános jellemzői
61
Magyarország borvidékei és azok természetes borai
63
Hazai és külföldi likőrborok
82
Hazai és külföldi szénsavas borok
87
Borok és pezsgők felszolgálása
93

Égetett szeszesitalok

94

Égetett szeszesitalok leggyakrabban felhasznált nyersanyagai
94
Hazai és külföldi pálinkák és rumok
96
Hazai és külföldi borpárlatok
98
A whisky
102
Hazai és külföldi likőrök
103
Az égetett szeszesitalok felszolgálása
106

Kevert italok

107

Kevert ital készítésének néhány alapszabálya
109
Egyes kevert italok készítése és felszolgálása
110
Italok elnevezése a felszolgálás módja szerint
126

Alkoholmentes italok

126

A tej és tejitalok
127
A feketekávé
127
A kakaó
128
A tea
128
Alkoholmentes üdítőitalok
129

Az italajánlás általános szempontjai

131

Az egyes ételekhez ajánlható italok

131

Hideg előételekhez
131
Levesekhez
132
Meleg előételekhez
132
Halételekhez
133
Borjúhúshoz
133
Marhahúshoz
133
Sertéshúshoz
134
Bárányhúshoz
134
Ürühúshoz
134
Fehérhúsú házi szárnyashoz
134
Barnahúsú házi szárnyashoz
134
Vadhúshoz és vadszárnyashoz
134
Melegkonyhai tésztákhoz
134
Cukrászsüteményekhez
135
Gyümölcsökhöz
135
Sajtokhoz
135

Az alkalom szerinti ételkínálat általános szempontjai

135

Az étvágygerjesztő italok - aperitifek
136
Az étrendhez illő italok
138
Fogadásokon kínálható italok
141
Koktélpartikon kínálható italok
142
Délutáni programok italai
144
Éjszakai programok italai
145
Borkóstolók italsora
145
Szabadban rendezett étkezések italai
146
Szállodai mini-bár italkínálata
148

Ital- és árlapszerkesztés

149

Itallapszerkesztés szempontjai

149

Osztályon felüli - I. oszt. étterem itallapmintája
149
"Paracelsus" melegkonyhás söröző itallapmintája
155
"Vén Huszár" borozó itallapmintája
156

Eszpresszók, cukrászdák

157

"Nefelejts" cukrászda italkínálat mintája
157
"Véndiák" eszpresszó italkínálat mintája
158

Szállodai drinkbárok és éjszakai mulatók

159

Egy szállodai dringbár árlapmintája
160
Egy éjszakai mulató árlapmintája
162

Büfék, falatozók, italboltok

164

Egyes nemzetek italfogyasztási szokásai

165

Közép- és Kelet-Európa

165

Nyugat-Európa

166

Skandináv államok

167

Dél-Európa és a Balkán-félsziget

167

Közel-Kelet és Afrika

168

Távol-Kelet és Ázsia

168

Amerikai kontinens

169

Mellékletek

171

A Nemzetközi Mixer Szövetség 50 standard kevert italreceptje

171

Országos Mixerversenyek és bemutatók sikeres receptjei

176

Kubai kevert italbemutató sikeresebb receptjei

180

Felhasznált irodalom

183


Kinyit
google+