Az inyesmester nagy szakácskönyve

Az inyesmester nagy szakácskönyve  
Az inyesmester nagy szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1955
Oldalszám: 522
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Az Inyesmesterség

5

Az Inyesmester ételsorai

7

A magyar konyha

15

Levesek és levesbevalók

18

Levesek

18

Levesbevalók

34

Előételek

37

Tésztaneműek

37

Sós omlettek

46

Sós felfújtak, puddingok

48

Burgonya, gomba, káposzta, rizottó, zöldségneműek

54

Tojásételek

77

Mártások, sodók

85

Főzelékek, körítések

94

Főzelékek

94

Körítések

101

Sült- és főtt húsok

108

Marhahús

108

Borjúhús

123

Sertéshús

129

Juhhús

137

Pörköltek, paprikások, raguk, becsináltak, pástétomok, belsőségek stb.

142

Háziszárnyas

168

Vad

181

Hal

196

Saláták

210

Tészták

220

Főtt tészták

220

Sülttészták

229

Kalács, kuglóf, kenyér, kétszersült

280

Sós tészták

282

Édes tészták

289

Torták, mázak

322

Mázak és töltelékek

339

Fagylalt, parfé, krém

342

Fagylaltok, parfék

342

Krémek

352

Italok

360

Csemegék

376

Befőzés

380

Főzelék, és zöldségkonzervek

381

Lekvárok, dzsemek, gyümölcskocsonyák

392

Kompótok

403

Vegyes befőzési tanácsok

418

Cukor nélküli befőzés

419

Uzsonna-vacsora

420

Kávé és tea

420

Szendvicsek, hideg sültek, pástétomok

423

Hideg ételek

429

Sós teasütemények

436

Édes teasütemények

438

Diétás alapelvek

448

Gyümölcsbefőzés cukorbetegeknek

450

Mintareceptek

451

Tápanyagok és kalóriák

455

Ami gyorsan készül

456

Ha még annyi időnk sincs

467

Készételek

467

Főzelékkonzervek

467

Szárított főzelékek

471

Szárított hagyma

472

Mirelite-készítmények

473

Keksz, kétszersült, ostya-készítmények

475

Vegyes receptek és vegyes tanácsok

481

Terítés, italok rendje

492

Tárgymutató

493


Kinyit
van itthon